Uri, якщо по-простому, то я бачу систему так:
Гальмівна система = гідравліка/трубки + колодки/диски + резина.
Брендові колодки та диски виготовлюють приблизно з однакових матеріалів. Для того, щоб авто загальмувало з певної шидкості має бути прикладено певне зусилля (по суті, пропорційне для всіх авто з урахуванням маси, швидкості, покриття, плями контакту і т. д., розрахунок досить складний).
Для того, щоб авто загальмувало, треба щоб щось терлося і зтиралося. Під систему колодки /диски підбирається резина (пляма контакту, властивості гуми). Коли в мене стояла приспортивлена тойка 195/55, гальмівний шлях став суттєво коротшим ніж барум 185/65. Резина гальмувала набагато краще! Але ж за рахунок цього і система колодки/диски отримали вдічі більше навантаження, колодки більше 20 т. не вихожували ніяк.
Якщо хочеться керованості і хорошої динаміки гальмування, потрібна гарна резина. І щось має стиратися!
Тесть їздить на Т4, колодки виходили десь 80 т. км... Він, звичайно, дуже спокійно їздить, але коли давиш на гальма, машина шина ніфіга не гальмує (як на мене). Бо всесизонка якщо трохи сильніше надавити - просто пливе по асфальту. За те нічого не стирається: ні колодки, ні диски, ні резина.
Розуміючи, що за можливість динамічно гальмувати треба платити, я особливо не розстроююся: зтер колодки/диски - поміняв)
Демократия — это договор о правилах между хорошо вооруженными джентльменами.
Бенджамин Франклин