Я забув пароль Зареєструватись

условия заполнения декларации о доходах физ.лица? RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#929997»12-10-2009 12:20условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Господа юристы, подскажите, пожалуйста, по какому поводу меня желает видеть в гости налоговая, вменяя мне незаполнение налоговой декларации за 2008 год, в котором я получила в дар землю? Землю мне дарила мать, те родство первого калена и, на сколько мне известно, в этом случае я не должна платить никаких налогов, а следовательно, и декларацию не заполняла. Или что-то изменилось, и даже в случае даже такой дарственной (мать дочери)я всеравно что-то им должна была платить и декларировать?
заранее спасибо:)
#930011»12-10-2009 12:33условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Гм.

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про податок з доходів фізичних осіб

Стаття 14. Оподаткування доходу, отриманого платником податку як подарунок (або внаслідок укладення договору дарування)
14.1. Кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються за правилами, встановленими цим Законом для оподаткування спадщини.
14.2. Не підлягають оподаткуванню доходи як кошти або майно (майнові чи немайнові права), подаровані одним членом подружжя іншому, у межах їх частини спільної часткової чи спільної сумісної власності, а також батьками дітям, у тому числі зачатим за життя та народженим після, і дітьми батькам, у межах їх частини спільної часткової власності згідно із законом.

Насколько я понимаю, нулевая ставка применяется только при дарении родителями детям объектов совместной частичной собственности. На другие объекты собственности нулевая ставка не распространяется Shock
Ща почитаю еще подзаконные.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#930020»12-10-2009 12:38условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Да, я уже нашла эту статью сама, но там четко написано что "Не підлягають оподаткуванню доходи як кошти або майно (майнові чи немайнові права), подаровані...батьками дітям"
про совместную или част. собственность это относится к случаю дарения "одним членом подружжя іншому"
#930021»12-10-2009 12:39условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Во.

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 23.09.2008 р. N 8627/Ю/17-0714

Державна податкова адміністрація України розглянула лист і в межах компетенції з питань оподаткування доходів фізичних осіб повідомляє.
Оподаткування вартості подарунків провадиться згідно зі ст. 14 Закону України від 22.05.2003 р. N 889 "Про податок з доходів фізичних осіб" (далі - Закон), якою передбачено, що оподаткування подарунків здійснюється за тими ж правилами, що і оподаткування спадщини (ст. 13 Закону). Отже, вартість подарунків, одержаних обдарованими, які є членами сім'ї дарувателя першого ступеня споріднення, оподатковується за нульовою ставкою податку до будь-якого об'єкта подарунка. Членами сім'ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки та батьки її чоловіка або дружини, її чоловік або дружина, діти як такої фізичної особи, так і її чоловіка або дружини, у тому числі усиновлені ними діти.
Особи, які одержують подарунок, зобов'язані до 1 квітня року, наступного за звітним, подати до податкового органу за місцем своїх податкової адреси річну податкову декларацію, в якій вказати вартість (суму) такого доходу.

Исходя из текста письма, декларацию ты все равно обязана заполнить, несмотря на.
Может, Ира Гивми еще выскажется.

Added after 44 seconds:

D(a)redevil:про совместную или част. собственность это относится к случаю дарения "одним членом подружжя іншому"

Плохо читаешь. Перечитай.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#930069»12-10-2009 13:17условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Neputin, Спасибо.
Теперь поняла-денег не хотят, просто надо было заполнить декларацию.
Только я  все чешу репу- откуда простому смертному знать про все их изменения и листи:)
Это они мне таперича штраф какой-то впаяют или что?
#930118»12-10-2009 14:22условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
D(a)redevil, дык незнание законов, оно, как известно, не освобождает Cool
По поводу штрафов - посмотрю, напишу.

Added after 9 minutes:

Кодекс України про адміністративні правопорушення

Стаття 164-1. Порушення порядку подання декларації про доходи та ведення обліку доходів і витрат
Неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов'язкову форму обліку, -
тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, -
тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#930156»12-10-2009 14:54условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Вопрос о необходимости подачи декларации в Вашем случае дискуссионный.
Согласно Закона подать декларацию действительно было нужно. Но есть распоряжение КМ Украины от 26.03.08 N 527-р "Питання декларування фізичними особами майнового стану та доходів". Привожу текст:
"Прийняти пропозицію ДПА про визнання таким, що виконаний, обов'язку з подання річної декларації про майновий стан та доходи (податкової декларації) фізичними особами - платниками податку, що одержали дохід у вигляді спадщини (подарунку), який згідно із Законом України "Про податок з доходів фізичних осіб" оподатковується за нульовою ставкою, за умови відсутності інших підстав для виконання такого обов'язку".

С одной стороны налоговая его трактует так, что это касается деклараций за 2007 г., а за 2008 год нужно подавать в общем порядке (письмо ГНАУ от 20.03.08 N 2527/6/17-0716).

Хотя в другом, более свежем письме (от 29.01.09 N 364/а/17-0714) та же ГНАУ ссылается на это распоряжение и приходит к выводу, что за 2008 г. при получении доходов только в виде подарков, облагаемых по 0 ставке, декларацию подавать не нужно.

Так что, если Вы перед беседой с налоговой вооружитесь последним письмом, я на 99,9% уверен, что Вам удастся избежать админштрафа.
#934412»19-10-2009 14:06условия заполнения декларации о доходах физ.лица?
+0
Slava_S, Огромное спасибо. Письмо это нашла, распечатала-сегодня вечером иду в налоговую. Сначала послушаю, что они из-под меня хотят, а потом уже , при необходимости, письмо покажу. Кстати, требуют принести дарственную, но у меня ее нет, тк я уже акт на землю оформила на ее основании

Форум : HONDA Право