банк в этом году решил стать в позу и отказывает в разбивке страхового платежа...без указания причин...просто не дает согласие, ни на 4 платежа, ни на 2 платежа...
требует заплатить всю сумму страховки за год сразу, иначе сразу же требуют закрыть кредит...
ранее уже несколько лет платил спокойно поквартально, банк разрешал.
ни на какие уступки банк не идет, кредит плачу исправно, ниразу не задерживал платеж ни на день...
сегодня получилось выяснить на основании каких пунктов договора они хотят потребовать погасить весь кредит...ну и страховку за год...
п.4.3.1. Протягом строку дії цього договору щорічно, до дати закінчення періоду страхування, за який сплачено страховий платіж, поновлювати дію договорів страхування, укладання яких передбачено цим договором, на умовах попередньо погоджених з банком, при цьому страхова сума за договорами страхування, що будуть укладатись на новий строк, має бути не меншою ніж сума поточної заборгованості позичальника за основною сумою кредиту і не меншою дійсної вартості майна (за договорами страхування майна) на момент укладення таких договорів страхування. На підтвердження виконання умов цього пункту Позичальник зобов`язаний до дати закінчення періоду страхування, за який сплачено страховий платіж, надавати банку, як вигодонабувачу, по одному оригінальному примірнику цих договорів страхування, а також документів, що підтверджують сплату страхових платежів в повному обсязі за період, на який було поновлено дію договорів страхування.
п.4.2.2. Вимагати від позичальника дострокового повернення наданого кредиту у випадках, передбачених цим договором та/або чинним законодавством України, а також при наявності інших обставин зазначених в п.3.5.7. цього договору.
в п.3.5.7. ничего про страховку не сказано.
так вот суть вопроса, согласно п. 4.3.1. могу ли я както все таки добиться разбивки страхового платежа?
прошлый договор у меня закончился в сентябре, я его продлил с разбивкой, то есть первый платеж заплатил, итого на сегодня у меня машина застрахована до декабря, в декабре нужно делать второй платеж...банк требуют сейчас всю сумму...
в п. 4.3.1. срок именно год нигде не фигурирует...там сказано, что я ежегодно обязан страховаться, но на какой срок, вроде бы не указано...единственное что смущает, это "на умовах попередньо погоджених з банком"...
что скажете...
спасибо.
Я без тебя не могу
Жить ни одной минутки,
В первом осеннем снегу
Я закопаю сутки,
Те, что я жил без тебя... (с)
Жить ни одной минутки,
В первом осеннем снегу
Я закопаю сутки,
Те, что я жил без тебя... (с)