Я забув пароль Зареєструватись

Киев. Постановка домашних животных на учет. RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#908084»05-09-2009 21:51Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Вернувшись из отпуска обнаружил в почтовом ящике сию бумаженцию:

"Шановний власнику тварини
Згідно розпорядження КМА "Про порядок утримання і поводження з домашніми тваринами в м. Києві" від 08.09.97р. №1372 та "Правилами утримання домашніх собак та котів у м. Києві", затверджені рішенням КМР від 25.10.2007 №1079/3912, запрошуємо Вас зареєструвати Ваших тварин.
Режим роботи відділення КП "Центр ідентифікації тварин" - такой-то
Адрес - Ахматовой, 2А, ЖЕК 201

Вартість оформлення документів: на собаку - 15 грн., на кішку - 7 грн.
При собі мати документи на тварину
Адміністративні штрафи за порушення правил утримання від 17 до 51 грн"

Исходя из вышенаписанного сильно хочется:

1. некрасиво послать на три буквы
2. красиво (юридически грамотно) послать на три буквы

Как человек воспитанный, больше склоняюсь к пункту под номером два.

Ваши, аргументы "за" и "против", господа юристы.
Только без флуда, пожалуйста.
(ноль шестьдесят семь) четыреста шестьдесят один пять тыщ

(ноль пятьдесят) триста двенадцать пять тыщ
#908178»06-09-2009 10:27Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Сашко, переезжай в Бровары!
У нас здесь попрежнему - не "управдом" друг человека, а собака! Cool
На твоем месте, поставил бы авторов этих депеш в "полный игнор".Тем более сумма штрафа, если они и смогут заставить тебя заплатить, не должна сильно напрягать.
#908465»07-09-2009 08:44Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 08.09.97 р. N 1372

м. Київ

Про порядок утримання і поводження з домашніми та іншими тваринами в м. Києві

Із змінами і доповненнями, внесеними
розпорядженнями Київської міської державної адміністрації
від 23 лютого 1998 року N 379,
 від 25 жовтня 2007 року N 1081/3914

(Встановлено, що кошти, які розподілялися у 2005 - 2007 роках Управлінню ветеринарного забезпечення виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) згідно з пунктом 26 цього розпорядження, направляються комунальному підприємству "Центр ідентифікації тварин" для забезпечення виконання заходів Київської міської програми вирішення проблем з утримання домашніх та інших тварин згідно з рішенням Київської міської ради від 25 жовтня 2007 року N 1081/3914)

З метою наведення порядку з питань утримання і поводження з домашніми та іншими тваринами в м. Києві, враховуючи побажання жителів столиці, громадських організацій та міжнародної спільноти, відповідно до Указу Президента України від 18.03.94 N 99/94 "Про деякі заходи щодо забезпечення виконання містом Києвом функцій столиці України":

1. Затвердити Правила утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями (далі - Правила) згідно з додатком 1.

2. Створити Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті" (далі - Центр "Тварини в місті"), на який покласти функції з обліку, контролю за утриманням і поводженням з домашніми тваринами та регулювання кількості безпритульних тварин.

Підпорядкувати Центр "Тварини в місті" управлінню комунального господарства (Карюк О.І.)

3. Призначити: директором Центру "Тварини в місті" Самофалову Ніну Петрівну на умовах контракту.

4. Доручити директору Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.) в місячний термін розробити та подати на затвердження Положення про Центр "Тварини в місті".

5. Головному управлінню житлового господарства та майна міста (Головатенко П.І.) в місячний термін вирішити питання надання Центру "Тварини в місті" приміщення для його розміщення та закріплення за ним, на праві оперативного управління, майна, необхідного для виконання покладених на нього завдань.

6. Державному комунальному підприємству "Плесо" (Щепець М.С.) надати Центру "Тварини в місті" організаційну, матеріально-технічну, фінансову допомогу на компенсаційній основі в період його становлення.

7. Головному управлінню містобудування та архітектури (Бабушкін С.В.), Київському міському управлінню земельних ресурсів (Харченко С.О.), Міській санітарно-епідеміологічній станції (Козлова І.А.), Управлінню ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією (Лесик П.Д.), Державному управлінню екологічної безпеки по м. Києву (Осика В.Г.) в місячний термін визначити земельні ділянки під розміщення притулків та кладовищ для тварин.

8. Пункт 8 втратив чинність.

(згідно з розпорядженням КМДА від 23.02.98 р. N 379)

9. Кінологічним та фелінологічним клубам, підприємствам, організаціям, приватним розплідникам, готелям, приватним підприємцям, які здійснюють свою діяльність в м. Києві, до 01.11.97 р. стати на облік в Центрі "Тварини в місті".

10. Державній податковій адміністрації по м. Києву (Брезвін А.І.), Контрольно-ревізійному управлінню в м. Києві (Плохой П.Ф.) до 25.12.97 р. перевірити фінансову та господарську діяльність кінологічних та фелінологічних клубів, підприємств, організацій, приватних розплідників, готелів та приватних підприємців.

11. Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.), Управлінню ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією (Лесик П.Д.) в місячний термін розробити та затвердити зразки реєстраційного посвідчення та ветеринарного паспорта для собак, котів і хижих тварин.

12. Управлінню комунального господарства (Карюк О.І.) та Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.) до 01.10.97 р. надати управлінню з питань цінової політики (Яструбинський В.І.) проект прейскуранта та необхідні розрахункові матеріали для затвердження в установленому порядку тарифів на послуги, що надаються Центром "Тварини в місті".

13. Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.) до 01.01.98 р. провести загальну реєстрацію собак, котів і хижих тварин в м. Києві, в тому числі згідно з додатками 2 та 3.

14. Управлінню ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією (Лесик П.Д.) до 01.01.98 р. видати власникам котів, собак і хижих тварин ветеринарні паспорти та до 01.04.98 р. провести стерилізацію всіх тварин згідно з додатком 3.

15. Заборонити на території м. Києва:

15.1. Проведення собачих боїв та інших міроприємств, які допускають жорстокість по відношенню до тварин.

15.2. Ввезення і розведення собак з підвищеною агресивністю, не визнаних міжнародними кінологічними організаціями згідно з додатком 3.

16. Громадянам, підприємствам, організаціям та установам, які утримують собак, котів та хижих тварин, до 31.12.97 р. зареєструвати їх в Центрі "Тварини в місті".

17. Громадянам, підприємствам, організаціям та установам, які утримують собак згідно з додатком 3, в період з 01.10.97 р. по 01.04.98 р. провести їх стерилізацію.

18. Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.) ввести з 01.10.97 штатну посаду інспектора по нагляду за утриманням тварин.

19. Головам районних в м. Києві державних адміністрацій ввести інспектора по нагляду за утриманням тварин до складу адміністративних комісій районів.

20. Просити Київське міське товариство охорони тварин та інші громадські кінологічні організації створити громадські інспекції по нагляду за утриманням тварин.

21. З метою забезпечення громадського порядку Головному управлінню МВС України в м. Києві сприяти Центру "Тварини в місті", Управлінню ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією, Головному управлінню контролю за благоустроєм міста, районним в м. Києві державним адміністраціям, організаціям житлово-комунального господарства, громадським інспекціям по нагляду за утриманням тварин в здійсненні контролю за дотриманням громадянами, підприємствами, організаціями та установами Правил і притягнення до адміністративної відповідальності за їх невиконання.

22. Адміністративним комісіям районних в м. Києві державних адміністрацій, Головному управлінню контролю за благоустроєм міста (Клименко М.Ф.), Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.), Управлінню ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією (Лесик П.Д.), Державному управлінню екологічної безпеки по м. Києву (Осика В.Г.) при виявленні фактів невиконання даного розпорядження громадянами чи посадовими особами притягувати їх до відповідальності згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

23. Встановити плату за житлово-комунальні послуги для громадян, підприємств, організацій та установ, що утримують собак і хижих тварин згідно з додатком 4.

24. Звільнити від плати за житлово-комунальні послуги по утриманню собак інвалідів, пенсіонерів та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що віднесені до I та II категорії, якщо утримується одна тварина (крім власників собак згідно з додатком 3).

25. Доручити знімати плату за житлово-комунальні послуги по утриманню собак і хижих тварин:

25.1. Житлово-експлуатаційним організаціям незалежно від форм власності та підпорядкування з квартиронаймачів, власників квартир та приватних будинків.

25.2. Центру "Тварини в місті" з підприємств, організацій та установ.

26. Розподіл коштів від плати за житлово-комунальні послуги по утриманню собак і хижих тварин здійснювати згідно з додатком 5.

27. Державному комунальному підприємству "Київспецтранс" (Степанюк А.П.) забезпечити відлов безпритульних тварин, згідно Правил, на період становлення Центру "Тварини в місті".

28. Управлінню ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією (Лесик П.Д.) здійснювати стерилізацію відловлених безпритульних тварин.

29. Районним в м. Києві державним адміністраціям до 01.11.97 р. визначити місця вигулу домашніх тварин та забезпечити їх облаштування.

30. Головному управлінню освіти м. Києва (Жебровський Б.М.) забезпечити з 01.10.97 р. проведення "Уроків доброти" та інших заходів, спрямованих на формування у дітей дбайливого ставлення до тварин і виконання Правил, зазначених у п. 1 цього розпорядження.

31. Фінансовому управлінню (Падалка В.М.) виділити Центру "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.) з резервного фонду 200 тис. гривень для забезпечення його роботи.

32. Прес-службі Київської міської державної адміністрації (Карандєєв Р.В.) спільно з Центром "Тварини в місті" (Самофалова Н.П.), Управлінням ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією (Лесик П.Д.) та іншими зацікавленими організаціями організувати проведення серії передач на радіо та телебаченні, публікацію статей в пресі з висвітлення проблем тварин в м. Києві.

33. Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 25.12.95 N 359 "Про заходи щодо впорядкування утримання домашніх та інших тварин в м. Києві" та від 29.01.97 N 94 "Про встановлення плати за житлово-комунальні послуги для громадян, що утримують собак" вважати такими, що втратили чинність з 01.10.97 р.

34. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 
 
Голова
О. Омельченко

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
до розпорядження Київської міської
державної адміністрації
від 08.09.97 р. N 1372
 
 
 

(в редакції розпорядження
Київської міської
державної адміністрації
від 23.02.98 р. N 379)

ПРАВИЛА
утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями

1. Ці Правила поширюються на підприємства, установи, організації (крім установ Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державного комітету у справах охорони державного кордону України, Державного митного комітету України і Міністерства внутрішніх справ України), а також на громадян, що утримують собак, котів і хижих тварин у м. Києві.

2. Собаки, коти і хижі тварини, яких утримують громадяни, є особистою власністю і, як кожна власність, охороняється законом.

Тварина може бути вилучена у власника за рішенням суду чи в іншому порядку у випадках, передбачених діючим законодавством України.

3. Підприємства, установи, організації і громадяни - власники собак, котів і хижих тварин - зобов'язані суворо дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і Правил утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями (далі - Правила) з обов'язковим забезпеченням безпеки людей.

4. При додержанні вимог, вказаних у пункті 3 цих Правил, дозволяється утримувати:

а) собак, котів (загальною кількістю не більше 3 дорослих тварин) у квартирах, в яких проживає одна сім'я, а також в будинках, що належать громадянам на правах приватної власності;

у квартирах, де проживає кілька сімей, допускається утримання собаки або кота лише за письмовою згодою всіх мешканців квартири. При цьому не дозволяється утримувати собак і котів в місцях загального користування.

Якщо кількість собак чи котів більше ніж 3 дорослі тварини, то власник тварин ставить на облік в Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті" свій розплідник або притулок (залежно від призначення);

б) собак, котів і хижих тварин - у "зоокутках", "живих кутках", дитячих, освітніх, санаторно-курортних і оздоровчих закладів з дозволу Київського міського госпрозрахункового центру "Тварини в місті" за погодженням з санітарно-епідеміологічними і ветеринарними установами;

в) собак - у вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території або в ізольованому приміщенні - на прив'язі або без неї;

г) собак на підприємствах, в установах і організаціях: для охорони - на блоках, в обладнаних приміщеннях або на прив'язі; для дослідної мети - у вольєрах або в розплідниках;

д) собак без повідків і намордників: при оперативному використанні спеціальними організаціями, собак спеціального призначення, а також під час муштри на полюванні, на учбово-дресувальних майданчиках.

5. Підприємствам, організаціям, установам утримання собак, котів і хижих тварин допускається за погодженням з відповідною ветеринарною установою та Київським міським госпрозрахунковим центром "Тварини в місті".

6. Власники собак, котів і хижих тварин зобов'язані:

а) утримувати з її біологічними особливостями, людяно поводитися з твариною, не залишати її без догляду, їжі і води;

б) зареєструвати в Київському міському госпрозрахунковому центрі "Тварини в місті" собак, котів і хижих тварин віком від двох місяців і більше. При первинній реєстрації собак, котів і хижих тварин їх власникам видається реєстраційне посвідчення і "Правила утримання у м. Києві тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями", а на собак, крім того, і особисті номерні знаки. Особистий номерний знак собаки прикріплюється до її нашийника.

Новопридбані собаки, коти і хижі тварини повинні бути зареєстровані в 5-денний строк;

в) перереєструвати собак, котів і хижих тварин в Київському міському центрі "Тварини в місті" при зміні місця проживання або при зміні власника;

г) щороку доставляти собак, а у випадках, коли ветеринарна служба визнає за необхідне, також і котів, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;

д) повідомляти протягом 5-ти днів ветеринарну установу, що обслуговує даний район, про придбання собаки, кота чи хижої тварини, а також про переїзд з ним в інший населений пункт;

е) тримати сторожових собак на прив'язі і спускати їх з прив'язі лише в закритих дворах, що виключає можливість втечі, про наявність собак застерігати написом;

є) не допускати, щоб собаки і коти забруднювали квартири, сходові клітини та інші місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях; прибирати в усіх випадках екскременти тварин;

ж) здавати старих і зайвих собак, котів та хижих тварин до притулків Київського міського госпрозрахункового центру "Тварини в місті" в разі неможливості або небажання подальшого утримання цих тварин;

з) про захворювання собаки, кота чи хижої тварини негайно повідомляти ветеринарну установу;

и) у випадках падежу собак, котів чи хижих тварин негайно повідомляти ветеринарну установу і здавати трупи на кладовище тварин; реєстраційні посвідчення (а на собак - і особисті номерні знаки) - в Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті";

і) негайно повідомляти заклади охорони здоров'я і ветеринарної служби про випадки укусу або травмування собакою, котом чи хижою твариною людини, свійської чи домашньої тварини, а також доставляти у ветеринарну установу собак і котів, які покусали людей чи тварин, або заподіяли їм травми, для огляду і карантинування протягом 10-ти днів, а покусаних тварин - для огляду і лікування.

В разі, коли неможливо доставити вказаних тварин, повідомляти про них в Київський міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті" для відлову і доставки їх у ветеринарну установу;

к) відшкодувати матеріальні та моральні збитки, що нанесені їхніми тваринами громадянам у встановленому чинним законодавством України порядку.

7. Власникам собак і котів дозволяється:

а) виводити собак з жилих та інших приміщень, а також ізольованих територій в загальні двори або на вулицю на повідку з прикріпленим до нашийника особистим номерним знаком та обов'язковим забезпеченням безпеки людей;

б) перевозити собак і котів з додержанням правил, діючих на даному виді транспорту, при обов'язковому забезпеченні безпеки людей;

в) вигулювати собак в місцях, спеціально відведених та облаштованих для цієї мети районними в м. Києві державними адміністраціями;

г) захоронювати домашніх тварин на спеціальних міських кладовищах тварин.

8. Власникам собак, котів і хижих тварин забороняється:

а) утримувати собак, котів і хижих тварин незареєстрованими;

б) продавати собак, котів і хижих тварин у невстановлених для цього місцях;

в) утримувати собак, котів і хижих тварин у місцях загального користування (коридорах, підвалах, на сходах, горищах тощо);

г) вигулювати собак у непридатних для цього місцях. З'являтися з ними в громадських місцях, міському транспорті особам у нетверезому стані;

д) заводити собак і котів у приміщення магазинів, об'єктів громадського харчування, установ охорони здоров'я, культури, на територію дитячих майданчиків;

е) вигулювати або виводити за межі помешкання чи садиби хижих тварин;

є) вигулювати та виводити за межі помешкання чи садиби собак з підвищеною агресивністю без наявності коротких поводків, намордників та особистого номерного знаку;

ж) купувати, продавати, показувати на виставках і виводках, а також перевозити в інші населені пункти всіма видами транспорту собак, котів та хижих тварин без реєстраційного посвідчення та ветеринарного паспорта з відміткою про імунізацію проти сказу, що проведена не більше 12 місяців і не менше 30 днів до вивозу (виводу);

з) викидати трупи собак, котів і хижих тварин або захоронювати їх у невідведених для цього місцях;

и) жорстоко поводитись з собаками, котами і хижими тваринами, залишати бездоглядними або знищувати їх;

і) вирощувати собак і котів для м'яса та шкірок.

9. Реєстрація собак, котів і хижих тварин, що їх утримують громадяни, підприємства, установи та організації і видача реєстраційних посвідчень і особистих номерних знаків проводиться Київським міським госпрозрахунковим центром "Тварини в місті".

10. Власники собак з підвищеною агресивністю як визнаних, так і не визнаних міжнародними організаціями порід, реєструють їх тільки при наявності довідки про проходження технічного мінімуму з питань дресування та утримання тварин.

11. Власники собак, котів та хижих тварин сплачують за їх реєстрацію, реєстраційне посвідчення та особистий номерний знак.

12. Громадяни, підприємства, організації та установи, які утримують собак і хижих тварин, вносять плату за комунальні послуги по утриманню тварин.

13. Собаки, незалежно від породи, належності і призначення, в тому числі і ті, що мають нашийники з особистими номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, а також бездоглядні коти вважаються безпритульними і підлягають відлову.

14. Власники собак, котів та хижих тварин, які не є мешканцями м. Києва, але перебувають тут тимчасово з тваринами, повинні мати при собі ветеринарні паспорти з відповідною відміткою про стан здоров'я тварини та щеплення проти сказу.

15. Відлов собак, котів та хижих тварин проводиться Київським міським госпрозрахунковим центром "Тварини в місті".

16. Відлов собак, котів та хижих тварин окремими громадянами та організаціями забороняється крім випадків, коли ці тварини явно загрожують здоров'ю людей.

17. Відловлені собаки, коти та хижі тварини протягом 5 днів утримуються на карантинних майданчиках Київського міського госпрозрахункового центру "Тварини в місті" і можуть бути повернуті власникам з дозволу ветеринарної установи і після пред'явлення реєстраційного посвідчення та сплати витрат на відлов і утримання.

Повернені власникам тварини підлягають щепленню проти сказу. Власники зобов'язані протягом 30-ти днів тримати таких тварин в ізольованому приміщенні і за вказівкою ветеринарної установи доставляти їх для огляду.

18. Посадові особи підприємств, установ і організацій, житлово-комунальних контор, житлово-будівельних кооперативів та інших кооперативів зобов'язані:

а) слідкувати за своєчасною реєстрацією (перереєстрацією) власниками собак, котів та хижих тварин та додержанням цих Правил;

б) повідомляти працівників Київського міського госпрозрахункового центру "Тварини в місті" про безпритульних собак, котів та хижих тварин. Всіляко сприяти співробітникам Центру у виконанні своїх обов'язків;

в) тримати підвали, горища та інші підсобні приміщення в будинках закритими або відповідно обладнаними для запобігання проникненню туди тварин;

г) ознайомлювати власників собак, котів та хижих тварин з Правилами, повідомляти їх про місця розташування пунктів реєстрації (перереєстрації), ветеринарних установ, притулків для тварин, спеціалізованих кладовищ для тварин.

19. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, громадяни, що є власниками собак, котів і хижих тварин та посадові особи підприємств, установ і організацій, що утримують собак, котів та хижих тварин, несуть відповідальність у встановленому порядку:

а) за порушення вимог щодо вивезення з України та ввезення на її територію об'єктів тваринного світу накладається штраф: на громадян - від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян з конфіскацією цих об'єктів, або без такої, і на посадових осіб - від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 88);

б) за жорстоке поводження з тваринами, вчинення дій, що призвели до їх мучення, каліцтва чи загибелі накладається штраф від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 89);

в) за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог стягується штраф у розмірі: з громадян - від 0,5 до 1 неоподатковуваного мінімуму доходу громадян, з посадових осіб - від 3 до 6 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 107);

г) порушення правил благоустрою території міста, а також недодержання правил щодо забезпечення чистоти і порядку в місті тягне за собою попередження, або накладання штрафу на громадян у розмірі від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян і попередження або накладання штрафу на посадових осіб в розмірі від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 152);

д) знищення або пошкодження зелених насаджень та інших об'єктів озеленення тягне за собою накладання штрафу у розмірі: на громадян - від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян, на посадових осіб - від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 153);

е) порушення правил утримання собак і котів тягне за собою попередження або накладання штрафу: на громадян - від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян, на посадових осіб у розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а також повторне, протягом року, вчинення порушення - тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від 4 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 154);

є) торгівля з рук у невстановлених місцях тягне за собою накладання штрафу у розмірі від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян з конфіскацією предмету торгівлі або без такої (ст. 160);

ж) незаконне скуповування, продаж і переробка шкурок тварин тягне за собою накладання штрафу у розмірі від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 163);

з) порушення тиші на вулицях, площах, у парках, гуртожитках, жилих будинках, та інших громадських місцях у заборонений час тягне за собою попередження або накладання штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян (ст. 183).

20. Контроль за додержанням цих Правил громадянами, підприємствами, установами і організаціями здійснюється органами районних у м. Києві державних адміністрацій, органами державного ветеринарного нагляду, Головним управлінням контролю за благоустроєм міста Київської міської державної адміністрації, Державним управлінням екологічної безпеки по м. Києву, Київським міським госпрозрахунковим центром "Тварини в місті".

 
 
Заступник голови
В. Ромашко

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 2
до розпорядження Київської міської
державної адміністрації
від 08.09.97 р. N 1372
 
 
 

ПЕРЕЛІК
порід собак з підвищеною агресивністю, які визнано міжнародними кінологічними організаціями*

1. Айну
2. Американський стафордширський тер'єр
3. Анатолійський карабаш
4. Англійський мастіф
5. Бельгійський мастіф
6. Бордоський дог
7. Бульмастіф
8. Буль-тер'єр
9. Доберман-пінчер
10. Ірландський вовкодав
11. Кавказька вівчарка
12. Кане-корсо
13. Карельський ведмежий собака
14. Маремма (мареммано-абруцький пастушачий собака)
15. Мальоркський бульдог (перро де преса мальоркін)
16. Московська сторожова
17. Німецька вівчарка
18. Німецький дог
19. Південноруська вівчарка
20. Різеншнауцер
21. Ротвейлер
22. Середньоазіатська вівчарка
23. Тоса-іну (японський бійцівський собака)
24. Філа бразильєро
25. Чорний тер'єр
26. Шарпей (китайський бійцівський собака)

******************
Примітка: * перелік порід собак поповнюється з надходженням нових даних.

 
 
Заступник Голови
В. Ромашко

 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 3
до розпорядження Київської
міської державної адміністрації
від 08.09.97 р. N 1372
 
 
 

ПЕРЕЛІК
порід собак з підвищеною агресивністю, заборонених на ввіз та розведення в м. Києві*

1. Акбаш
2. Американський піт-бультер'єр
3. Вівчарка Дауфмана
4. Гірська гонча
5. Грецька вівчарка
6. Добермани Владека Рошина
7. Канарський собака (перро де преса канаріо)
8. Кангал
9. Кенгуровий собака
10. Лангедокський пастушачий собака
11. Леопардова гонча
12. Румунська вівчарка
13. Супердог і його помісь з майконгом

******************
Примітка: * вказані породи та різновиди собак не визнано міжнародними кінологічними організаціями, підлягають безумовній стерилізації, перелік поповнюється з надходженням нових даних.

 
 
Заступник голови
В. Ромашко

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 4
до розпорядження Київської
міської державної адміністрації
від 08.09.97 р. N 1372
 
 
 

(в редакції розпорядження
Київської міської
державної адміністрації
від 23.02.98 р. N 379)

ТАРИФИ
на комунальні послуги по утриманню собак і хижих тварин для громадян, підприємств, організацій та установ, з урахуванням податку на додану вартість


*****************************************************************
*           Найменування         * Кількість голів  *Тариф, грн.*
*                                *                  *(на місяць)*
*****************************************************************
*                                                               *
*                       Для громадян *                          *
*                                                               *
*Малі породи собак (до 45 см)           1               2.00    *
*Середні породи собак (до 65 см)        1               4.00    *
*Крупні породи собак (більше 65 см)     1               6.00    *
*Породи собак згідно додатку 2          1               8.00    *
*Породи собак згідно додатку 3          1              20.00    *
*Хижі тварини                           1              50.00    *
*                                                               *
*                                                               *
*           Для підприємств, організацій, установ **            *
*                                                               *
*Собаки                                 1               10.00   *
*Породи собак згідно додатку 2          1               20.00   *
*Породи собак згідно додатку 3          1               40.00   *
*Хижі тварини                           1              100.00   *
*****************************************************************




* - для громадян, що утримують собак в приватних будинках чи садибах, відповідні тарифи зменшуються на 50 %;

- для громадян, собаки яких пройшли іспити по дресуванню, відповідні тарифи зменшуються на 30 %;

** - крім Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державного комітету у справах охорони кордону України, Державного митного комітету, Міністерства внутрішніх справ України, благодійних притулків, дитячих, шкільних та освітніх бюджетних установ.

 
 
Заступник голови
В. Ромашко

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 5
до розпорядження Київської
міської державної адміністрації
від 08.09.97 р. N 1372
 
 
 

РОЗПОДІЛ
коштів, отриманих від громадян, підприємств, організацій та установ за житлово-комунальні послуги по утриманню собак та хижих тварин


******************************************************************
* N *     Найменування організації        *Відсоток від зібраних *
*п/п*                                     *   в місяць коштів    *
******************************************************************
*   Міські благоустроєні квартири в багатоквартирних будинках    *
*                                                                *
*1.  Житлово-експлуатаційні організації                40        *
*2.  ДКО "Київзеленбуд"                                10        *
*3.  Центр "Тварини в місті"                           30        *
*4.  Управління ветеринарної медицини                            *
*    з державною ветеринарною інспекцією               20        *
*                                                                *
*                   Приватні та садові будинки                   *
*                                                                *
*1.  Центр "Тварини в місті"                           40        *
*2.  Управління ветеринарної медицини                            *
*    з державною ветеринарною інспекцією               20        *
*3.  ДКО "Київгідрошляхміст"                           40        *
*                                                                *
*              Підприємства, організації, установи               *
*                                                                *
*1.  Районні в м. Києві державні адміністрації         50        *
*2.  Центр "Тварини в місті"                           50        *
******************************************************************




 
 
Заступник голови
В. Ромашко

 
 
 
 
Morten Harket, пока вот тебе просто текст. Первая мысль следующая - данное распоряжение, судя по данным Лиги, в Минюсте не зарегистрировано. То бишь его законность под большим вопросом.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#908590»07-09-2009 10:26Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Итак, была у меня такая история, только мне пришла квитанция на оплату, где было написано - утримання тварини - 7 грн...
В общем в ЖЕК ничего не знает и знать не хочет, данные подает этот центр идентификации животных.
отслеживают наличие животного у тебя либо бабульки под домом, либо при регистрации животного в самом центре...
Хотя я до сих пор не могу понять какую работу делает этот центр, кроме как собирает деньги с населения...

#908674»07-09-2009 11:20Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Я уже 2 месяца плачу 2грн в месяц и не парюсь из-за такой мелочи...  Cool

Added after 2 minutes:

b13on: Хотя я до сих пор не могу понять какую работу делает этот центр, кроме как собирает деньги с населения...


Центр реально занимается координацией отлова бродячих собак и кошек... Это факт.  Wink
#908759»07-09-2009 12:33Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
есть еще такая вещь, как обязательное страхование ответственности владельцев собак, о которой не все знают:

http://www.pesyk.kiev.ua/pesyk4/znat4_2.htm
Ой, всё
#908827»07-09-2009 13:42Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Спасибо, Neputin

Вот это мне и нужно было.

PS Тут вопрос не в том чтобы платить или не платить, а за что платить :)
(ноль шестьдесят семь) четыреста шестьдесят один пять тыщ

(ноль пятьдесят) триста двенадцать пять тыщ
#911958»11-09-2009 16:31Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Можешь сделать вид что ничего не получал и дождаться административных санкций, а потом быстенько зарегистрировать домашних питомцев. Некрасиво, но сбережешь гривен 20-30 во время всемирного финансового кризиса и будешь доволен до тех пор пока бездомная (бывшая домашняя) кошка не пригрееться у тебя на теплом капоте и удирая не поцарапает лакокрасочное покрытие.
Требование ЗАКОННОЕ.

Added after 3 minutes:

Кстати, собаки (согласно перечня выше) "є джерелом підвищеної небезпеки" і відповідальність за те, що Ваш Шарик на когось гавкнув та до смерті злякав лежить на Вас. удьте бдительны и всегда лучше урегулировать вопрос на месте или закопать Шарика и сказать что у меня собаки нет (см. виые о регистариции) !
адвокат
#927856»08-10-2009 14:20Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Моя история вчера получила логическое продолжение....

В 7 часов вечера на пороге квартиры оказалась инспектор вышеуказанной "службы очистки" :)  с чем бы Вы думали... с Прыпысом в руках, в котором было написано что если я в кротчайшие сроки не поставлю своего кокер-спаниэля на учет, то буду притягненый до административного штрафа...

Вопрос следующий:

Ну выпишет она мне квитанцию, на которую я забью..
Что дальше может быть?
Через суд заставит меня оплатить или как?
(ноль шестьдесят семь) четыреста шестьдесят один пять тыщ

(ноль пятьдесят) триста двенадцать пять тыщ
#927948»08-10-2009 15:52Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
удалено
Хотите ускорить вашу Хонду ?  Пишите !  

+17788999200  (viber , telegram)

serge.bo81   - facebook
#928096»08-10-2009 18:19Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
littlebo, большая просьба - пока просьба - изменить свое сообщение в соответствии с правилами раздела. Иначе будет клизма.

Morten Harket,

Кодекс України про адміністративні правопорушення
Стаття 154. Порушення правил тримання собак і котів
Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях -
тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 255. Особи, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення
У справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються органами, зазначеними в статтях 218 - 221 цього Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати:
1) уповноважені на те посадові особи:
органів внутрішніх справ (частина перша статті 44, статті 441, 461, 462, 51, 512, 92, частина перша статті 1061, стаття 1062, частини третя і шоста статті 121, частини третя і четверта статті 122, стаття 1222, частина третя статті 123, стаття 124, частина четверта статті 127, стаття 130, частина третя статті 133, стаття 136 (про порушення на автомобільному транспорті), стаття 139, частина четверта статті 140, статті 148, 151, 154, 155, 1552 - 1562, 159, 160, 1602, 162, 164 - 16411, 1651, 1652, 173 - 1732, 174, стаття 1751 (за винятком порушень, вчинених у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради), статті 176, 177, 178 - 1811, 1813 - 1859, 186, 1861, 1863, 1865 - 187, 18828, 189 - 196, 2126, частина перша статті 203, статті 204, 205 - 2061, 2127, 2128, 21210, 21212, 21213, 21214, 21220 - 21233);

Стаття 218. Адміністративні комісії
Адміністративні комісії при виконавчих органах міських рад розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 45, 46, 92, 99, 1031 - 1041, частинами першою, третьою, четвертою і п'ятою статті 111 (за порушення, вчинені на аеродромах, не внесених до державного реєстру аеродромів України, поза територією аеродромів та на посадкових майданчиках), статтею 136 (за вчинення порушень на автомобільному транспорті), статтями 138, 141, 142, 149 - 152, частиною першою статті 154, статтею 159, статтею 1751 (за порушення, вчинені у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради), статтею 179, статтею 180 (крім справ щодо батьків неповнолітніх або осіб, які їх замінюють), частиною четвертою статті 181, статтею 1811, частиною першою статті 182, статтями 183, 18512, 186, 1861, 189, 1891, 196, 2121 цього Кодексу.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#929068»10-10-2009 13:03Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
Судя по всему я не вписываюсь в эту ветку белых воротничков , редактировать у меня нет желания,  прошу админов удалить все мои посты в ветке право, я больше не буду здесь писать.

Спасибо.

зы

Сухо цитировать законодательство это несложно , поделится жизненным опытом имхо полезнее.
Хотите ускорить вашу Хонду ?  Пишите !  

+17788999200  (viber , telegram)

serge.bo81   - facebook
#929783»12-10-2009 09:14Киев. Постановка домашних животных на учет.
+0
littlebo, поздравляю, Вам клизма. Думаю, понятно за что.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне

Форум : HONDA Право