Я забув пароль Зареєструватись

Вопрос о полиграфии RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#917044»21-09-2009 22:33Вопрос о полиграфии
+0
Есть задача сделать для частной компании сертификаты, которые они они будут раздавать своим зарубежным партнерам.
Как одна из идей директора :)- это блакытно-жовтый фон на формат А4, на которым мелким полупрозрачным шрифтом будет написано УКРАЇНА, УКРАЇНА, а по центру трезубец, чтобы подчеркнуть, что это именно украинское предприятие.
Соответственно дальше на бамажке название компании, сертификат №, кому выдан,дата, подпись

Можно ли у нас вообще использовать гос. символику в личных целях или можно будет интерсно пообщаться, когда прийду из полиграфии забирать заказ? :) Что у нах говорит законодательство в таком случае?

Сенкс
#917137»22-09-2009 09:37Вопрос о полиграфии
+0
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
Стаття 20. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.
Державний Прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.
Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України).
Державний Гімн України - національний гімн на музику М. Вербицького із словами, затвердженими законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Столицею України є місто Київ.

Указ
Президента України
Про деякі заходи щодо прискорення підготовки законопроекту про Державний Герб України
З метою забезпечення реалізації статті 20 Конституції України постановляю:
Кабінету Міністрів України:
1) затвердити у десятиденний строк новий персональний склад Комісії з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України;
2) забезпечити прискорення проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України;
3) вжити заходів щодо розроблення та внесення до 1 липня 2008 року на розгляд Верховної Ради України законопроекту про Державний Герб України.
Президент України 
В. ЮЩЕНКО 
м. Київ
17 січня 2008 року
N 28/2008 
 
ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ
Стаття 434. Твори, які не є об'єктами авторського права
1. Не є об'єктами авторського права:
1) акти органів державної влади та органів місцевого самоврядування (закони, укази, постанови, рішення тощо), а також їх офіційні переклади;
2) державні символи України, грошові знаки, емблеми тощо, затверджені органами державної влади;
3) повідомлення про новини дня або інші факти, що мають характер звичайної прес-інформації;
4) інші твори, встановлені законом.

КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ
Стаття 338. Наруга над державними символами
1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.
2. Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до двох років.

Стаття 339. Незаконне підняття Державного Прапора України на річковому або морському судні
Підняття Державного Прапора України на річковому або морському судні без права на цей Прапор -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Иходя из вышеизложенного, порядок использования государственных символов Украины должен определяться специальным Законом Украины, который на сегодняшний день не принят. Указанные мной статьи Уголовного кодекса под описанную  smarty ситуацию ну никак не подпадают.

tiamax, Ваша юридическая консультация удалена. Второе китайское предупреждение.

Added after 9 minutes:

.....
Дополнение

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про рекламу
Стаття 8. Загальні вимоги до реклами
1. У рекламі забороняється:
......
використовувати або імітувати зображення Державного Герба України, Державного Прапора України, звучання Державного Гімну України, зображення державних символів інших держав та міжнародних організацій, а також офіційні назви органів державної влади України, органів місцевого самоврядування, крім випадків, передбачених законами України у сфері інтелектуальної власності;
.......

Стаття 27. Відповідальність за порушення законодавства про рекламу
1. Особи, винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до закону.

2. Відповідальність за порушення законодавства про рекламу несуть:
1) рекламодавці, винні:
у замовленні реклами продукції, виробництво та/або обіг якої заборонено законом;
у наданні недостовірної інформації виробнику реклами, необхідної для виробництва реклами;
у замовленні розповсюдження реклами, забороненої законом;
у недотриманні встановлених законом вимог щодо змісту реклами;
у порушенні порядку розповсюдження реклами, якщо реклама розповсюджується ними самостійно;
2) виробники реклами, винні у порушенні прав третіх осіб при виготовленні реклами;
3) розповсюджувачі реклами, винні в порушенні встановленого законодавством порядку розповсюдження та розміщення реклами.

3. З метою захисту інтересів суспільства, держави, споживачів реклами і учасників рекламного ринку органи державної влади, зазначені у статті 26 цього Закону, можуть звертатися до суду з позовами про заборону відповідної реклами та її публічне спростування.

4. Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та його територіальні органи в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі за поданням органів державної влади, зазначених у статті 26 цього Закону, або самостійно у випадках, передбачених цією статтею, крім тих, які віднесено виключно до компетенції Антимонопольного комітету України та які регулюються законодавством з питань авторського права та суміжних прав, накладають штрафи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, на:
рекламодавців за вчинення дій, передбачених пунктом 1 частини другої цієї статті, - у розмірі п'ятикратної вартості розповсюдженої реклами;
виробників реклами за вчинення дій, передбачених пунктом 2 частини другої цієї статті, - у розмірі п'ятикратної вартості виготовлення реклами;
розповсюджувачів реклами за вчинення дій, передбачених пунктом 3 частини другої цієї статті, - у розмірі п'ятикратної вартості розповсюдження реклами.
Повторне вчинення перелічених порушень протягом року тягне за собою накладення штрафу у подвійному від передбаченого за ці порушення розмірі.

5. Вартість розповсюдженої реклами визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості без урахування суми внесених (нарахованих) податків, зборів (обов'язкових платежів), які встановлені Законом України "Про систему оподаткування".

6. За неподання або подання завідомо недостовірної інформації щодо вартості розповсюдженої реклами та/або виготовлення реклами та/або вартості розповсюдження реклами спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та його територіальним органам, необхідної для здійснення ними передбачених цим Законом повноважень, на рекламодавців, виробників реклами та розповсюджувачів реклами накладається штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

7. У разі неможливості встановлення вартості реклами, розповсюдженої з порушенням вимог цього Закону, на рекламодавців та розповсюджувачів реклами рішенням спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів накладається штраф у розмірі до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

8. Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу у розмірі 300 і більше неоподатковуваних мінімумів доходів громадян приймається виключно спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів.

9. Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та його територіальні органи можуть вимагати від рекламодавців публікації відомостей, що уточнюють, доповнюють рекламу, та звертатися з позовом до суду щодо протиправних дій рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами.
.....
11. Рішення у справах про порушення законодавства про рекламу можуть бути оскаржені до суду.
.....
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#917639»22-09-2009 16:02Вопрос о полиграфии
+0
Спасибо, но это больше про рекламу. Не может ли использование герба трактоваться как подделка гос. документов?
#917643»22-09-2009 16:09Вопрос о полиграфии
+0
Подделка документов будет считаться только в том случае, если предоставляемый тобой самоизготовленный документ будет давать Тебе право на что-либо в случае, когда такого права Тебе предоставлено быть не может (или небыло и т.д.).

В Твоем случае это не подделка документов.
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»

Форум : HONDA Право