У меня летом был случай на участке Ровно-Житомир. Трасса ремонтировалась, много где было ограничение 70 км/ч. Ехал около восьмидесяти. Останавливают на фару, показывают 92 км/ч. Автомобиль ГАИ стоял в укромном месте, где примыкает второстепенная к трассе, тем более против солнца, нифига не видно их засаду. В моей машине два свидетеля, один из них Sigard. В итоге мои аргументы труженники свистка и жезла проигнорировали и демонстративно удалились к своей машине писать протокол и постановление минут на 15. Вдвоем. За это время я успел обстоятельно изложить обстоятельства дела в телефон службы доверия, продиктовать им фамилию инспектора, который меня остановил, свои контактные данные и обстоятельства остановки. На следующий день написал в Житомирское ГАИ заказное письмо с уведомление о вручении (кому интересно - могу прислать полный текст), где четко изложил все по пунктам, а именно:
1) У моєму автомобілі знаходилися два свідки, які вказані у протоколі і можуть підтвердити мою версію подій та зазначені мною факти;
2) На 236 км. траси Київ-Чоп рух 04 липня 2010 р. рух було організовано в однобічному напрямку, а потік транспортних засобів рухався рівномірно. Оскільки в моєму авто знаходилися пасажири, я рухався обережно зі швидкістю 70-80 км/год. Безпосередньо перед зупинкою на вимогу ІДПС мене випередив іншій автомобіль, який залишився без уваги інспекторів;
3) Службовий автомобіль ІДПС ст. сержанта ХХХХ та його напарника знаходився у місці, у якому видимість траси суттєво обмежена, а під час зупинки інспектор ДПС раптово з’явився з-за дерев;
4) Ст. сержант ХХХХ двічі пропонував мені вийти з авто, щоб вирішити питання із моїм нібито порушенням ПДР без свідків, а також звертався до мене виключно по-батькові, що є неповагою до особистості громадянина України та порушенням службового етикету;
5) Протокол та постанова складалися двома інспекторами ДПС протягом 15-20 хвилин. Увесь цей час доручена їм ділянка траси залишалася без уваги, що також дає підстави вважати, що протокол було складено виключно у відповідь на моє небажання вирішити питання хабарницьким шляхом;
6) Після ознайомлення з моїми зауваженнями до протоколу ІДПС ХХХХ наказав мені надати йому талон попереджень, щоб зробити туди запис. Після того, як я нагадав йому, що подібні записи робляться винятково за рішенням суду, ІДПС ХХХХ без заперечень повернув мені мої документи, а відверте порушення службових обов’язків ІДПС ХХХХ було доведено до відома чергового служби довіри УДАI УМВС України в Житомирськiй областi за тел. (0412) 47-39-15.
Через неделю после отправки пришло уведомление о вручении. Ответа так и не пришло. Но когда через пару месяцев ставил на учет байк, то никаких протоколов на мне не было. Стало быть, таки работает. Пишите