Я забув пароль Зареєструватись

0
minus plus

Реформа адвокатуры... цэтрнындэц RSS

HONDA Теревені

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1801323»22-01-2016 21:47Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Satirka:Ира, ты переехала жить в Палату мер и весов?

В Панаму мер и весов. :)

chief39, сам ти йанукович! Laughing
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)

#1801337»23-01-2016 00:46Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
СВАРОГ:...
У мене все більше з'являється думка, а чому не проходить повне перезавантаження верховної ради? Вони майже усі були при попередній владі!


Правда? А есть мнение что нужно сначала выростить шерифа, с пеленок, некоррумпированного местного депутатика. А уж потом, лет через сто, из них выбирать честных депутатов ВР. Я ниче не перепутал Чиф? Cool
Но есть и другое мнение)  Всех менять уже завтра. И желательно после завтра повторно. И так раза четыре пять. А иначе как ты видишь себе перезагрузку, если эти лица не меняются? А сами себя они не поменяют.
Желанья надо исполнять

Слава Украине!
#1801340»23-01-2016 02:16Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Я тут недавно в столице Молдовы защищал гражданина Украины в муниципальном апелляционном суде, так мало того, что там адвокатская монополия, так еще и в заседание без мантии не пустили, раздевал молдавского коллегу в коридоре)
Очевидным минусом этого всего есть то, что с сегодняшнего дня главы квалифкомиссий адвокатуры по всей стране неспешно одевают красное кружевное белье, и перекрестившись смотрят в будущий год Very Happy  Very Happy  Very Happy
#1801342»23-01-2016 02:52Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
СВАРОГ:зробили як у кримінальному процесі.
Самому себе захищати можна завжди. Але тепер, якщо не дуже фуричиш у законах і хочеш щоб допоміг фахівець то представництво повинен здійснювати виключно адвокат!
І до попи колишнє рішення Конституційного Суду!
У мене все більше з'являється думка, а чому не проходить повне перезавантаження верховної ради? Вони майже усі були при попередній владі!

Нові не висуваються, а люди дрібницями не цікавляться.
Прийшли, вибрали серед делегатів від бют, ляшка і порошенка - тиць галочку.
Десяток невідомих знизу їм взагалі нецікавий.
Але одразу після виборів будуть скавчати "де нові обличчя??"

Проводиться децентралізація, проходять місцеві вибори,  ну нарешті! Хочеш - спробуй балотуватися, не хочеш - іди і вибирай! Це все поруч, це не ВР десь на небі.
І який відсоток відвідав ділянки? :)
- Іди, синку, пошукай дівчину
- Та я б з задоволенням. Та вони ж мабуть всі зайняті
- Ну хоч спробуй!
- Ееее.... ну.... та ну його! Піду краще перезаряджу в туалеті. ))

Якби Марті Макфлай почув би наші тут "а от якби нам...!" і привіз би Голду Мейр або Черчиля,то вони б і за 1% не перебралися б  Laughing
Если есть гриб «груздь», то должен быть и гриб «радоздь».
#1801358»23-01-2016 14:10Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
CoolMad:
Очевидным минусом этого всего есть то, что с сегодняшнего дня главы квалифкомиссий адвокатуры по всей стране неспешно одевают красное кружевное белье, и перекрестившись смотрят в будущий год Very Happy  Very Happy  Very Happy


Отож.
Ой, всё
#1801360»23-01-2016 14:36Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Я так понимаю госпожа Изовитова открыла шампанского:) ну с одной стороны оно правильно, с другой очередной повод квалиф комиссиям бабла срубить
Я не Tolstiy я ХУ..ЕЮ :)
После Страшного Суда, можно обратиться в Страшный Апелляционный Суд...

Marshall (1)
#1801469»25-01-2016 11:02Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+1
must(a)ng:

Dru:Можливо і з найкращими побажаннями, але як наслідок я бачу лише удорощення судових процедур для пересічних громадян. Не бачу я тут кроку до встановлення верховенства права в Україні.


А в чому бачете?


Ліричний відступ.
Було мені років десь 22. Вже 3-й рік працював у юридичній фірмі. Позов про визнання договору дарування недійсним, я представляв відповідача. Представник позивача (адвокат років 55) не відрізняв понять недійсності та нікчемноті, путав статті ЦК і ЦПК. А я був розумним та грамотним, по моєму запереченню можна було рішення писати. І шо це мені дало?))))) Рішення було як обухом по голові.

По суті: верховенство права починається з суду.
Станом на зараз у обговорюваному законопроекті я бачу лише чийсь черговий бізнес-проект, типовий для України(.
Демократия — это договор о правилах между хорошо вооруженными джентльменами.
Бенджамин Франклин
#1801473»25-01-2016 11:15Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Есть один рычаг воздействия который в корне отличает адвоката от специалиста - адвоката можно привлечь к ответственности и лишить свидетельства, а специалиста диплома никто не лишит
Я не Tolstiy я ХУ..ЕЮ :)
После Страшного Суда, можно обратиться в Страшный Апелляционный Суд...
#1801477»25-01-2016 11:41Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Dru, дякую за цей ліричний відступ. Можу лише сказати, що багато адвокатів мають подібні травми. Але попре це Ви ж в професії залишилися, правда? Wink

Маємо замкнене коло. Більшість визнає, що в суді зрада. З цього я роблю висновок, що більшість згодна, що потрібно щось змінювати (чи не потрібно і так норм?). Те, що пропонується, не те. А що ТЕ – ніхто не знає чи, принаймні, не каже. Але ВсіВониТам мутять бізнес. Я правильно підсумував?

В цій конкретній темі мені взагалі вбачається системна помилка. Основна претензія, як я зрозумів, в тому, що тепер адвокатом як судовим юристом з деякими винятками може бути тільки адвокат, а не адвокат + ще якийсь чувак, який майже як адвокат, тільки дешевше, бо без свідоцтва (по ідеї). Тоді виникає питання: як можна реформувати якийсь інститут (адвокатуру) із невизначеними межами (адвокати + неадвокати)? Що буде предметом, сферою реформування? На кого будуть розповсюджуватися встановлені правила? І які засоби впливу на неадвокатів?

Added after 9 minutes:

СВАРОГ: У мене все більше з'являється думка, а чому не проходить повне перезавантаження верховної ради? Вони майже усі були при попередній владі!

Мабуть тому ж, чому і всі судді не проходять повне перезавантаження. :)
В ВР як раз перезавантаження на виборах відбулося - просто (значну) частину завантажили в зад. :) Але ж то єдине джерело влади завантажило.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)

Marshall (1)
#1801481»25-01-2016 11:45Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
must(a)ng, я б брав глибше: а чи дійсно у нас зараз є серйозна проблема з інститутом представництва в судах?
Метою всіх реформ у правовій сфері є встановлення верховенства права. Чи відповідає озвучена реформа цій меті? На мою думку, це ІБД + бізнес-проект.
Демократия — это договор о правилах между хорошо вооруженными джентльменами.
Бенджамин Франклин
#1801543»25-01-2016 17:48Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Dru, это проект госпожи Изовитовой:))
Я не Tolstiy я ХУ..ЕЮ :)
После Страшного Суда, можно обратиться в Страшный Апелляционный Суд...
#1801566»25-01-2016 20:25Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+1
Толстый, Миша, у тебя Изовитова клиента или (не дай Бог) жену увела?))) Шо ты уже дважды и всуе вспомнил имя этой старой ботексной мадам? Не стоит она этого. Laughing
П.с. там много чей проект, и не забывай кто вышеупомянутую тобой госпожу туда поставил.
А вообще, очень бы хотелось, чтобы вместо этой всей херни сделали что-то реально полезное для адвокатов, например открыли доступ к ЕРДР (первое что на ум пришло), ведь реально легче бы стало немного.
#1801572»25-01-2016 20:57Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Dru:must(a)ng, я б брав глибше: а чи дійсно у нас зараз є серйозна проблема з інститутом представництва в судах?
Метою всіх реформ у правовій сфері є встановлення верховенства права. Чи відповідає озвучена реформа цій меті? На мою думку, це ІБД + бізнес-проект.

Доречна постановка  Question . Згоден.

Давайте тоді визначимося, що мається на увазі під "озвученою реформою"? Весь пакет змін щодо судоустрою чи тільки зміни в частині адвокатури, що так обурило колегу Студента. Якщо перше, то без ста грам і викуреного рішення ВК не розібратися. Якщо друге, тоді є два варіанти:

А) якщо ми приймаємо, що якість учасників процесу (у даному випадку адвокатів і квазі-адвокатів) в цілому відображається на якості судочинства, тоді істотне розширення контролю доступу в професію + можливості його втрати має підвищити рівень середньо статичного представника-адвоката, а відтак і судочинства в цілому, враховуючи прийнятий на початку зв'язок якостей учасників і процесу;

Б) якщо ж ми відкидаємо зв'язок якості учасників процесу і власне судочинства, тоді зміни просто не матимуть відчутного ефекту. Що важливо, негативного теж.

Ризик в даному випадку в можливому збільшенні вартості адвокатських послуг.

Т.ч., маємо 4 сценарії:
1) якість судочинства покращується (варіант А), послуги адвокатів не дорожчають;
2) якість судочинства покращується (варіант А), послуги адвокатів дорожчають;
3) якість судочинства не змінюється (варіант Б), послуги адвокатів не дорожчають;
4) якість судочинства не змінюється (варіант Б), послуги адвокатів дорожчають.

Отже, маємо 1 оптимістичний сценарій, 1 помірно оптимістичний, 1 нейтральний і 1 несприятливий. За відсутності обґрунтованих причин вважати четвертий несприятливий сценарій найбільш вірогідним, маємо непоганий коефіцієнт ймовірного успіху. Імхо.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)
#1801577»25-01-2016 21:47Re: Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
Студент:Ну что, друзья, поздравляю. Здравый смысл таки не победил. Готовьте ваши денежки, потому как по судам теперь ходить могут только адвокаты (или аблакаты, коих у нас большинство)...

http://tsn.ua/politika/ks-vinis-rishennya-schodo-zmin-do-konstituciyi-schodo-pravosuddya-576304.html
 Ну и отлично!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1801580»25-01-2016 22:38Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
скажу як практик (правда вже майже рік не виконую обов'язків внаслідок подій на сході. Може щось і змінилося).
У цивільному процесі (бо у кримінальному доволяється тільки адвокат) останні 3 роки спостерігаю тенденцію покращення якості підготовки адвокатів. Раніше підготовка як адвоката так і звичайного предстаника були майже рівні. Зараз адвокати каще готуються. Посилаються на правові позиції ВСУ, на рішеня Європейського суду якщо йде схожа справа. Хоть бери його виступ у дебатах та у рішення кидай))) Видно, що роботу роблять.
Інститут адвокатури наберає популярності у судочинстві. Це факт.
АЛЕ! є й кричущі випадки... Найбільше бісить коли адвокат, порушуючи норми моралі та адвокатську етику, береться за явно програшні справи аби увірвати копійчину і наобіцявши стороні 100% виграш в результаті програє та бреше, що інша строна суддю купила.
Або так само за програшну справу і, знаючи добре процес, затягує розгляд справи.
Але таке буває і не лише у адвокатів.
Як на мене то ще зарано надавати виключно адвокатам право бути представником у суді. Є ще досвідчені юристи і без "корочки" адвоката. І по різних причинах не можуть їх отримати.
Нехай народ сам вибирає кому бути їхнім представником а кому ні.
З часом звичані представники самі відсіються або отримають свідоцтво. Залишаться одиниці, це ті які працюють на інших роботах чи юристом на підприємствах і таким чином можуть щось підзаробити. Не варто їх позбавляти цього.
О. Є ще одна категорія. Яка рідко коли бере гроші за ведення справи. Це студенти або ті, які тільки закінчили навчальний заклад. Ну хоче дитина допомогти комусь із знайомих чи родичів, зберегти їхні гроші та не витрачатися адвокату. Та й досвіду набратися. Я таких дітей поважаю. Допомагаю. Де йому ще досвіду набратися? Інколи вже після справи поясню, що він робить правильно а чому варто навчитися.
Тому,погоджуюсь із must(a)ng на усі 100 щодо 4 варіанту...
#1801598»26-01-2016 08:52Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
О ви тут балаган розвели ) Я вже забув давно, а вони все ще обсмоктують ))) Друзі, цукерка давно вже "фсьо", ви вже паличку жуєте )
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»
#1801759»27-01-2016 00:06Реформа адвокатуры... цэтрнындэц
+0
CoolMad:Толстый, Миша, у тебя Изовитова клиента или (не дай Бог) жену увела?))) Шо ты уже дважды и всуе вспомнил имя этой старой ботексной мадам?
это госпожа которая в купе с попличныками поставила всю адвокатуру раком и доит её:)
Я не Tolstiy я ХУ..ЕЮ :)
После Страшного Суда, можно обратиться в Страшный Апелляционный Суд...

Форум : HONDA Теревені