Я забув пароль Зареєструватись

0
minus plus

Как нынче с проблесковыми маяками? RSS

HONDA Теревені

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1109603»27-09-2010 14:19Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Всем хорошего настроения :)


Ответьте, плиз, люди знающие - можно ли использовать проблесковые маяки (мигалки) сине-красного цвета на обычных автомобилях? И видно ли наличие разрешения на эту штукень в "базе параметров" автомобилей?  Cool

А то вот ехал за мной на днях пупсиг - ну так старался, так старался блымалкой своей на торпеде  Rolling Eyes
e30b5c0fd1c673fd494508063e6028b2.jpg АА6610СН

АА6610СН


Живи сьогодні ;)
#1109610»27-09-2010 14:28Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Если на торпеде то 99 процентов в сад.
лучше день потерять,потом за пять минут долететь.. (с)
#1109613»27-09-2010 14:36Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
22.08.2005 МВС своїм наказом № 364 затвердило Інструкцію про порядок видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв. Ця Інструкція визначає процедуру видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спецсигналів на службових автомобілях, що використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспорт-них засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку в Збройних Силах України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, податкової міліції, служб безпеки дорожнього руху, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, служб інкасації та перевезення цінностей Національного банку України та банків України, Управління державної охорони України.

Інструкція впорядковує встановлення та використання на службових транспортних засобах спеціальних світлових та звукових сигнальних пристроїв, а також видачі та обліку бланків дозволу на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв (далі – дозвіл). Цей дозвіл видається Департаментом Держ-автоінспекції МВС виключно на службові транспортні засоби.

Порядок установлення та використання спецсигналів
Спеціальні світлові сигнальні пристрої повинні встановлюватися відповідно до вимог ДСТУ 3849-99 "Дорожній транспорт. Кольорографічні схеми, розпізнавальні знаки, написи та спеціальні сигнали транспортних засобів оперативних і спеціальних служб" на даху транспортного засобу або над ним. Способи кріплення цих пристроїв повинні забезпечувати надійність їх утримання під час руху і гальмування транспортного засобу в усіх режимах.
На оперативних транспортних засобах МВС України та Управління державної охорони України дозволяється встановлювати світлові сигнальні пристрої під захисною решіткою радіатора, на передньому бампері транспортного засобу або в салоні автомобіля перед вітровим склом, при цьому має бути забезпечена їх видимість для учасників дорожнього руху.

Added after 46 seconds:

из гугла
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#1109623»27-09-2010 14:44Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Tolstiy, о... кстати, вопрос по данной теме. Всегда интересовало, могут ли инкассаторы использовать проблесковые маячки для нарушения ПДД? Ладно там уступить дорогу и т.п... А вот могут ли они пересекать сплошную, ехать против движения? На Большой Житомирской есть банк Петрокоммерц... Эти мудилы постоянно внаглую ломятся через сплошную. При чем бывает приходится вытормаживаться некисло... Evil or Very Mad Им просто лень ехать до перекрестка на разворот.

И еще спрошу... :) Какими нормативами регламентируются "крякалки"? Где-то прописано, что они являются спецсигналом? И как звук описан на бумаге? :)
> Обходя разложенные грабли, ты теряешь драгоценный ОПЫТ!!!
#1109632»27-09-2010 14:51Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Mixa, +1. Инкасаторы достали. Особенно нравится как они заезжают... с кассой...  на заправку... с мигалками. Хочется принципиально не пустить. Или это только я так придираюсь к ним?
Плохая примета - ехать ночью.... в багажнике... в лес


Редаговано: watt (27-09-2010 14:54)
#1109634»27-09-2010 14:53Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
См. ниже
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»


Редаговано: Студент (27-09-2010 15:06)
#1109637»27-09-2010 14:56Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
watt, Ты не одын. Я тоже в таких случаях посылаю их в сад... И сейчас, надеюсь, господин Tolstiy разъяснит правильно ли я делаю? Laughing

Вот и скубэнт отметился... ему можно верить Wink
> Обходя разложенные грабли, ты теряешь драгоценный ОПЫТ!!!


Редаговано: Mixa (27-09-2010 14:57)
#1109638»27-09-2010 15:08Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
раздел три ПДД
3. РУХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ІЗ СПЕЦІАЛЬНИМИ СИГНАЛАМИ

3.1. Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10 — 18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений.

3.2. У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов'язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).

На транспортних засобах, які рухаються в супроводжуваній колоні, повинне бути ввімкнено ближнє світло фар.

Якщо на такому транспортному засобі увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, водії інших транспортних засобів зобов'язані зупинитися біля правого краю проїзної частини (на правому узбіччі). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов'язані виконати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку.

3.3. Якщо під час супроводження колони транспортних засобів на транспортному засобі, що рухається попереду колони, увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, колону повинен замикати транспортний засіб з увімкненим зеленим або синім і зеленим проблисковими маячками, після проїзду якого скасовуються обмеження на рух інших транспортних засобів.

3.4. Забороняється здійснювати обгін і випередження транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору та зеленого або синього і зеленого кольору і супроводжуваних ними транспортних засобів (колони), а також рухатися по суміжних смугах із швидкістю колони або займати місце в колоні.

3.5. Наближаючись до нерухомого транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком синього або синього і червоного кольору та спеціальним звуковим сигналом (або без увімкненого спеціального звукового сигналу), що стоїть на проїзній частині, водій повинен зупинитися. Продовжувати рух можна лише з дозволу регулювальника, а за його відсутності — іншої особи, яка регулює рух.

3.6. Увімкнення проблискового маячка оранжевого кольору на механічних транспортних засобах дорожньо-експлуатаційної служби під час виконання роботи на дорозі, на великогабаритних та великовагових транспортних засобах не дає їм переваги в русі, а служить для привернення уваги та попередження про небезпеку. При цьому водіям транспортних засобів дорожньо-експлуатаційної служби під час виконання роботи на дорозі дозволяється відступати від вимог дорожніх знаків (крім знаків пріоритету та знаків 3.21 — 3.23), дорожньої розмітки, а також пунктів 11.2, 11.5 — 11.10, 11.12, 11.13, підпунктів «б», «в», «ґ» пункту 26.2 цих Правил за умови забезпечення безпеки дорожнього руху. Водії інших транспортних засобів не повинні перешкоджати їхній роботі.
(пункт 3.6 із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.2008 р. N 634)

Added after 11 minutes:

 Mixa, посылать можно, но! Работник одной инкасационной машины рассказал мне, что в случае ЧП (ДТП, подозрние на кого-то) они передают сигнал тревоги, рассказывают про нападение и уезжают. Это рассказ, лично не видел...
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#1109650»27-09-2010 15:15Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
А инкассаторский автомобиль считается опреативным транспортым средством? Такое впечатление, что у них постоянно неотложные задания. Я всегда думал, что денюжку забирают по графику и спешки не должно быть. Rolling Eyes

В случае если ТС покинет место ДТП, банк сохранит свои ценности...но будет отмазывать своего водилу и возмещать ущерб :)
Помните историю пару лет назад, когда дурачки на икассаторской давали дёру от ГАИ? Видать, таки что-то нарушили... Их тупо окружили машинами и не давали уехать... Вызвали вторую машину, перегрузили бабло и увезли... А с первым уже разбирались. :)
> Обходя разложенные грабли, ты теряешь драгоценный ОПЫТ!!!


Редаговано: Mixa (27-09-2010 15:25)
#1109654»27-09-2010 15:23Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Mixa, вот приказ http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z1033-05
1.1. Ця   Інструкція  визначає  процедуру  видачі  та  обліку
дозволів на встановлення та використання спеціальних  світлових  і
звукових  сигнальних  пристроїв на службових транспортних засобах,
що   використовуються   для   пересування   осіб,   стосовно  яких
здійснюється   державна   охорона,  або  на  транспортних  засобах
міліції,   оперативних   або   спеціальних   транспортних  засобах
військової  інспекції  безпеки  дорожнього  руху Військової служби
правопорядку   в   Збройних   Силах   України,  внутрішніх  військ
Міністерства  внутрішніх  справ України, податкової міліції, служб
безпеки  дорожнього руху, Служби безпеки України, Державної служби
спеціального  зв'язку  та  захисту  інформації України, Державного
департаменту України з питань виконання покарань, швидкої медичної
допомоги,  аварійно-рятувальних  служб,  пожежної  охорони,  служб
інкасації  та перевезення цінностей Національного банку України та
банків України, Управління державної охорони України.
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#1109655»27-09-2010 15:24Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Mixa, в каких случаях им разрешено включать огни?
#1109658»27-09-2010 15:28Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Boss, это не ко мне... Это к Жене :) Я сам только пытаюсь разобраться. Но без надобности включать маячки запрещено, я так понимаю... Rolling Eyes
> Обходя разложенные грабли, ты теряешь драгоценный ОПЫТ!!!

#1109664»27-09-2010 15:36Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Mixa:А инкассаторский автомобиль считается опреативным транспортым средством? Такое впечатление, что у них постоянно неотложные задания. Я всегда думал, что денюжку забирают по графику и спешки не должно быть. Rolling Eyes

В случае если ТС покинет место ДТП, банк сохранит свои ценности...но будет отмазывать своего водилу и возмещать ущерб :)


ездил 5 лет в бронике инкасаторском.
Поподали в ДТП, вызывали другую машину- перегружались туда и ехали дальше, а водила оставался на разборы. Помню два случая и оба инкассация была права, поскольку были включены маячки при ДТП.
#1109668»27-09-2010 15:41Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Tolstiy:
 Mixa, посылать можно, но! Работник одной инкасационной машины рассказал мне, что в случае ЧП (ДТП, подозрние на кого-то) они передают сигнал тревоги, рассказывают про нападение и уезжают. Это рассказ, лично не видел...


Три года назад въехали в бок Джазика жены, не уступив дорогу и без включённого проблескового маячка. Остались, вызвали другую машину, перегрузились, ответили перед ГАИ... в общем вели себя как обычные участники дорожного движения.
#1109670»27-09-2010 15:43Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
YVP:Помню два случая и оба инкассация была права, поскольку были включены маячки при ДТП.

то есть инкассаторы нарушают правила, наносят вред кому-то, включают маячки и автоматически становятся "святой коровой"?  :)
#1109673»27-09-2010 15:45Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
[quote="YVP]
Mixa:Помню два случая и оба инкассация была права, поскольку были включены маячки при ДТП.

ИМХО. Бред. Вопрос следующий, попадают в ДТП инкассатор, ГАИ, скорая и пожарная, все с маячками, кто виноват ?
ЗЫ. Неужели, можно включить маячки и лупить по встречке, что дурной, а попав в аварию отмазаться, мол ну маечки то включены !

#1109679»27-09-2010 15:52Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
[quote="Дима™]
YVP:
Mixa:Помню два случая и оба инкассация была права, поскольку были включены маячки при ДТП.

ИМХО. Бред. Вопрос следующий, попадают в ДТП инкассатор, ГАИ, скорая и пожарная, все с маячками, кто виноват ?
ЗЫ. Неужели, можно включить маячки и лупить по встречке, что дурной, а попав в аварию отмазаться, мол ну маечки то включены !


Отмазка была одна и таже в двух случаях:
3.1. Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання
3.2. У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов'язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).
#1109680»27-09-2010 15:54Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
3.2 довольно спорный пункт, имхо. А если некуда перестроицца, водителю что, взлететь?
#1109723»27-09-2010 16:44Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Ну для себя разобрался. Таки могут они нарушать ПДД с маячками.
Но иногда видно, что ребята на расслабоне, окна открыты, сигаретка в руке...и включается маячок из лени или "чиста поржать"...бесит меня такое. А гаишники не реагируют и вообще никто не реагирует и не отслеживает такие моменты. Им лучше косить бабло с визирем.

ПыСы. Что-то позабыли топикстартера :) Там явно частная машина. Выяснилось что-нибудь про его разрешение?
> Обходя разложенные грабли, ты теряешь драгоценный ОПЫТ!!!
#1109760»27-09-2010 17:32Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Mixa:Ну для себя разобрался. Таки могут они нарушать ПДД с маячками.
Но иногда видно, что ребята на расслабоне, окна открыты, сигаретка в руке...и включается маячок из лени или "чиста поржать"...бесит меня такое. А гаишники не реагируют и вообще никто не реагирует и не отслеживает такие моменты. Им лучше косить бабло с визирем.

ПыСы. Что-то позабыли топикстартера :) Там явно частная машина. Выяснилось что-нибудь про его разрешение?



Запоминаем номер авто с местом проишествия и, хотя бы, пишем заявление в банк за превышение полномочий и создание аварийных ситуаций во время проведения инкасации данного автомобиля, в банке. Думаю начальство дорожит чтоб их машины не нашли свой столб или встречку и выпишет водителю пилюльку, хотя бы маленькую.
#1109774»27-09-2010 18:10Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
В другой теме писал, недавно мне обычная гражданская машина сзади блымала сине-красным, Опель Вектра вроде, только маячки в бампере, точнее за решетой радиатора.
Номера - частные!
Вроде ж их запретили?
Или это села не касается и "патсан крутицца"???
In God we trust! The rest pay cash!
#1109802»27-09-2010 19:17Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Cosmos, чёрная?
Кладбища полны незаменимых людей. (c)
#1109881»27-09-2010 22:23Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Я может что-то не понял по поводу маячков на «исключительно служебный транспорт». Тогда вопрос: Какие серии (хотя бы киевские) номеров являются служебными (то есть с синими номерами МВД понятно и всеми перечисленными в приказе №364)? Я так понимаю в последних буквах вся суть - АА 11 11 __ транспорта, который не попал в приказ?
Ну вот штрибан на картинке топикстартера, едет на служебном автомобиле?
#1109887»27-09-2010 22:25Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
tarsan, тебе купить или как? Cool
TCS - Trush Car Service / обслуговування Honda і не тільки / запчастини / аксесуари / О67 4О1 ОО89

#1109915»28-09-2010 00:51Как нынче с проблесковыми маяками?
+0
Ставьте видеорегистраторы!!!

Форум : HONDA Теревені