Я забув пароль Зареєструватись

Уведомление или "письмо счастья" RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1328090»09-12-2011 14:44Уведомление или "письмо счастья"
+0
было брошено в незакрытый почтовый ящик с просьбой на осн. ст.20 и п.п. 20.1. явиться плательщику "щодо надання пояснень о джерелах доходів за ...г.г.", подпись, печать.
спд переведено на общую систему с 2010г., деятельность пока не осуществляется, "нулевка" сдана в сроки, планируемый доход за 2011г. 100 грн, налог уплачен.
Обороты по спд были 2006-2008 г.г. в пределах единого, все отчеты сданы.
    Стоит ли идти, звонить? Или развод к концу года?
    Спасибо.
"Just because you are a character doesn't mean that you have character" (с).
#1328109»09-12-2011 15:15Уведомление или "письмо счастья"
+0
Это уже как захочется..можно сходить, а можно не идти. Письма из налоговой обязательно доставляются в руки за подписью получившего. А т.к. никто не расписывался, то и письма никто не получал. :)
Не убегай от снайпера, умрешь уставшим...=)
#1328121»09-12-2011 15:22Уведомление или "письмо счастья"
+0
Податковий кодекс України

Стаття 42. Листування з платником податків
42.1. Податкові повідомлення - рішення, податкові вимоги або інші документи, адресовані контролюючим органом платнику податків, повинні бути складені у письмовій формі, відповідним чином підписані та у випадках, передбачених законодавством, завірені печаткою такого контролюючого органу.
42.2. Документи вважаються належним чином врученими, якщо вони надіслані за адресою місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків або його законному чи уповноваженому представникові.
42.3. Якщо платник податків у порядку та у строки, визначені статтею 66 цього Кодексу, повідомив контролюючий орган про зміну податкової адреси, він на період з дня державної реєстрації зміни податкової адреси до дня внесення змін до облікових даних такого платника податків звільняється від виконання вимог документів, надісланих йому контролюючим органом за попередньою податковою адресою та в подальшому повернених як таких, що не знайшли адресата.
42.4. З платниками податків, які подають звітність в електронній формі, листування з органами  державної податкової служби може здійснюватися засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.
На вимогу  платника податків, який отримав документ в електронній формі, орган державної податкової служби надає такому платнику податків відповідний документ у паперовій формі  протягом трьох робочих днів з дня надходження відповідної вимоги (в письмовій або електронній формі) платника податків.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#1328163»09-12-2011 16:24Уведомление или "письмо счастья"
+0
Neputin, SPYder4, спасибо, но если все-таки отправят повторно "належным чином"? Или несоблюдение правил переписки говорит об "обоснованности" письма.
з.ы. слышал о практике, когда выбирают из массы неработающих, людей с авто или квартирами, вызывают и проводят беседы, мол на что живете. Но это вроде относится к косвенным методам. Или нет?
"Just because you are a character doesn't mean that you have character" (с).
#1328174»09-12-2011 16:33Уведомление или "письмо счастья"
+0
Если ты им нужен, то сразу бы было письмо с уведомлением, а то еще и позвонили бы(мне даж на мобилку набирали), так что скорее всего просто по всем адресам разослали письма, а вдруг кто-то придет-вот такая практика у нас есть.Если отправят "належным чыном", то конечно лучше сходить и выяснить все. По поводу выбора людей из массы-ни разу такого не слышал..так что если особо нигде спд не участвовало в нехороших делах-не думаю, что есть повод беспокоиться. Мне как-то тоже присылали "страшные" письма в офис, а оказалась ерунда, которая решилась простым телефонным звонком в эту же налоговую и 5 минутным общением с барышней-инспектором. :)
Не убегай от снайпера, умрешь уставшим...=)
#1328899»11-12-2011 23:49Уведомление или "письмо счастья"
+0
Законодательных оснований данное требование под собой не имеет. Нет у нас косвенных методов опеределения налоговых обязательств. Ну нету.

Колхоз, как и поход по письму-дело сугубо добровольное.

В 2010 году я писала это

Все ваши операции (кроме некоторых умных через Кипр ) легли в анналы истории и останутся там навсегда. А в ближайшие годы ждет вас такое.
....
Во-вторых, будут полномасштабно введены косвенные методы определения доходов-по расходам. Чтобы купить что-то дороже суммы Х, придется нести справку о чистоте происхождения капиталов либо объясняться в застенках, что ты не верблюд. Так что уже сейчас нужно думать о том, чтобы "отсидеть за велосипед". Кто сейчас не отмыл-завтра будет поздно.


about73761-0-asc-25.html

и такое

Это факт, который почувствуют все не позднее следующего года-все, кто по каким-то причинам до сих пор жопу не почувствовал.


Везде права на 100%.

А теперь слушайте сюда.
У вас остался максимум год на отмывание капитала.
В срок до мая следующего года будет принято законодательство по поводу косвенных методов.
В январе-апреле 2013 года с вас спросят за каждую погремушку, подаренную вам во младенчестве.

Каждый идентификационный код, который не фигурирует в списках персонификации 1ДФ или не показывает достаточные для выживания доходы в виде СПД,будет вызван в гнаудюшник для дачи показаний.
Здесь читать http://news.finance.ua/ru/~/2/0/all/2011/12/11/262125
No tengo fronteras
Скромность-кратчайший пусть в неизвестность и бедность ;)
#1328934»12-12-2011 09:16Уведомление или "письмо счастья"
+0
Giveme5:
...А теперь слушайте сюда.
У вас остался максимум год на отмывание капитала.
В срок до мая следующего года будет принято законодательство по поводу косвенных методов.
В январе-апреле 2013 года с вас спросят за каждую погремушку, подаренную вам во младенчестве...

Giveme5, спасибо,
но это должно касаться расходов, понесенных со дня вступления закона в силу, по идее.
И как быть с заработанным или подаренным, скажем 5 лет назад? Оно также должно пройти через спд?
з.ы. архивы перечитал. Giveme5, Ирина, прогнозами вы пугаете меня)
"Just because you are a character doesn't mean that you have character" (с).
#1335651»25-12-2011 09:37Уведомление или "письмо счастья"
+0
Важнейшее письмо о косвенных методах.
Банкиры напоминают мытарям, что косвенных методов пока ещё нет.

КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, БАНКІВСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ. ЛИСТ від 05.12.2011 р. N 04-39/12-1288

У Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики розглянуто звернення щодо правомірності дій ОДПІ з вимагання від нього пояснень стосовно джерел походження коштів, спрямованих заявником на придбання товарно-матеріальних цінностей та сплати податку на доходи фізичних осіб з суми витрат, понесених на придбання таких цінностей.

Конституцією України (стаття 19) встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, та ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Права органів державної податкової служби регулюються Податковим кодексом України (далі – Кодекс), відповідно до підпункту 20.1.6 пункту 20.1 статті 20 якого для здійснення функцій, визначених податковим законодавством, органи державної податкової служби мають право отримувати безоплатно від платників податків, у тому числі благодійних та інших неприбуткових організацій, у порядку, визначеному цим Кодексом, інформацію, довідки, копії документів (засвідчені підписом платника податків або його посадовою особою та скріплені печаткою (за наявності)) про фінансово-господарську діяльність, отримувані доходи, видатки платників податків та іншу інформацію, пов’язану з обчисленням та сплатою податків, дотриманням вимог іншого законодавства, здійснення контролю за яким покладено на органи державної податкової служби, а також фінансову та статистичну звітність, в порядку та на підставах, визначених цим Кодексом.

Згідно із розділом IV Кодексу фізичні особи зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб з одержуваних ними оподатковуваних доходів. Відповідно до пункту 164.1 статті 164 Кодексу оподатковуваний дохід – це будь-який дохід, нарахований (виплачений, наданий) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду, який підлягає оподаткуванню.

Витрати, понесені фізичними особами – платниками податків, не визначені Кодексом як об’єкт оподаткування будь-якими податками, встановленими цим Кодексом. Отже, немає законних підстав вважати, що суми, сплачені фізичною особою на придбання товарно-матеріальних цінностей, зокрема, для особистого користування, включаються до її загального річного оподатковуваного доходу, з якого сплачується податок на доходи фізичних осіб.

Таким чином, оскільки Кодексом не передбачено обчислення та сплату податків із сум витрат фізичної особи, то вбачається, що вимоги податкових органів щодо надання громадянами пояснень про джерела походження їх коштів, спрямованих на придбання товарно-матеріальних цінностей для особистого користування, а також сплати податку на доходи фізичних осіб з сум таких витрат, не відповідають нормам чинного законодавства.

Голова Комітету

В. Хомутиннік

Не позже чем в мае-появятся как минимум законопроекты, как максимум примут исправилку в НК.
No tengo fronteras
Скромность-кратчайший пусть в неизвестность и бедность ;)

Форум : HONDA Право