День другий. 3 січня.
Слухаєму Ірену Карпа (Quarpa) http://infostore.org/info/4470006?isbot=1
Сьогодні приготуємо "Рис по мексиканські" та курча по "ковбойські"
Якщо у вас щось не вийде з першого разу, нічого страшного, робимо висновки і на слідуючий раз все буде бездоганно!
Для приготування пресмачної-смакоти із курчати нам знадобляться:
1. Декілька шматочків курячого філе
2. Соус "Мехікано"
3. 1/3 стакана хлібних сухарів
4. 2-3 ложки оливкового масла
Перше що нам потрібно так це підготувати м'ясо. Зрізаємо весь жир, та якщо шматочки занадто товсті то робимо їм масаж молоточком.
Далі висиспаємо соус у тарілку та обмокуємо філе з обох сторін, солим+перчим, додаємо подрібленіі сухарі і повністю обволакуємо фіфле (паніруємо)
Розігріваємо сковорідку з олією. Жаримо курочку протягом 12-15 хвилин, перевернув один раз, доки вона не стане зовні золотисто-коричневою, також за допомогою розрізу можемо завжди перевірити на готовність. По готовності знімаємо зі сковорідки, декілька шматочків лимону для прикраси.
Ось наша курочка і готова!
Переходимо до другої страви, а саме "Рис по мексиканські"
На дві порції нам знадобиться:
1. 0.3 стакану довго зернистого рису
2. 1 нарізана невелика цибулина
3. 1 нарізаний зубчик часнику
4. 1 нарізаний свіжий зелений або червоний чілі
5. 2 нарізаних помідори
6. 1-1,5 стакану курячого бульйону (я використовував кубики Галіна..)
7. 30г відварного або розмороженого зеленого горошку
8. свіжі листки коріандру (я не використовував так я не зміг знайти)
Готується все просто і в результаті дуже смачно!
Висипаємо рис у тарілку та заливаємо окріпом (кипятком) і залишаємо на 30 хв. Готуємо курячий бульйон (з цим я думаю проблем не буде).
Розігріваємо сковорідку. Висипаємо рис та помішуємо щоб всі зернята стали в олії. Додаємо цибулю, часник та чілі.. Обжарюємо все це близько 4-х хвилин. доки рис не стане золотистим. Додаємо помідори, бульйон, солим+перчим і накриваємо кришкою десь на 20-25 хвилин, доки рис не стане розсипчастим та не впитає весь бульйон. За 5 хв до готовності додаємо зелений горошок. Якщо бажаєте більш розварений рис то можна додати ще бульйону та тушити доки рис не впитає всю рідину.
Викладаємо у тарілку та прикрашаємо коріандром.
Все дуже смачно, особливо курочка, дуже соковита та ніжна!!
Смачного!
Фото прилагаються