СВАРОГ:
Цього року вже не вийде. Не вселяюсь я. Із теперішнім курсом і цінами на матеріали внутрянки не витягую. Вікладаю до наступного року вселення. А жаль. І дров заготовив.
Надюся:СВАРОГ, запросто! )))
Цього року вже не вийде. Не вселяюсь я. Із теперішнім курсом і цінами на матеріали внутрянки не витягую. Вікладаю до наступного року вселення. А жаль. І дров заготовив.
Значить так.
Котел Калвіс 25.
Бак 750 л.
опалювана площа близько 230 м.кв.
Температура на вулиці до -10
гараж (перший поверх) +16
другий поверх + 22 +24
третій - дохєрабагато, градусника немає (у дитячих на ніч вимикаю радіатори)
Термоголовки ще не всі стоять, Точніше лише зараз дві центральні - на теплі підлоги 40 градусів та радіатори 50 градусів)
Завжди роблю дві загрузки:
1-ша - для обігріву усього будинку та накопичення баку. Загружаю десь о 17 або 18 годині вечора. Так як бак холодний то прогарає загрузка швидко, до 22 - 23 години вечора. Результат - будинок нагрітий, бак нагріти до 80 градусів.
2-га - для горіння вночі. Коли жар ще не зійшов (22 - 23 година вечора) докидую повну загрузку на ніч. Горить до 7 - 8 години ранку.
Після 8 ранку повне затухання. Далі насоси 5-6 годин качають воду з баку. Коли температура падає нижче 40 в баку - качає насос лише на теплі підлоги.
Кількість дров на одну загрузку див. фото.
Початок опалення 3 жовтня. З жовтня до грудня робив взагалі одну загрузку. Не холодно було на вулиці.
Думаю на зиму (з жовтня по квітень) 12-15 кубів дров вистачить.
При мінус 17-20 затухання котла не допускав. Можна було але не хотів. Люблю коли жарко))) Просто постійно докидував пару дров. Помалу тліють там та й нормально.
Якось так.
пи.си. Бак потрібно було брати на мінімум 1000 л.