Помогите разобраться!
Знакомого остановили на одесской трассе, возник спорный вопрос (взятку решил не давать, так как был прав), составили протокол и отпустили. Хочет обжаловать через суд. В ГАИ (Хмельницком) сказали, что проще заплатить штраф ибо судиться прийдётся в том городе откуда ДПС-ники, которые составляли протокол! Правда ли это? Есть ли возможность решить этот спор в местном суде?
С кем всё таки судиться ?
HONDA Право
|
J.Het, якщо заява буде на пр.ДПС -то правду кажуть, якщо на постанову, то по місцю своєї приписки або скоєння порушення
Редаговано: slavko (04-03-2009 13:30) |
slavko:J.Het, якщо заява буде на "геїв" -то правду кажуть, якщо на постанову, то по місцю своєї приписки або скоєння порушення
А где это прописано (закон, приказ МВД)? На что ссылаться в ГАИ, подскажи пожалуйста! |
Кодекс України про адміністративні правопорушення
Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено: … 3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України ( 2747-15 ), з особливостями, встановленими цим Кодексом. Постанову про одночасне накладення основного і додаткового адміністративних стягнень може бути оскаржено за вибором особи, щодо якої її винесено, чи потерпілого в порядку, встановленому для оскарження основного або додаткового стягнення; Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати. Постанову уповноваженого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути скасовано або змінено за протестом прокурора керівником відповідного органу, а також незалежно від наявності протесту прокурора - керівником вищестоящого органу. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ Стаття 19. Територіальна підсудність адміністративних справ … 2. Адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача. |
Yeti, спасибо!
|
Удавалось ли кому-то обжаловать через суд постанову по админправонрушению?
Мне пришла постанова за нарушение, совершенное на авто, переданное по генералке. Подал Исковое заявление в районный суд (Днепровский) по месту жительства. Иск подавался в порядке КАС (Исковое заявление о признании противоправным и недействительным решения субъекта властных правоотношений (Постановления №___ от ___ по делу об административном правонарушении). Ответчиком указал УГАИ МВД Укр. в Киевской обл. в лице Ст.ИДПС роты ДПС (поскольку согласно ст.222 КУпАП дела об админправонарушениях рассматриваю именно органы внутренних дел, а работники этих органов, имеющие спец.звания, накладывают админвзыскаия от имени эти органов). Производство по делу не было открыто. Я пока не знаю по каким мотивам (ухвала отправлена сегодня по почте), но пообщавшись с секретарем я так понимаю по тем мотивам, что дело не подсудно этому админсуду. Мол необоходимо обжаловать в Окружной админсуд. Что за ерунда, сталкивался ли кто-то с такими проблемами? |
Форум : HONDA Право
Кращі теми
smarty: У кого какие часы?
Yura_777: Какой сериал смотреть
littlebo: Моя боянчег тапочек, моя ракета ))