Я забув пароль Зареєструватись

0
minus plus

ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз RSS

HONDA Теревені

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#538945»14-05-2008 19:47ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Ой, как мне нравится украинское ГАИ. Такое изобретательное и креативное... Гордиться надо просто...
#538946»14-05-2008 19:59ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Чужая.нечужая машина..Похрен.Статья 130 указывает однозначно изъятие... КПАП написан ещё в 1984 году..так  что относительно института "права собственности" и его "незыблеммости" КПАП имеет своё мнение. А Ваше мнение можете оставить на страницах журнала "Очевидное невероятное", в разделе "переписка с читателями". Тут наврядли можно что-то сделать.

Added after 7 minutes:

Kisa:
_dem:позбавити порушника права володіння предметом


А если у предмета 2 власника или ездит по довренности, путевому лицу? То что тоже продавать? ТОгда же это уже будет нарушение Конституционных прав "Власника" или "Співвласника"

Законов у нас хороших написано немало. Дело за их чётким и и своевременным исполнением. (Леонид Ильич Брежнев).

Ну пожалуйста судись в Европейском суде. Есть знакомые которые выигрывали дела там. Но в целом потратишь кучу времени. Хотя, пожалуй..родное дурное государство только таким образом нужно трахать, чтобы получить справедливое решение. Вот такие вот дела творятся в нашем королевстве.

Added after 2 minutes:

Alehond:Самое действенное для пьяного за рулём - это расстрел на месте. Laughing За руль больше точно пьяным не сядет и деньги за проданную машину не надо возвращать  :)

В Бразилии так и делают. По крайней мере право такое у полиции есть.. Но я не думаю..что это лучший выход Wink Нашим ментам дай свободу.Жопа будет полная..Так, что лучше уж баланс власти..пусть и аморфный..но хоть худо-бедно похожий на  тот, который описывал товарищ Шарль Луи Монтесткьё. Отаке.
Форум- это эстонский чат.


Редаговано: bihta (14-05-2008 20:49)
#538960»14-05-2008 20:25ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
лично я исключительно "за"
правовые основания имеются

а если за рулем не пьяный, а вменяемый человек, то уж он себя защитить в такой ситуации сможет.
Ой, всё
#538973»14-05-2008 20:46ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Satirka:лично я исключительно "за"
правовые основания имеются

а если за рулем не пьяный, а вменяемый человек, то уж он себя защитить в такой ситуации сможет.


Мадам, если говорить глобально,- идея в целом не так уж и плоха.. Но, если вдаваться в подробности, а именно в то, что у человека может быть остаточное (вчера бухнул..но сегодня уже как стекло..хотя шото показывает этот проклятый прибор), то в целом можно стать заложником очень неприятной ситуации. Дифференциации по этому осбтоятельству нет. Конкретный пример моего знакомого уже имеется.
Права то он получит раньше общими стараниями, чем истечение того времени на которое лишили..но это затраты да и время как никак Wink

А в целом... Хорошо что-то задумать, осталось его так же реализовать и, желательно, не противоестественным путём. Но, в данной затее ГАИ, не исключаю дрейф  именно в "противоестественном направлении", а именно в виде -  "есть план"- "нужно лишить". И под раздачу попадают все. Виноват..сильно..не сильно..не виноват. Это мало кому интересно. Вот что настораживает. Отсутствие индивидуального подхода..а наличие исключительно "судебного конвеера".

Пардон, если не понятно..это я по пьяни :)
Форум- это эстонский чат.


Редаговано: bihta (14-05-2008 20:51)
#538975»14-05-2008 20:50ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
bihta, мсье, как показывает лично мой алкоголический опыт, иногда лучше водить пьяным в сосиску, чем с бодуна.

а по поводу конвейера...так вон в штатах приходишь к машине, видишь квитанцию и платишь. и никому в голову не приходит оспаривать действия полиции - права они или превысили понимаешь свои полномочия.

может, потому у них и порядка там больше
Ой, всё
#538978»14-05-2008 20:54ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Иногда форум читаешь и впечатление, что одни юристы на форуме, но не в этом топике...
По вопросам типа какого хера, кто разрешил, какой из нескольких авто(один или все)изымать и тд есть простой ответ: КоАПП ст 24, ст 28
И пАчиму все уперлись в 130(пьянку)? Для изьятия есть еще красивая ст 121.
Драка будет все получат
И тут я понял, что взяли мало водки.
#538992»14-05-2008 21:22ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Дим, ну поскольку тема пока еще в Базарах, то вопрос не в статье, а в прынцыпе.
а прынцып следующий - пьян - отвечай.
Ой, всё
#539004»14-05-2008 21:40ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Глядя из BY... В ридной неньке все по-прежнему: суровость Законов компенсируется их необязательность и избирательностью (по статусно-финансовым критериям)  применения... Полное ощущение, что ВСЕ адаптировались жить в такой "мутной воде". И каждый извлекает из этого выгоду: пьяный, садясь за руль, знает о том, что всегда можно "откупиться" за энную сумму, ДАИ - ну, здесь чего ж не "взять". Всвязи с возможным применинием вышеописанного закона, "пострадают" пьяные водители, т.е. "такса" возростет. Но! все относительно! В Беларуси практика наказания нетрезвых водителей следующая: на первый раз - штраф 500 уе и лишение на 3 года, повторно - срок до 3-х лет. Так что, очень гуманные законы в Украине.
Для справки: еще лет 5-7 назад "откупиться" на месте 300-ми уе можно было. Но, последние годы я не слышал об этом вообще. Текучка кадров среди состава ППС ГАИ большая, требования высокие: высшее юридическое образование,  достойный моральный облик... и з/п всего 400 уе...
Бандерiвцi - вони щось бiльше за просто українцiв, десь так само, як самураї трохi бiльше за просто японцiв
#539101»15-05-2008 00:18ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
было в феврале about32505.html&highlight=
Все будет офигенно: кому-то сразу, кому-то постепенно.
#539127»15-05-2008 01:23ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
в принципе я тож ЗА...
но вот забирать у мартышки гранату наверно не так эффективно,
как забирать саму мартышку...
в зоопарк например..
или еще куда...

на нашей планете еще столько не построеных БАМов...  Twisted Evil

Added after 1 minutes:

патаму шо пяный вадитель - это животное!
и обходиццо с ним нада соотвецтвенно!


Cool
дорогой дорогой
#539154»15-05-2008 08:33ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
_dem, если говорить то про мотороллеры, то в И-Ф больше 50 сс "изымают"

Added after 3 minutes:

В далеком 2004-2005 году изучал эту проблему.....
Деякі аспекти боротьби з нетверезими водіями
Міленін О.Л., Швечиков Є.О.
Вступ
У зв’язку з прийняттям змін у 2001 року до Кодексу України про адміністративні правопорушення була послаблена відповідальність учасників дорожнього руху. Нажаль до позитивних результатів це не призвело. З початку 2002 року на дорогах України спостерігається зростання показників аварійності, що викликає нагальну необхідність дієвих заходів до правопорушників у сфері дорожнього руху. З перших днів життя цих змін стало ясно, що мізерні розцінки за порушення Правил дорожнього руху (надалі Правила) на дорозі самим жахливим способом позначаться не тільки на безпеці руху, а насамперед на житті та здорові громадян.
В Україні, як і в усьому світі, кількість зареєстрованих автотранспортних засобів неухильно зростає і налічує на сьогодні близько 9 млн. одиниць. Як наслідок значно посилилась інтенсивність руху на автошляхах держави, а це, у свою чергу, поставило перед суспільством цілий комплекс нових завдань, спрямованих на створення умов безпечного руху.
Зараз проводиться адміністративна реформа, яка направлена на удосконалення безпеки дорожнього руху, забезпечення життєдіяльності людини та реальну протидію негативним явищам відповідно до демократичних стандартів.
Одним з таких явищ, що впливають на безпечну життєдіяльність людини, є ускладнення процесу дорожнього руху, приведення законодавства, в тому числі і адміністративного до загальнолюдських нормативів.

Історія боротьби з пияцтвом за кермом.
Боротьба з особами, які перебувають у стані сп’яніння за кермом почалась досить давно. Проаналізовавши історію автомобілю як засобу пересування та встановлення обмежень, заборон і відповідальності за їх порушення, пов'язаних з керуванням транспортними засобами у стані сп'яніння, можна розділити на такі періоди:
1-й починається з 1960 року та закінчується 1972 роком, коли було прийнято Указ про посилення боротьби з пияцтвом;
2-й - з 1972 року до 1980 - 1984 рр. - прийняття Основ законодавства Союзу РСР та союзних республік про адміністративні правопорушення та прийняття і введення в дію Кодексу Української РСР про адміністративні правопорушення;
3-й -починається у 1985 році з моменту прийняття Указу про заходи по посиленню боротьби проти пияцтва та алкоголізму і закінчується у 1991році прийняттям Указу про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху;
4-й - з 1993 року, коли було прийнято Закон України "Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху" та закінчується у 2001 році прийняттям Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення правил дорожнього руху".
Зараз триває вже 5-й період, який може отримати назву періода збільшення аварійності, бо послаблена відповідальності за порушення у сфері безпеки дорожнього руху та водії-порушники відчувають себе непокараними у результаті чого збільшується аварійність.
З 1960 року до нетверезих водіїв застосовувалися різні санкції. Це штраф, позбавлення права керування транспортними засобами, оплатне вилучення транспортного засобу та адміністративний арешт, встановлювалася повторність за керування транспортними засобами у стані сп'яніння протягом п'яти років, існувала кримінальна відповідальність (адміністративна преюдиція) за керування транспортними засобами у стані сп'яніння.
Згідно з чинним законодавством України вчинення адміністративного правопорушення громадянином, який знаходиться у стані сп'яніння, може бути визнано обставиною, що обтяжує його відповідальність.
На даний час відповідальність за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягне за собою накладення штрафу на водіїв від п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на строк від одного до двох років. За ухилення осіб, які керують транспортними засобами, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння у статті 131 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена аналогічна відповідальність, за винятком того, що позбавити права керування всіма видами транспортних засобів можуть на строк від одного до трьох років.

Пияцтво за кермом все ж таки злочин
Порівнюючи показники аварійності 10-ти місяців 2004 року з аналогічними показниками 2003 року, можна констатувати, що кількість дорожньо-транспортних пригод зросла на 23 %, число осіб, що загинули, збільшилось на 19 %. В середньому по Україні кожні 12 хвилин трапляється дорожня пригода, а кожні 1,5 години в ДТП гине людина.
До однієї з основних причин такого стану слід віднести зниження рівня загальної дисципліни учасників дорожнього руху. Причин цьому багато. На думку науковців, насамперед необхідно посилювати санкції, навіть вводити нові, за грубі порушення Правил дорожнього руху, які призводять до дорожньо-транспортних пригод. До таких порушень відносяться: відволікання від управління (за 10 місяців 2004 року з цієї причини сталося 7207 дорожньо-транспортних пригод), порушення швидкісного режиму (3591), проїзду перехресть (2606), виїзд на смугу зустрічного руху (2540), керування автомобілем у нетверезому стані (1391), залізничних переїздів та маневрування (4623).
Особливу занепокоєність серед цих порушень викликає проблема керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп'яніння.
Як свідчить статистика, останнім часом вбачається негативна тенденція до зростання кількості саме нетверезих водіїв за кермом. Якщо дорожньо-транспортних пригод у 2002 році з їх вини було ненабагато більше однієї тисячи, то у поточному році їхня кількість вже сягає 1,4 тис. І це тільки та кількість водіїв, що були виновниками дорожньо-транспортних пригод. А скільки осіб постраждало від таких водів? А скільки таких водіїв їздить по шляхам країни та створюють реальну небезпеку для всіх учасників дорожнього руху?
Спробуємо розібратися, що саме спонукає водіїв сідати за кермо у нетверезому стані.
Одна з причин це те, що у нас надто м'які заходи адміністративного впливу на нетверезих водіїв. У всьому цивілізованому світі п'яний за кермом карається жорстко, без будь-яких коментарів, без протоколів медогляду на стан сп'яніння. Для цього достатньо висновку правоохоронця або відповідного рішення суду. Незалежно від того, ким є порушник, яку посаду він займає. До речі, вважаю, що теж саме мало б стосуватись і штрафів за порушення правил дорожнього руху. Ось одного з членів уряду Англії оштрафували за порушення правил парковки... Але це інша тема.
На думку науковців керувати транспортним засобом у стані сп’яніння   обумовлюєть людськими потребами. По-перше, у них є потреба у пересуванні за допомогою транспортного засобу (керування ним). По-друге, потреба у вживанні алкогольних напоїв. У випадку, коли ці потреби збігаються, людина вступає у суперечність з нормами права.
Для людини, яка дотримується норм права, характерні соціально адекватні, гармонічні потреби, котрі задовольняються нею без вступу у суперечність з нормами права та моралі.
Державою не забороняється споживання алкоголю, не встановлено відповідальності за вживання наркотиків та інших речовин для виникнення стану сп'яніння. Але причини вживання цих речовин мають неоднорідний характер і пов'язані як з соціальним статусом особи, так і з задоволенням потреб, наприклад, у підтримку традицій.

Боротьба з нетверезими водіями за кордоном
Досвід Європи та провідних країнах світу у вирішенні питання відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння дуже неоднорідний.

В Україні все більшого впливу набуває практика у судів застосовувати покарання до п’яниць у вигляді штрафів. А не замало чи це? Наприклад, у США, якщо громадянин, керуючи автомобілем у нетверезому стані, потрапив поліцейському, його чекає далеко не райдужне майбутнє. По-перше, громадянина позбавлять права керування на дуже значний термін, а по-друге, конфіскують автомобіль і продадуть його з аукціону. Виручені гроші йдуть на користь держави. у Литві водій, який керує транспортним засобом у нетверезому стані або ухиляється від огляду на стан сп’яніння передбачена відповідальність у вигляді штрафу більш ніж 400 Евро або позбавлення права керувати всіма видами транспортних засобів на 2 роки. У Польщі за це ж правопорушення передбачено адміністративній арешт, а в Ізраїлі, Угорщині та Японії за це можна потрапити за грати.
Стан сп'яніння негативно впливає на водія. Головною небезпекою цього правопорушення є дві обставини:
1) збільшення вірогідності внаслідок сп'яніння створити аварійну ситуацію;
2) невизначеність оцінки обставин та деяка заторможеність у прийнятті рішення під час керування транспортним засобом з метою уникнення аварійної ситуації, створеної, як самим водієм так і іншими учасниками дорожнього руху.
Проаналізувавши закордонний досвід можна зробити висновок, що він характеризується такими особливостями:  
а) віднесенням керування транспортними засобами у стані сп'яніння до небезпечних правопорушень;
б) різноманітністю видів покарання та заходів впливу;
в) наявністю допустимого вмісту алкоголю у крові водія, що зумовлює диференціацію відповідальності;
г) порядком притягнення до відпо¬відальності.
За кордоном вважають, що ввтокатастрофи, спричинені водінням у нетверезому стані, не є нещасними випадками, бо вони можуть бути попереджені. У людини, яка вжила алкоголь, завжди є вибір - сідати за або ні. Якщо ж є вибір, то чому в нашій країні за це передбачена відповідальність у 52 Євро або позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів до двох років.

Як же вплинути на п’яних водіїв ?
У 1993 році, коли було прийнято Закон України "Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху" почався так званий 4-й період боротьби з пияцтвом за кермом. Санкції, які передбачав цей Закон діють й зараз, але розгляд справ та прийняття рішень по, наприклад, першій частині статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення приймали посадові особи Державтоінспекції. Згідно цього Закону частина п’ята статті 265 була викладена у такій редакції: "При вчиненні порушення, за яке відповідно до цього Кодексу може бути накладено адміністративне стягнення, у водія чи судноводія вилучається посвідчення водія (талон до нього, свідоцтво, диплом) на строк до винесення постанови у справі та сплати порушником штрафу, що фіксується у талоні до посвідчення водія, який повертається водію, або видається тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом, річковим або маломірним судном. В разі відсутності у водія при вчиненні адміністративних порушень посвідчення водія або талона до нього, а так само в разі ухилення водія від сплати штрафу транспортний засіб порушника може бути затримано до сплати ним штрафу".
Мабудь саме це і призвело до різкого зменшення дорожньо-транспортних пригод. Якщо у 1994 році з вини п’яних водіїв трапилось більше 4 тис. дорожньо-транспортних пригод, то у  1996 році їх вже було 3 тис., у 1999 – 1,7 тис. та у 2001 – 1,2 тис. (таблиця 2). Саме в 2001 році, після  прийняття Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення правил дорожнього руху", який передав повноваження Державтоінспекції, щодо розгляду справ по фактам п’янства за кермом до судів. Якщо у 90-х роках Державтоінспекція мала вплив на п’яних водії хоча б тим, що посвідчення водія поверталось їм (водіям) після сплати штрафу чи, за рішення посадових осіб Державтоінспекції, закінчення строку позбавлення водія-правопорушника права керування всіма видами транспортних засобів, то зараз водій-правопорушник може навіть не з’явитися до суду. Як свідчить статистика, з десяти осіб, що керували автомобілем у нетверезому стані, лишаються цього права, тільки дві.
Згідно зі статтею 298 Кодексу України про адміністративні правопорушення, постанова про накладення адміністративного стягнення є обов'язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами і громадянами.
Порушник зобов'язаний сплатити штраф не пізніше як через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніше як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.
У разі несплати порушником штрафу у вказаний строк постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна.
На думку науковців ефективним засобом примусити сплатити правопорушника штраф є його збільшення. Якщо штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, не сплачується порушником через п’ятнадцять днів у порядку, передбаченому частиною першою статті 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, то сума штрафу збільшується в десять разів за рішенням суду. Ефективність такого рішення не потребує коментарів.
Не тільки ці негативні наслідки призвели зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Зараз, працівники міліції не мають права затримати транспортний засіб, яким керує водій у стані сп'яніння.
У 2003 році підрозділами Державтоінспекції виявлено 348187 фактів керування транспортними засобами особами у стані сп'яніння, серед них позбавлено прав керування транспортними засобами 97321 водіїв, що складає 28% від складених протоколів за ці правопорушення, накладено штрафу на суму 4070830  грн., з них сплачено 3959387 грн., що свідчить: по-перше, найбільш розповсюдженим видом стягнення є штраф; по-друге, найбільш суворе стягнення - позбавлення права керування застосовується лише до 28% порушників і тому безпідставні вислови про репресивний характер діяльності Державтоінспекції; по-третє, необхідне розширення санкцій, що застосовуються, та посилення відповідальності до осіб, які неодно¬разово затримуються за керування у стані сп'яніння.
Як вважають досвідчені юристи, необхідно внести до законодавства деякі зміни. Так, у разі виявлення у водія ознак сп'яніння або ухилення особи, яка керувала транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння посадові особи Державтоінспекції, після складення в установленому порядку протоколу про адміністративне правопорушення, надають за наявності іншої особи, що має право на керування транспортним засобом, дозвіл продовжити рух або за наявності письмового прохання водія, посадова особа Державтоінспекції надає платну послугу в доставлянні транспортного засобу правопорушника, зокрема з використанням спеціальних транспортних засобів, до місця його постійної стоянки.
У разі коли немає змоги провести такі заходи або водій відмовляється від них, посадова особа Державтоінспекції має право доставити транспортний засіб, зокрема з використанням спеціальних транспортних засобів, на спеціальний майданчик або стоянку Державтоінспекції для тимчасового зберігання.
За фактом доставлення транспортних засобів та їх розміщення на спеціальному майданчику або стоянці працівником Державтоінспекції складається акт, один примірник якого залишається у водія.
Порядок, строки зберігання і видачі транспортних засобів із спеціальних майданчиків або стоянок Державтоінспекції повинні визначатися Міністерством внутрішніх справ України.
Відповідно до вимог статті 266 Кодексу України про  адміністративні правопорушення, водії, судноводії та інші особи, які керують транспортними засобами, річковими і маломірними судами, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони перебувають у стані сп'яніння, підлягають відстороненню від керування цими транспортними засобами.
Основним призначенням заходів адміністративного припинення (адміністративне затримання, відсторонення від керування транспортним засобом та ін.), є те, щоб у примусовому порядку припинити протиправні дії, які становлять небезпеку для учасників дорожнього руху, та запобігти їх шкідливим наслідкам.
Не враховується законодавцем те, що зазначені дії є заходами профілактики та припинення не тільки правопорушення, а й злочинів. На думку спеціалістів їх слід відокремлювати від затримання транспортного засобу як заходу забезпечення провадження у справі.
Також необхідно, з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду, встановити адміністративний арешт за керування транспортними засобами у стані сп'яніння.
У законодавстві існують й такі питання, як диференціація покарання.  Основні напрямки диференціації можуть бути такими:
1) щодо осіб, які вперше були затримані за керування транспортними засобами у стані сп'яніння;
2) щодо осіб, які повторно протягом року керували транспортними засобами у стані сп'яніння;
3) щодо осіб, які були позбавлені права керування транспортними засобами за керування ними у стані сп'яніння, але незважаючи на це повторно вчинили аналогічне порушення. Для цієї категорії слід передбачити такі покарання, як: безстрокове позбавлення права керування транспортними засобами, адміністративний арешт до 2-х місяців та громадські роботи до півроку.
Також зараз не визначають ступені алкогольного сп'яніння. Якщо раніше, ще за радянських часів, була градація на "тверезий", "залишкові явища попереднього сп'яніння", легкий, середній і важкий ступінь, то тепер ми користуємось лише двома характеристиками: "стан сп'яніння внаслідок вживання алкоголю" та "тверезий". Все...


Висновок
Рівень протидії право¬порушенням у сфері дорожнього руху, пов'язаним зі станом сп'яніння їх учасників, обумовлений рівнем удосконалення діючого законодавства, а також ефективністю застосування його на практиці, що у свою чергу викликає необхідність постійного удосконалення як самого законо¬давства, так і практики його застосування.
Лише заходами покарання обстановку на автошляхах не змінити на краще, тому необхідно постійно підвищувати рівень підготовки водіїв та ввести спеціальний курс по вивченню адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху як для тих, хто був позбавлений права керування, так і для осіб, які отримують право на керування транспортними засобами. Встановлювати певні обмеження щодо отримання прав особами, які до цього притягу¬валися до відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння. Ці обмеження можуть бути такими:
а) обмеження на певний строк при допуску до складання іспиту на право керування транспортними засобами (наприклад, на 1 рік після притягнення до відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння);
б) умовне отримання такими особами права керування транспортними засобами на певний строк, і в разі вчинення в цей час будь-якого з правопорушень (керування у стані сп'яніння, відмова від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп'яніння) відповідальність повинна наставати за конкретно визначеною санкцією;
в) позбавлення права керування транспортними засобами такими особами на більші строки;
г) безумовне позбавлення права на керування транспортними засобами без можливості скорочення вста¬новленого строку позбавлення.
Але саме головне це виховання культури у всіх учасників дорожнього руху, яке повинно бути спільним зусиллям правозахисників та громадян. І тільки тоді можна буде говорити про вирішення проблеми зростання аварійності на автошляхах нашої країни.
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ
1. Кодекс України про адміністративні правопрушення, Закони України “Про дорожній рух”, “Про міліцію”.
2. Провадження у справах про порушення правил
дорожнього руху: Навчально-практичний посібник - Д.: Наука і освіта,
1999.-100 с.
3. Вдосконалення застосування репресивної функції право-    
застосовної діяльності Державної автомобільної інспекції України //
Проблеми правознавства та правоохоронної діяльності: Збірник науко¬
вих праць Донецького інституту внутрішніх справ при Донецькому
національному університеті. - 2000. - 2 (ч.2). - С. 179 - 182.
4. Доненко В.В. Відповідальність водіїв за керування транспортними
засобами у стані сп'яніння (зарубіжний досвід) // Науковий вісник Дні¬
пропетровського юридичного інституту МВС України. - 2000. - №3. -
С.274-280.
5. Систематизація законодавства України про дорожній рух:
її перспективи // Право України. - 2001. - №3. - С.42 - 44.
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#539169»15-05-2008 08:50ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
мотивация понятна-надо сбить вал дтп с синяками.ВР не принимает новое Уложение о наказаниях.Вот гайцы и пытаются что то сделать на основе/или почти на основе/действующего закона.Мера правильная.не согласные-читайте тему о ДТП с ланосом
VIA EST VITA
#539171»15-05-2008 08:53ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Satirka, Кстати, в Штатах некоторые товарищи таки оспаривают штрафы, выписанные полицией. Причем судья может, к примеру, уменьшить сумму.
Есть одна для всех врожденная ошибка - это убеждение, будто мы рождены для счастья.
#539177»15-05-2008 08:58ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Biohit, в штатах номнрные знаки каждые три-четыре года по почте присылают...мол у старых пленка потеряла светоотражающеи возможности....
А вобще, автомобилем могу управлять и без номерного знака, если им надо меня контролировать, то регистрируйте сами авто)))))))) Very Happy
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#539178»15-05-2008 09:01ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Андрюха ,у нас это тоже можно.И некоторые даже выигруют.Но аналогия с синяками неуместна.Еще один пример-Харьков.По моему дискуссия о том хорошо это или плохо неконструктивена.Реальной альтернативы не видно
VIA EST VITA
#539181»15-05-2008 09:04ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
HAWK, А ты дороги в Харькове видел ? А место где это ДТП произошло ? А то про это все молчат. Виноват конечно пьяный.
Есть одна для всех врожденная ошибка - это убеждение, будто мы рождены для счастья.
#539213»15-05-2008 09:35ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Tolstiy, если только больше 50сс, то претензий, естественно, быть не может.
Несколько дней назад в вечерних новостях был сюжет, в котором автор неоднократно подчеркивал, что под одну гребенку изымают всех, независимо от объема.
И показывали такого жизнерадостного пацаненка лет 15-ти, выходящего из МРЕО с номером в руках.

Added after 2 minutes:

 Просто,
"И пАчиму все уперлись в 130(пьянку)?"
Тема-то про изъятие за пьянку.

Ха, а вот и пресса подоспела :
http://www.dengi-ua.com/clauses/30941.html
В хороших фотоаппаратах, автомобилях, телефонах и форумах - всего пять букв.

Воинствующий скептик.
#539230»15-05-2008 09:38ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Ну а если я Пива выпил и чудо прибор показал остаточное...
И чё мусорам доказывать?
Да хер я кому свою машину отдам. Это моя собственность. Пускай ловят.  Laughing
Работай с умом, а не до ночи :)
#539239»15-05-2008 09:42ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Кстати, я за изъятие "транспортних засобів, що працюють у режимі маршрутних таксомоторів
або здійснюють міжміські чи міжнародні перевезення пасажирів понад
кількість місць для сидіння"  Evil or Very Mad
В хороших фотоаппаратах, автомобилях, телефонах и форумах - всего пять букв.

Воинствующий скептик.
#539315»15-05-2008 10:30ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Ник-то мне бабла не должен? Возьму покататься на пару дней авто...  Laughing
Лише одне робить виконання мрії неможливим - це страх невдачі. (Паоло Коельо)
#539322»15-05-2008 10:35ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Быстро выкупим Ваш ав-ль, сохранность гарантируем на охраняемой стоянке, расчет после решения суда.
Драка будет все получат
И тут я понял, что взяли мало водки.
#539698»15-05-2008 14:15ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Выход есть простой:
- не садиться пьяным за рулем, даже если себе придумал "уважительную" причину.
- не пить накануне, если нужно обязательно сесть за руль на следующий день.
Проверено - очень легко это выполнять.
Если уж очень хочется выпить, не бери машину, поедь на такси, воспользуйся автопилотом. А вечером к доктору - пусть лечит от нетерплячки выпить.
Выпил вечером - утром едь на такси. Цена вопроса - максимум 2х50 грн.
У нас в стране все не так, как в сравниваемых выше странах.
Наши водители норму "с алгоголем в крови - за руль НЕЛЬЗЯ ни при каких обстоятельствах" трактуют не столь категорично...
ГАИ (и прочие гос.органы) - в свою очередь "специфически" трактуют и используют нормы, касающиеся наказаний. Паритет аднака...
Типа анекдот одной строкой: Что немцу "кирпич", то русскому "мигающий зеленый". Как свидетельствует статистика ДТП - очень жаль... Sad

Просто нужно себя уважать, прежде всего. Вы же не ложитесь дома в постель в ботинках по причине, напр., сильной усталости на работе или "ну так сложились обстоятельства". Чем же совместимей водка и руль от грязных ботинок и белоснежной постели?
#540072»15-05-2008 20:56ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Aleks_Gomel:Глядя из BY... В ридной неньке все по-прежнему: суровость Законов компенсируется их необязательность и избирательностью (по статусно-финансовым критериям)  применения... Полное ощущение, что ВСЕ адаптировались жить в такой "мутной воде". И каждый извлекает из этого выгоду: пьяный, садясь за руль, знает о том, что всегда можно "откупиться" за энную сумму, ДАИ - ну, здесь чего ж не "взять".


Меня лично это устраивает. Ну а тут..как говорится.. жизнь - это то, что мы о ней думаем.
Форум- это эстонский чат.
#540220»16-05-2008 08:53ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
bihta:
Aleks_Gomel:Глядя из BY... В ридной неньке все по-прежнему: суровость Законов компенсируется их необязательность и избирательностью (по статусно-финансовым критериям)  применения... Полное ощущение, что ВСЕ адаптировались жить в такой "мутной воде". И каждый извлекает из этого выгоду: пьяный, садясь за руль, знает о том, что всегда можно "откупиться" за энную сумму, ДАИ - ну, здесь чего ж не "взять".


Меня лично это устраивает. Ну а тут..как говорится.. жизнь - это то, что мы о ней думаем.


http://lanos.com.ua/forum/viewtopic.php?
#541114»16-05-2008 20:40ГАИ приготовила для водителей очередной сюрприз
+0
Biohit, А вот ты почему то это место ДТП видел Very Happy
А по сути как они собрались кредитные продавать?ведь они под двумя арестами у натариуса и в ГАИ!
А вообще если попался,то авто сразу с учета снял и катаешся всю жизнь на красных номерах,раз в три месяца 100грн. и поехал!
Скупой платит дважды,дурак платит трижды,лох платит всегда.

Форум : HONDA Теревені