RomaCha:Уважаемая семья, ткните носом в соответствующие статьи по вопросам:
-по закону наследство имеет право заверять главврач больницы, если больной находится там на стационарном лечении (ст. в кодексе?)
Я так понимаю, под заверением наследства подразумевается заверение завещания.
ЦКУ Стаття 1252. Посвідчення заповіту іншою посадовою, службовою особою
1. Заповіт особи, яка перебуває на лікуванні у лікарні, госпіталі, іншому стаціонарному закладі охорони здоров'я, а також особи, яка проживає в будинку для осіб похилого віку та інвалідів, може бути посвідчений головним лікарем, його заступником з медичної частини або черговим лікарем цієї лікарні, госпіталю, іншого стаціонарного закладу охорони здоров'я, а також начальником госпіталю, директором або головним лікарем будинку для осіб похилого віку та інвалідів.
RomaCha: - при заверении этого завещания нужны ли 2 свидетеля? (ст. в кодексе)?
ЦКУ Стаття 1252. Посвідчення заповіту іншою посадовою, службовою особою
7. Заповіти осіб, зазначених у частинах першій - шостій цієї статті, посвідчуються при свідках.
ЦКУ Стаття 1253. Посвідчення заповіту при свідках
1. На бажання заповідача його заповіт може бути посвідчений при свідках.
2. У випадках, встановлених абзацом третім частини другої статті 1248 і статтею 1252 цього Кодексу, присутність не менш як двох свідків при посвідченні заповіту є обов'язковою.
3. Свідками можуть бути лише особи з повною цивільною дієздатністю.
4. Свідками не можуть бути:
1) нотаріус або інша посадова, службова особа, яка посвідчує заповіт;
2) спадкоємці за заповітом;
3) члени сім'ї та близькі родичі спадкоємців за заповітом;
4) особи, які не можуть прочитати або підписати заповіт.
5. Свідки, при яких посвідчено заповіт, зачитують його вголос та ставлять свої підписи на ньому.
6. У текст заповіту заносяться відомості про особу свідків.
RomaCha: -данное завещание передается ли потом куда либо на сберегание и т.д.? (ст. в кодексе)
Про Спадковий реєстр
Наказ Міністерства юстиції України
від 17 жовтня 2000 року N 51/5
2.1. Відомості про заповіти, посвідчені нотаріусами, посадовими та службовими особами, перерахованими в статтях 1251 та 1252 Цивільного кодексу України, статті 38 Закону України "Про нотаріат", спадкові договори, спадкові справи та видані свідоцтва про право на спадщину підлягають обов'язковому внесенню до Спадкового реєстру.
Я буду говорить только в присутствии моего авокадо