Я забув пароль Зареєструватись

Госрегистрация юриков RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1269650»04-08-2011 11:47Госрегистрация юриков
+0
Уважаемые коллеги!

Госрегистратор отказывает в государственной регистрации ООО с тремя участниками-физиками представителю с нотариальной доверенностью от одного из участников, ссылаясь на ч. 9 ст. 24. Гениальная причина для отказа.
Никаких писем или разъяснений Госкомпредпринимательства нет по этому поводу? Пока не могу найти.

Спасибо!

Added after 17 minutes:

П.С. Доступа к Лиге нет.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#1269689»04-08-2011 12:25Госрегистрация юриков
+0
Из ЛИГИ:
Ст. 24 ч. 9:
9. Якщо документи для проведення державної реєстрації юридичної особи подаються засновником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється його паспорт.
Якщо документи для проведення державної реєстрації юридичної особи подаються особою, уповноваженою засновником (засновниками) юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється її паспорт та надається документ, що засвідчує її повноваження.

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
ЛИСТ
від 27.02.2009 р. N 1930
Щодо надання роз'яснень

Стосовно питання про документ, що посвідчує повноваження.

Відповідно до частини першої статті 24 Закону про реєстрацію для проведення державної реєстрації юридичної особи засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) документи, зокрема примірник оригіналу або нотаріально посвідчену копію рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом.

Відповідно до частини дев'ятої статті 24 Закону про реєстрацію, якщо документи для проведення державної реєстрації юридичної особи подаються засновником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт, а якщо документи для проведення державної реєстрації юридичної особи подаються особою, уповноваженою засновником (засновниками) юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється її паспорт та надається документ, що засвідчує її повноваження.

Частиною третьою статтею 237 ЦКУ встановлено, що представництво виникає на підставі договору, закону, акта органу юридичної особи та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства.

Частиною першою статті 238 ЦКУ встановлено, що представник може бути уповноважений на вчинення лише тих правочинів, право на вчинення яких має особа, яку він представляє.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до статті 59 Закону України "Про господарські товариства" до виключної компетенції загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю належать питання, які визначені в частині п'ятій статті 41 цього Закону, зокрема, пунктом "й" - прийняття рішення про обрання уповноваженої особи для представлення інтересів товариства.

Вважаємо, що у разі прийняття загальними зборами учасників товариства рішення про обрання уповноваженої особи для представлення інтересів товариства з питань державної реєстрації це рішення є таким документом, що посвідчує повноваження цієї особи, яка подає документи державному реєстратору, що не протирічить загальним вимогам до порядку оформлення представництва інтересів однієї особи іншою.

Голова 
О. В. Кужель 
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#1269702»04-08-2011 12:33Госрегистрация юриков
+0
Neputin, если идет регить один физик за троих, то нужны доверенности от всех троих учредителей! это из опыта общения с госрегистраторами да и сам закон это подразумевает и отображает. разъяснение там одно и оно уже выложено.
#1269711»04-08-2011 12:39Госрегистрация юриков
+0
Угу. Т. е. если в протоколе уполномоченное лицо не определено, то поход одного из учредителей к госрегистратору не поможет, шагают все трое? Охренеть.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#1269739»04-08-2011 13:05Госрегистрация юриков
+0
Neputin:Угу. Т. е. если в протоколе уполномоченное лицо не определено, то поход одного из учредителей к госрегистратору не поможет, шагают все трое? Охренеть.
совершенно точно. поэтому когда люди идут к нотариусу на подписание устава они сразу определяют топтуна, который будет сдавать/получать документы и одновременно с подписанием устава подписывают (выдают) доверенность на топтуна (топтунов). можно конечно протоколом (учредительным) предусмотреть топтуна, ну типа чтоб за доверки не платить, но сейчас протоколы не обязательно заверять нотариально, ну и опять же таки регистратору (каждому) может что угодно в голову стукнуть и он может послать топтуна с нотариально заверенным протоколом.

Added after 1 minutes:

поэтому выбираем топтуна и на него все учредители пишут доверенность на все регистрационные действия - ну и вперед!
#1269753»04-08-2011 13:40Госрегистрация юриков
+0
Ясно. Мне проще передалать протокол, указать в нем уполномоченное лицо - представителя. А насчет нотариально заверенного протокола - тут уж госрегистраторы пойдут в лес.

 Баден,  semvladislav, спасибо!
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#1269821»04-08-2011 14:35Госрегистрация юриков
+0
Neputin:Ясно. Мне проще передалать протокол, указать в нем уполномоченное лицо - представителя. А насчет нотариально заверенного протокола - тут уж госрегистраторы пойдут в лес.

 


по поводу леса - могут быть вопросы. лучше уточниться у регистратора
#1269840»04-08-2011 14:51Госрегистрация юриков
+0
semvladislav, о чем? Требования о нотариальном заверении протокола не припомню даже в самые лютые времена Shock
Да и вообще - уточняться, к сожалению, не вижу смысла - у госрегистраторов 5 мнений на день, причем даже у одних и тех же...
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#1269940»04-08-2011 16:11Госрегистрация юриков
+0
Neputin, согласен что у регистраторов семь пятниц на неделю, поэтому обычно сами делаем через доверенности от всех участников. про заверение протоколов - тоже раньше делали, т.к. банки раньше просили нотариальную копию протокола, а нотариусы отказывались делать нотариальную копию с ненотариального протокола.

если вдруг понадобиться помощь по регистрации - стучитесь в личку, есть топтуны

Форум : HONDA Право