Я забув пароль Зареєструватись

Шумит стройка RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1334582»22-12-2011 13:52Шумит стройка
+0
Всем доброго дня! Долго думал куда запостить и решил все же в право. Живу на Леси Украинки под домом уже на протяжении длительного времени идет стройка, в будние дни я уезжаю в 6:00 из дома по этому их никогда не слышу, но на выходные строители начинают громыхать в 8:00. Я бы уже может и забил, но жена на 39 неделе беременности и скоро будет маленький ребенок.

Меня интересует со скольки они по закону могут проводить строительные работы и могут ли вообще в выходные дни?

Все что я нашел:  «Пункт девятый правил пользования помещениями жилых домов (правила утверждены постановлением Кабинета министров Украины от 24.01.2006 г. № 45), в помещениях жилых домов запрещено проводить ремонт в рабочие дни с 21:00 до 8:00 часов утра, а в праздничные и нерабочие дни вообще официально запрещено проводить ремонтные работы, сопровождающиеся шумом.»

Но придомовая стройка как-бы не относиться к помещениям жилых домов.
#1334598»22-12-2011 14:03Шумит стройка
+0
BondarenkoAndrei, есть общее законодательство, в чатсности Закон України "Про забезпечення санітарного
та епідемічного благополуччя населення" від  24 лютого 1994 року N 4004-XII. Закон от части регулирует допустимый уровень шума.

Но в данном случае более актуальны Правила благоустройства г. Киева, утв. Решением Киевсовета від 25 грудня 2008 року N 1051/1051. В Правилах шуму посящен целый раздел. Привожу без купюр.

XI. ДОТРИМАННЯ ТИШІ В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ У М. КИЄВІ

11.1. Загальні положення

11.1.1. Ці Правила враховують вимоги законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, в тому числі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму".

11.1.2. Ці вимоги містять загальнообов'язкові на території міста норми, за порушення яких передбачено відповідальність згідно з статтями 152, 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

11.2. Обов'язки та обмеження дій керівників, уповноважених посадових осіб підприємств, установ, організацій, а також громадян:

11.2.1. Забезпечувати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно-будівельні та інші попереджувальні заходи щодо зниження шуму до рівня, який не перевищував би 40 ДБА в денний та 30 ДБА в нічний час у місцях та на спорудах підвищеного рівня акустичного забруднення (транспортні магістралі, аеропорти, вокзали, підприємства, трансформатори, автомобільні стоянки, паркувальні майданчики тощо), встановлювати штучні та природні акустичні екрани, звукозахисні споруди або захисні елементи, висаджувати дерева з властивостями забезпечення шумоізоляції тощо.

11.2.2. Не допускати під час проведення масових гулянь та свят, а також в інші дні користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими гучномовними установками, гучного співу, викриків у парках, скверах, лісопаркових зонах відпочинку, інших дій, що порушують тишу в зонах, прилеглих до житлових будинків, лікувальних закладів стаціонарного типу, дитячих будинків-інтернатів, будинків-інтернатів для пристарілих громадян та в інших громадських місцях упродовж доби.

11.2.3. Забезпечувати в закладах громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, культури при проведенні концертів, дискотек, масових святкових і загальноміських заходів тощо обмеження часу роботи музичних ансамблів з 9-00 до 23-00 години та дотримуватись таких рівнів шуму, щоб у прилеглих житлових будинках він становив не більше 40 ДБА в денний час і 30 ДБА в нічний час.

У разі розміщення джерел шуму в житлових будинках відповідні роботи повинні проводитись з 9-00 до 19-00.

11.2.4. У випадках проведення під час передбачених законом святкових і неробочих днів, днів міста, днів районів, інших свят (відповідно до рішення Київської міської ради), спортивних змагань та іншого, що супроводжується використанням вибухових пристроїв, салютів, піротехнічних засобів (петард, феєрверків) у час, заборонений цими Правилами, проведення таких заходів необхідно погоджувати з виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) в установленому порядку.

11.2.5. Дозволи на гранично допустимі рівні шумів, що утворюються стаціонарними джерелами шуму, зокрема під час роботи машин, механізмів, обладнання, інструментів, а також користування звуковідтворювальною апаратурою та музичними інструментами на відкритих майданчиках, в інших закладах розважального та грального бізнесу, ресторанах, кафе, барах, інших закладах видаються керівникам та уповноваженим посадовим особам підприємств, установ, організацій усіх форм власності, а також громадянам виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) після надання розрахункових або інструментальних даних і карт розподілу рівнів шуму, карт акустичного дискомфорту, що розробляються на основі спеціально виконаних цільових досліджень по методиках, узгоджених з органами та установами державного санітарного нагляду України.

11.2.6. Проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів здійснюється із дотриманням порядку використання побутових піротехнічних виробів, визначеного наказом Міністерства внутрішніх справ України "Про затвердження Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів". За порушення порядку використання піротехнічних засобів винна особа притягається до адміністративної відповідальності відповідно до статті 1956 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

11.2.7. Проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у приміщеннях житлових будинків і на прибудинкових територіях, у приміщеннях і на територіях лікувальних, санаторно-курортних закладів, будинків-інтернатів, закладів освіти, культури, готелів і гуртожитків, розташованих у межах міста Києва закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, в приміщеннях інших будівель і споруд та на прибудинкових територіях, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди, на території парків, скверів, зон відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків (на захищених відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення" об'єктах) у нічний час, із двадцять другої до восьмої години, забороняється, крім випадків, коли проведення відповідних заходів погоджено із Головним управлінням надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у порядку, визначеному в пп. 11.2.8 п. 11.1 цих Правил.

11.2.8. Проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів на захищених відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення" об'єктах у нічний час, із двадцять другої до восьмої години, здійснюється після отримання письмової згоди Головного управління надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), засвідченої печаткою останнього. Для отримання зазначеної згоди особа, яка має намір проводити салюти, феєрверки, інші заходи із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів на захищених об'єктах у нічний час, із двадцять другої до восьмої години, зобов'язана за п'ять днів до запланованої дати проведення відповідних заходів подати письмове звернення до Головного управління надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). У зверненні має бути зазначено: прізвище, ім'я та по батькові особи, яка звертається; захід, який вона планує провести із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів; технічні характеристики вибухових речовин і піротехнічних засобів, які використовуватимуться під час проведення заходу; об'єкт, на якому планується проведення відповідного заходу; проміжок часу, в який заплановано його проведення. Головне управління надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) розглядає письмове звернення протягом двох днів з моменту його отримання і надає згоду на проведення вказаного у зверненні заходу або мотивовану відмову. Головне управління надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надає згоду на проведення вказаного у зверненні заходу лише за умови відсутності небезпеки нанесення шкоди життю і здоров'ю жителів територіальної громади міста Києва та їх майну. У разі, якщо Головним управлінням надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) було надано згоду на проведення салюту, феєрверку, іншого заходу із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів на захищеному об'єкті у нічний час, з двадцять другої до восьмої години, проведення якого призвело до нанесення шкоди життю і здоров'ю жителів територіальної громади міста Києва (або) та їх майну, особа, яка проводила відповідний захід, притягається до адміністративної відповідальності за статтями 152, 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

11.2.9. Створювати шум при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів і піротехнічних виробів та інших гучноголосих установок у будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях та в зонах відпочинку в нічний час з 22-00 год. до 8-00 год. заборонено.

Встановлювати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах будинків, будівель і споруд та інших місцях звуковідтворюючу апаратуру і включати її на повну потужність (вище 40 ДБА) протягом доби заборонено.

11.2.10. Проводити ремонтні та будівельні роботи в житлових будинках, квартирах, офісних приміщеннях, підприємствах торгівлі та громадського харчування (ресторани, бари, кафе, заклади розважального та грального бізнесу), розташованих у житлових будинках, у вбудованих і прибудованих до житлових будинків нежитлових приміщень без погодження з мешканцями прилеглих будинків, житлових приміщень терміну початку і завершення робіт заборонено. Нормативний рівень шуму на весь час проведення ремонтно-будівельних робіт у прилеглих житлових приміщеннях і прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 ДБА. Забороняється проводити вказані роботи з 19-00 до 8-00 год. та у святкові і неробочі дні впродовж доби.

11.2.11. В офісних приміщеннях, підприємствах торгівлі та громадського харчування (ресторани, бари, кафе, заклади розважального та грального бізнесу), розташованих у житлових будинках, у вбудованих і прибудованих до житлових будинків нежитлових приміщень шум не повинен перевищувати такий рівень: не більше 40 ДБА в денний час і 30 ДБА в нічний час (до 22-00).

11.2.12. При проведенні вантажно-розвантажувальних робіт автомобілями перевізників сміття, по доставці різноманітних товарів для обслуговування житлових будинків та їх інженерного обладнання не допускати перевищення рівнів шуму на прибудинкових територіях у нічний час з 22-00 до 8-00 год. та вживати заходів щодо максимального обмеження шуму від роботи обладнання автотранспорту.

11.2.13. Використання піротехнічних засобів для влаштування феєрверків та салютів без укладання договорів з балансоутримувачами територій, де проводяться святкові заходи, та без дотримання вимог обмеження часу проведення заходів з 08-00 до 22-00 год. у святкові і неробочі дні та використання їх у робочі дні впродовж доби - забороняється.


Но вообще, чем интенсивнее строят, тем быстрее стройка закончится.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)
#1334635»22-12-2011 14:54Шумит стройка
+0
Огромное спасибо, возьму на вооружение. Согласен, что чем быстрее, тем интенсивней, но та еще один дом собираться строить, поэтому надо быть готовым.

Форум : HONDA Право