iRbis, 2.3T ти хотів сказати (про СХ-7). Там дійсно розхід жорсткий. Але СХ7 2.3т машина: (а) докризова, (б) з явною претензією на спорт і (в) насамперед для амер. ринку з дешевим газоліном. Навіщо ж з нею порівнювати?
Я тому атмо і взяв. Цей двигун не новий, але перевірений і невибагливий. При своїх відносно невеликих пробігах (до 15 т на рік) я готовий за надійсність сплатити зайвий літр на км. Динаміки мені вистачає. Звісно, це не така запальничка, як турбований СХ7. Але такої динаміки Куга теж не показує, погодься.
Особисто для мене відсутність турби це плюс. Але це релігійне питання.
З рештою я не нахвалюю своє болото, а просто звертаю увагу, що бувають різні СХ7. Бо СХ7 вже стало синонімом великих витрат палива. Багато хто просто не знає про наявність у СХ-7 значно економічнішої атмо-комплектації.
До речі, фордівський еко-буст, виявляється, - це ніщо інше, як нащадок старого маздівського MZR L, який, зокрема, стоїть на СХ-7 2.5 атмо:
As of 2010, Ford is introducing a GDI turbo variant of the Mazda LF engine design as the EcoBoost 2.0L. They have developed their own manifold and engine control systems for use with the direct-injected, turbocharged EcoBoost. Ford plans to use the L-engine, as well as the Z-engine, well into the future for their EcoBoost and Duratec 4-cylinder generations. As of 2011, Mazda will cease to develop the L-engine, to be replaced by the SKYACTIV P-engine. At this time, Ford will be the only manufacturer still using the Mazda L- and Z-engine designs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_L_engine
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)