Я забув пароль Зареєструватись

Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08... RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#680996»25-11-2008 11:54Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
Про затвердження Порядку здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації

Наказ Міністерства внутрішніх справ України
від 13 жовтня 2008 року N 534

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
17 листопада 2008 р. за N 1107/15798

Відповідно до вимог Законів України "Про міліцію", "Про дорожній рух", постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року N 341 "Про Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ" (зі змінами), від 9 серпня 2007 року N 1036 "Про деякі питання реформування системи державного технічного огляду колісних транспортних засобів" і від 9 липня 2008 року N 606 "Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації (далі - Порядок), що додається.

2. Цей Порядок набирає чинності відповідно до законодавства.

3. Начальникам ГУМВС, УМВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі організувати роботу підрозділів Державтоінспекції з контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації відповідно до цього Порядку.

4. Департаменту Державтоінспекції МВС (Коломієць С. Г.):

4.1. У п'ятиденний строк після підписання наказу забезпечити його подання на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4.2. Організувати виготовлення бланків документів, передбачених цим Порядком, та постачання їх підрозділам Державтоінспекції.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра генерал-лейтенанта міліції Савченка О. І.

6. Наказ надіслати за належністю.

 

Міністр 
Ю. В. Луценко 
ПОГОДЖЕНО: 
  
Міністр транспорту та зв'язку
України 
 
Й. Вінський 
Голова Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва 
 
 
К. О. Ващенко 
Перший заступник Голови
Антимонопольного комітету
України 
 
 
Ю. Г. Кравченко 
Голова Державного комітету
України з питань технічного
регулювання та споживчої
політики 
 
 
 
Л. В. Лосюк 
Міністр охорони навколишнього
природного середовища 
 
Г. Філіпчук 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства внутрішніх справ України
від 13 жовтня 2008 р. N 534

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
17 листопада 2008 р. за N 1107/15798 


ПОРЯДОК
здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації


I. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає процедуру проведення перевірок технічного стану колісних транспортних засобів (далі - КТЗ) під час їх експлуатації в період між державними технічними оглядами.

2. На автомобільних дорогах і вулицях можуть бути перевірені КТЗ незалежно від їх призначення, місця реєстрації та належності, крім автомобілів: швидкої медичної допомоги, оперативних та аварійно-рятувальних служб, військових і дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав, а також тих, що рухаються в колонах.

3. За результатами перевірки складається Акт перевірки технічного стану колісного транспортного засобу (далі - Акт перевірки) за формою, наведеною у додатку до цього Порядку, копія якого надається водієві КТЗ.

II. Організація роботи щодо перевірки технічного стану КТЗ

1. Перевірка технічного стану КТЗ проводиться працівниками автомобільно-технічної інспекції підрозділів Державтоінспекції (далі - працівники АТІ) не менше одного разу на тиждень за окремо розробленою та затвердженою керівництвом управлінь (відділень) ДАІ ГУМВС, УМВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі дислокацією.

2. Перевірка технічного стану КТЗ може здійснюватися спільно з уповноваженими представниками Міністерства охорони навколишнього природного середовища України під час проведення цільових заходів щодо контролю за дотриманням нормативів вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах двигунів КТЗ.

3. Перевірка технічного стану автобусів, що здійснюють перевезення пасажирів за встановленими маршрутами, проводиться в місцях їх стоянки або в початкових, проміжних чи кінцевих пунктах маршруту.

4. Перевірка технічного стану КТЗ здійснюється в місцях, де їх зупинка і стоянка не заборонені ПДР та вони не створюють перешкоди в дорожньому русі іншим учасникам.

5. Зупинення і перевірка КТЗ проводяться з дотриманням заходів особистої безпеки відповідно до вимог наказу МВС від 13.11.2006 N 1111 "Про затвердження Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.11.2006 за N 1243/13117.

Час на проведення перевірки одного КТЗ не повинен перевищувати 20 хв.

6. Технічний стан та обладнання КТЗ під час їх експлуатації перевіряється візуально та з використанням засобів вимірювальної техніки відповідно до ДСТУ 3649-97 "Засоби транспортні дорожні. Експлуатаційні вимоги безпеки до технічного стану та методи контролю" без втручання в роботу (розбирання) вузлів та агрегатів КТЗ, які перевіряються.

У разі незгоди водія з результатами перевірки КТЗ, а також перевірки КТЗ, які належать іноземцям, застосовуються засоби фото- і кінозйомки, відеозйомки для збереження результатів цієї перевірки.

6.1. Візуально перевіряються складові частини КТЗ, перелічені в підпунктах b, f, g, h, i, k, l пункту 14 Акта перевірки.

6.2. З використанням засобів вимірювальної техніки перевіряються складові частини КТЗ, перелічені в підпунктах a, c, d, e, f пункту 14 Акта перевірки.

7. Складений працівником АТІ Акт перевірки не є підставою для оформлення результатів проведення державного технічного огляду.

8. Контроль технічного стану КТЗ не здійснюється, якщо водієм надано протокол перевірки технічного стану цього транспортного засобу, виданий уповноваженим суб'єктом господарювання на проведення перевірки технічного стану, або міжнародний сертифікат технічного огляду, виданий центром технічного огляду для засобів, що виконують міжнародні перевезення вантажів і пасажирів, з моменту дати оформлення яких пройшло не більше 45 діб та за відсутності явних ознак, що свідчать про технічну несправність КТЗ, його переобладнання або пошкодження внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

9. У разі виявлення технічних несправностей складових частин КТЗ, перелічених у підпунктах a, c, d, e, g, j пункту 14 Акта перевірки, працівник АТІ робить відповідну відмітку в пункті 17 Акта перевірки, а також складає протокол про адміністративне правопорушення.

10. Здійснення контролю технічного стану КТЗ під час їх експлуатації не належить до переліку платних послуг, які можуть надаватися органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 року N 795, і кошти за це не стягуються.

11. Результати перевірки, проведеної працівником АТІ, можуть бути оскаржені в установленому законодавством порядку.

III. Порядок складання Акта перевірки технічного стану колісного транспортного засобу

1. Записи в Акті перевірки мають бути чіткими, розбірливими, а прізвище, ім'я та по батькові водія КТЗ, його місце проживання, а також прізвище, ім'я та по батькові особи, яка склала Акт перевірки, записуються друкованими літерами.

2. Під час заповнення пункту 12 Акта перевірки навпроти певного типу КТЗ, що перевіряється, проставляється відмітка "Х".

3. У пункті 14 Акта перевірки під час перевірки технічного стану заповнюються підпункти a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, в одній з трьох граф (перевірено, не перевірено, не відповідає вимогам) проставляється відмітка "Х" у таких випадках:

- у разі, якщо перевірка технічного стану щодо зазначених пунктів проводилася, то в першій графі (перевірено) проставляється відмітка "Х";

- якщо перевірка не проводилась, відмітка "Х" проставляється в другій графі (не перевірено);

- у разі виявлення технічних несправностей або переобладнання КТЗ з порушенням вимог стандартів, правил і нормативів відмітка "Х" проставляється в третій графі (не відповідає вимогам).

4. Пункт 15 Акта перевірки заповнюється з урахуванням підпунктів a, c, d, e, g, j.

Якщо хоча б в одному із зазначених підпунктів буде зроблено відмітку в третій графі "не відповідає вимогам", експлуатація КТЗ забороняється.

5. У пункті 16 Акта перевірки працівник АТІ зазначає короткий опис несправностей, які виявлені під час перевірки, а також у разі застосування засобів фото- і кінозйомки, відеозйомки - проставляє про це відповідну відмітку.

6. У разі коли перевірка технічного стану проводилася з використанням засобів фото- і кінозйомки, відеозйомки матеріали фото- і кінозйомки, відеозйомки долучаються до оригіналу Акта перевірки і є його невід'ємною частиною. На кожному матеріалі зазначаються дата і час зйомки, дублюється інформація, визначена в пунктах 4 - 12 протоколу, а також якому з підпунктів пункту 15 вони відповідають.

7. У складеному Акті перевірки працівник АТІ ставить свій підпис та особистий штамп.

IV. Порядок обліку та зберігання матеріалів за результатами здійснення контролю технічного стану КТЗ

1. Складені акти перевірки та матеріали фото- і кінозйомки, відеозйомки, якщо такі робились під час перевірки (далі - матеріали), протягом доби реєструються в підрозділі Державтоінспекції.

2. Складений Акт перевірки на КТЗ, зареєстрований в іншій місцевості, у триденний термін разом з іншими матеріалами направляється до підрозділу Державтоінспекції за місцем державної реєстрації КТЗ.

3. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється відповідно до вимог наказу МВС від 22.10.2003 N 1217 "Про виконання Закону України від 5 квітня 2001 року "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення Правил дорожнього руху" (із змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24.10.2003 за N 974/8295.

4. У разі виявлення в КТЗ, що належать іноземцям, технічних несправностей та переобладнання КТЗ з порушенням вимог стандартів, правил і нормативів, перелічених у підпунктах a, c, d, e, g, j пункту 14 Акта перевірки, копія протоколу про адміністративне правопорушення в триденний термін разом з копіями матеріалів перевірки надсилаються до МВС.

5. Контроль за дотриманням порядку обліку, зберігання матеріалів перевірки технічного стану КТЗ покладається на керівника відділу (відділення) Державтоінспекції (автомобільно-технічної інспекції).

6. Перевірки дотримання порядку проведення технічного стану КТЗ під час їх експлуатації та обліку цієї роботи в підпорядкованих підрозділах здійснюються працівниками АТІ управлінь (відділів) Державтоінспекції ГУМВС, УМВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі щокварталу.

7. Справи з матеріалами перевірок технічного стану КТЗ зберігаються протягом трьох років.

 

Начальник
Департаменту ДАІ МВС
генерал-майор міліції 
 
 
С. Г. Коломієць 

 

Додаток
до Порядку здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації 


АКТ
ПЕРЕВІРКИ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ КОЛІСНОГО ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ N ___________

1. Місце проведення перевірки ___________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
              (населений пункт, вулиця, N будинку, місце стоянки або початкового, проміжного чи кінцевого пункту
                                                                                              маршруту руху КТЗ)
2. Дата _________________________________        3. Час _____________________________________
4. Регіон (країна), реєстраційний номер КТЗ ________________________________________________
5. Марка, модель _____________________ 6. Рік виготовлення ________________________________
7. Номер кузова ______________________ 8. Номер шасі (рами) _______________________________
9. Власник КТЗ ________________________________________________________________________
                                                                 (назва юридичної особи; прізвище, ім'я, по батькові)
10. Представник власника КТЗ ___________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
                                                                                    (прізвище, ім'я, по батькові)
11. Реєстраційний документ (свідоцтво про реєстрацію ТЗ)
серія ______ номер _________
12. Тип КТЗ ___________________________________________________________________________ 
(a) 
  
вантажний транспортний засіб (не більше 12 т) 
(a1) 
  
легковий автомобіль 
(b) 
  
причіп 
(c) 
  
автопоїзд 
(d) 
  
автобус 
(e) 
  
вантажний транспортний засіб (більше 12 т) 
(f) 
  
напівпричіп 
(g) 
  
сідловий тягач 
13. Водій ______________________________________________________________________________
                                                                                            (прізвище, ім'я, по батькові)
14. Відомість про результати технічного контролю: 

  
Перевірено 
Не перевірено 
Не відповідає вимогам 
(a) гальмова система та її складники 
  
  
  
(b) система випуску 
  
  
  
(c) вміст CH / димність випускних газів дизельного двигуна 
  
  
  
(d) вміст CO (паливо: бензин, природний газ або зріджений нафтовий газ) 
  
  
  
(e) рульове керування та його складники 
  
  
  
(f) зовнішні світлові прилади та сигналізації 
  
  
  
(g) колеса/шини 
  
  
  
(h) підвіска (видимі дефекти) 
  
  
  
(i) шасі (видимі дефекти) 
  
  
  
(j) переобладнання 
  
  
   
(k) інші недоліки (згідно з підпунктом 31.4.7 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 N 1306 (із змінами)) 
 
   
 
  
 
  
(l) підтікання палива та/або оливи 
  
  
  

15. Результат контролю:

  - відповідає вимогам безпеки дорожнього руху 
  - не відповідає вимогам безпеки дорожнього руху 
  - заборонено експлуатацію транспортного засобу у зв'язку з небезпекою його подальшої експлуатації

16. Короткий опис несправностей ________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
17. Інспектор, який перевіряв ____________________________________________________________
                                                                                     (особистий підпис працівника АТІ, П. І. Б. та особистий штамп)
18. Копію Акта перевірки отримав: ________________________________________________________
                                                                                                           (підпис, П. І. Б. водія транспортного засобу) 

 

Начальник
Департаменту ДАІ МВС
генерал-майор міліції 
 
 
С. Г. Коломієць 

 
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#681001»25-11-2008 11:55Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
Баден, + 1 нифига не интересный. тоже попал в поле зрения.

продублирован также тут:
about43658.html
#681067»25-11-2008 12:27Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
в мене питання таке, як на основі цього наказу працівники ДАЇ будуть ставитися до авто зроблених за океаном.На які відхилення від норм будуть звертати увагу?
#681105»25-11-2008 12:53Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
удалено


Редаговано: semvladislav (28-11-2008 14:54)
#681282»25-11-2008 15:11Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
Когда-то вычитал, что проверять светопропускаемость пленки можно только если температура не ниже 20'С и нет прямых солнечных лучей. Т.е. только в боксе или гараже.
Don't Worry, Be Happy!
#681777»25-11-2008 21:36Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
а есть еше авто снятые с производства,к ним как бы не относится все.
Скупой платит дважды,дурак платит трижды,лох платит всегда.


Редаговано: vtec (26-11-2008 23:58)
#681797»25-11-2008 21:57Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
vtec, я ведь уже просила вас о чем-то:
post-670029.html#670029

уважайте людей, которые читают то, что вы пишете левой ногой Evil or Very Mad
Ой, всё
#681825»25-11-2008 22:31Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
Satirka, прими извинения http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_rus/a31/
Скупой платит дважды,дурак платит трижды,лох платит всегда.
#681827»25-11-2008 22:32Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
так машині сняті с производства..з/ч нету. что делать??? Very Happy
#683174»27-11-2008 00:01Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
хотите госты?их есть у меня...только в архиве как выложить?
Скупой платит дважды,дурак платит трижды,лох платит всегда.
#683289»27-11-2008 09:55Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
vtec, обратись к Мази, 105 или Джордану
Ой, всё
#683981»27-11-2008 17:23Это начнется уже завтра
+0
Завтра водители столкнутся с новым видом проверок

С завтрашнего дня, 28 ноября, согласно Правилам дорожного движения, водитель по требованию сотрудника ГАИ должен остановиться и дать возможность проверить техническое состояние, номера агрегатов и комплектацию транспортного средства, в т.ч. аптечку и огнетушитель.

Однако до последнего времени порядок осуществления такой проверки не был определен. МВД ликвидировало данный пробел, утвердив Порядок осуществления контроля за техническим состоянием колесных транспортных средств во время их эксплуатации, который устанавливает процедуру проведения проверок технического состояния всех автомобилей в период между государственными техническими осмотрами.

В соответствии с Порядком осуществления контроля за техническим состоянием колесных транспортных средств во время их эксплуатации работник автомобильно-технической инспекции ГАИ может остановить, задержав на 20 минут, для проведения проверки технического состояния любое транспортное средство (кроме автомобилей неотложной медицинской помощи, оперативных служб, диппредставительств и некоторых других).

Позитивным моментом Порядка можно назвать то, что им дан исчерпывающий перечень того, что может проверить работник автомобильно-технической инспекции ГАИ. И хотя в этот перечень фактически попадают вошедшие в анекдоты о ГАИшниках аптечка и огнетушитель, все же наказать водителя за их отсутствие не удастся. Работник автомобильно-технической инспекции ГАИ составит протокол об админправонарушении и запретит эксплуатацию ТС только если будут выявлены: переоборудование авто с нарушениями соответствующих нормативов, нарушения тормозной системы, рулевого управления, неисправность колес (шин) или будет установлено превышение в выхлопных газах допустимого содержания CO или CH (в зависимости от типа двигателя и используемого топлива).

Порядком учтены и интересы субъектов хозяйствования, занимающихся перевозкой пассажиров, самих пассажиров, а также участников дорожного движения. Так, проверять состояние технического средства можно лишь в местах, где они не создают препятствий иным участникам движения, а проверять техническое состояние автобусов, находящихся в рейсе, можно лишь в начальном, промежуточном или конечном пункте маршрута.

В ходе проверки технического состояния разбирать транспортное средство не будут

Техническое состояние авто будет проверяться как визуально, так и с использованием средств измерительной техники, но в любом случае - без вмешательства в работу (разбора) узлов и агрегатов технического средства.

По результатам проверки будет составляться акт проверки технического состояния колесного транспортного средства, копию которого работник автомобильно-технической инспекции ГАИ обязан вручить водителю технического средства. Но вот значение этого документа невелико. Сама проверка и акт никоим образом не связаны с государственным техническим осмотром, а показать его можно будет разве что на работе или хозяину для объяснения причины опоздания (задержки).

Поскольку контроль технического состояния ТС не является платной услугой, работник автомобильно-технической инспекции ГАИ сможет «подзаработать» лишь выявив какие-либо нарушения, влекущие за собой запрет эксплуатации транспортного средства и составление протокола.

В связи с этим собственникам авто стоит следить за их техническим состоянием, ведь неисправное транспортное средство - это не только неудобства в управлении и неприятности при общении с работниками ГАИ. Это еще и вред окружающей среде (что касается экологии), а также опасность для своей жизни, жизни пассажиров и людей, находящихся рядом с таким авто.

Согласно Порядку осуществления контроля за техническим состоянием колесных транспортных средств во время их эксплуатации в ходе контроля транспортного средства работником автомобильно-технической инспекции ГАИ могут быть проверены:

- тормозная система и ее составляющие;

- система выпуска;

- содержание CO или CH (в зависимости от типа двигателя и используемого топлива);

- рулевое управление и его составляющие;

- внешние световые приборы и сигнализации;

- колеса/шины;

- подвеска (видимые дефекты);

- шасси (видимые дефекты);

- переоборудование;

- наличие недостатков, предусмотренных пп. 31.4.7 Правил дорожного движения;

- протекание топлива и/или масла.

«ForUm»
http://for-ua.com/ukraine/2008/11/27/164822.html
#684159»27-11-2008 22:37Интересный Приказ МВД вступает в силу с 28.11.08...
+0
да ладно в украине десяток лабораторий которіе аккредитовані на ДСТУ (имено по нему и будут проверять авто-ибо другого документа нет в природе...)
а значит ГДЕ акредитация у АТИ ГАИ на дороге??? поинтерисуйтесь.. и получить у НАУ акредитацию заип...ся

Форум : HONDA Право