Я забув пароль Зареєструватись

0
minus plus

Обязательный техосмотр отменят? RSS

HONDA Теревені

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#746498»16-02-2009 23:41Обязательный техосмотр отменят?
+0
Гриценко внес соответствующий законопроект в ВРУ. Посмотрим что будет. Завтра презентация.
http://www.grytsenko.com.ua/news/view-u-vivtorok-hrytsenko-prezentuje-zakonoproekt-pro-skasuvannja-tekhohljadu-avtivok-u-dai.html

З.Ы. прошу строго не судить.

З.Ы.Ы. теперь надеюсь второй пост в раздел по запчастям можно запулить? Дверь есть от аккорда 06 года, со всем гамузом, кроме кузовщины.
#746542»17-02-2009 02:37Обязательный техосмотр отменят?
+0
А я думаю, куда почти 250 кг розового кокаина делись... В Одессу приплыли, и... Как корова языком слизала! А... Вот они в Верховной Зраде и всплыли ))) Кто бы мог подумать...
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.
#746554»17-02-2009 08:20Обязательный техосмотр отменят?
+0
Shock
... а не хлопнуть ли нам по рюмашке? (с) х/ф Покровские ворота, для несведущих
#746561»17-02-2009 08:33Обязательный техосмотр отменят?
+0
Shock  Shock  Shock
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#746569»17-02-2009 08:48Обязательный техосмотр отменят?
+0
Гы,  Shock
что-то свзано с Черновецким))

Added after 2 minutes:

только ничего хорошего от этого я не вижу) хорошо, когда за авто следит хозяин, а если нет?
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#746580»17-02-2009 08:59Обязательный техосмотр отменят?
+0
Сегодня презентуют законопроект, отменяющий техосмотр в ГАИ

Сегодня, 17 февраля 2009 года, состоится брифинг главы парламентского Комитета по вопросам национальной безопасности и обороны Анатолия Гриценко.

Как сообщили ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе народного депутата, во время брифинга будет представлен внесенный на рассмотрение Верховной Рады законопроект "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно отмены государственного технического осмотра транспортных средств" N4014 от 4 февраля 2009 года.

Законопроект предполагает отмену проведения техосмотра в ГАИ в связи с тем, что в действующей редакции Закона государственный технический осмотр сведен к контрольным функциям, не связанным с техническим состоянием транспорта.

Вследствие принятия законопроекта из двух процедур контроля за техническим состоянием транспортных средств (государственного технического осмотра в ГАИ и проверки технического состояния на СТО) останется лишь последняя, которая, по мнению автора законопроекта, полностью обеспечивает этот контроль. Rolling Eyes
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#746594»17-02-2009 09:09Обязательный техосмотр отменят?
+0
Shock
Life is Life laaaaaaaaaalaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaaaaa la alaaaa
#746616»17-02-2009 09:35Обязательный техосмотр отменят?
+0
если бы ВР голосовала бы хотяб каждый второй законопроект, п през подписывал каждый третий.... нельзя в Украине отменять техосмотр - у меня тогда пол стоянки начнут ездить - а с ними рядом и стоять страшно - сыпятся
Миру - мир, Росию - нахрен!!!
#746819»17-02-2009 11:51Обязательный техосмотр отменят?
+0
АААААААААААА!! Кто читал законопрект????? Shock Черновецкий отдыхает))
Проект

Вноситься народним
депутатом України
А. С. Гриценком
(посвідчення №335)


ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законів України
щодо скасування державного технічного огляду транспортних засобів

Розділ І. Зміни до законів України

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

1. Внести до Закону України "Про дорожній рух" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 31, ст.338; 1999 р., № 19, ст.173; 2002 р., № 26, ст.176; 2003 р., № 29, ст.233; 2004 р., № 22, ст.317; 2005 р., № 1, ст.1, № 5, ст.116;  2006 р., № 22, ст.184; № 586-VI  від 24.09. 2008 р.) такі зміни:

1) Частину другу статті 12 викласти у такій редакції:
Посадові особи, які відповідають за експлуатацію і технічний стан транспортних засобів, зобов'язані:
забезпечувати добір, підвищення кваліфікації та професійного рівня водіїв, здійснювати контроль за станом їхнього здоров'я і дотриманням режиму праці та відпочинку;
забезпечувати належний технічний стан транспортних засобів та
дотримання екологічних вимог їх експлуатації; не допускати до керування транспортними засобами осіб, які не мають права на керування транспортним засобом відповідної категорії, не пройшли у встановлений законодавством строк медичного огляду, перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції; не випускати на лінію транспортні засоби, технічний стан яких не відповідає вимогам державних стандартів, правил дорожнього руху, а також якщо вони не зареєстровані у встановленому законодавством порядку, переобладнані з порушенням вимог законодавства або не пройшли перевірки технічного стану;

2) у статті 16:
частину другу після слів «передавати для перевірки посвідчення,» доповнити словами «довідку про проходження медичного огляду,»;
у частині другій слова «на  державний технічний огляд;» замінити словами «для перевірки технічного стану»;

3) у частині другій статті 29 слова «порядку і пройшли державний технічний огляд (за винятком транспортних засобів, що не підлягають огляду)» замінити словами «законодавством порядку і пройшли перевірку технічного стану (за винятком транспортних засобів, що не підлягають такій перевірці)»;

4) статтю 35 викласти у такій редакції:
Перевірка технічного стану транспортних засобів
Транспортні засоби, що беруть участь у дорожньому русі, а також причепи (напівпричепи) до них підлягають обов'язковій перевірці технічного стану в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Перевірка технічного стану транспортних засобів проводиться виключно суб'єктами господарювання, акредитованими в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, які мають відповідну ліцензію. Перевірка проводиться в порядку і за плату, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.
На кожний транспортний засіб, що визнаний технічно справним, видається талон про проходження перевірки технічного стану. Закупівля за державні кошти бланків таких талонів здійснюється органами, які ведуть реєстри суб'єктів господарювання, що проводять перевірку технічного стану. Зазначені суб’єкти господарювання отримують такі бланки за плату, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.
Забороняється експлуатація транспортних засобів, що не
пройшли обов'язкової чергової перевірки технічного стану.
Центральний орган виконавчої влади з питань автомобільного транспорту створює та веде реєстр суб'єктів господарювання, уповноважених
здійснювати перевірку технічного стану автомобілів, автобусів,
мотоциклів та мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних
машин, причепів та напівпричепів до них, мотоколясок та інших
прирівняних до них транспортних засобів, та здійснює державний
контроль за додержанням цими суб'єктами вимог законодавства у цій сфері.
Уповноважений орган Міністерства аграрної політики України створює та веде реєстр суб'єктів господарювання, уповноважених здійснювати перевірку технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, та здійснює державний контроль за одержанням цими суб'єктами вимог законодавства у цій сфері.
Суб'єкти господарювання, що здійснюють перевірку технічного стану транспортних засобів, у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України подають реєструючим органам інформацію про транспортні засоби, що пройшли перевірку технічного стану.
У разі непроходження транспортним засобом перевірки технічного стану протягом п'яти і більше років або встановлення факту його знаходження в розукомплектованому і y непридатному для експлуатації стані, або неможливості знайти його власника Державтоінспекцією Міністерства внутрішніх справ України чи уповноваженим органом Міністерства аграрної політики України відповідно вживаються заходи щодо вибраковування (списання) та зняття з державної (відомчої) реєстрації цього транспортного засобу.
Порядок проведення перевірки технічного стану транспортних
засобів, зареєстрованих іншими уповноваженими державними органами, встановлюється цими уповноваженими органами;

5) у статті 37:
у частині першій слова «проходження державного технічного огляду» замінити словами «перевірку технічного стану»;
у частині другій слова «проходження державного технічного огляду» замінити словами «перевірку технічного стану».

2. Внести до Закону України "Про автомобільний транспорт" (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 22, ст.105; 2006 р., № 32, ст.273) такі зміни:

Статтю 23 викласти у такій редакції:
Контроль технічного стану транспортних засобів
Контроль технічного стану транспортних засобів включає:
перевірку технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками;
перевірку технічного стану транспортних засобів суб'єктами господарювання, уповноваженими в порядку, який встановлює Кабінет Міністрів України.
У період між перевірками технічного стану відповідність технічного стану транспортних засобів вимогам законодавства забезпечує перевізник. На таксі, яке за результатами перевірки технічного стану відповідає нормативним вимогам до технічного стану, видається талон про проходження перевірки технічного стану з відміткою "таксі".
Порядок проведення перевірки технічного стану транспортних
засобів визначає Кабінет Міністрів України.
Перевірка технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками здійснюється в порядку, який визначає центральний орган виконавчої влади з питань  автомобільного транспорту.

3. Внести до Закону України “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” ( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1992, N 11, ст.150 )  { Вводиться в дію Постановою ВР    N 1964-XII ( 1964-12 ) від 11.12.91, ВВР, 1992, N 11, ст.151 }  { Із змінами, внесеними згідно з Декретом   N 34-93  від 09.04.93, ВВР, 1993, N 23, ст.251                                    Законом    N 287/94-ВР від 14.12.94, ВВР, 1995, N 1, ст. 3 }  { В редакції Закону    N 75/97-ВР від 18.02.97, ВВР, 1997, N 15, ст.117 } { Із змінами, внесеними згідно із Законами   N 25/98-ВР від 15.01.98, ВВР, 1998, N 25, ст.147   N 320-XIV ( 320-14 ) від 17.12.98, ВВР, 1999, N 5-6, ст.39   N 986-XIV ( 986-14 ) від 16.07.99, ВВР, 1999, N 40, ст.361   N 1375-XIV ( 1375-14 ) від 13.01.2000, ВВР, 2000, N 10, ст.78   N 1926-III ( 1926-14 ) від 13.07.2000, ВВР, 2000, N 43, ст.363   N 2181-III ( 2181-14 ) від 21.12.2000, ВВР, 2001, N 10, ст.44   N 1158-IV  ( 1158-15 ) від 15.10.2003, ВВР, 2004, N  8, ст.67   N 2505-IV  ( 2505-15 ) від 25.03.2005, ВВР, 2005, N 17, N 18-19,  ст.267 } { В редакції Закону   N 427-V ( 427-16 ) від 06.12.2006, ВВР, 2007, N 9, ст.68 } {Із змінами, внесеними згідно із Законами № 586-VI  від 24.09.2008р.; N 797-VI (797-17 ) від 25.12.2008 } такі зміни:

1) у пункті другому, частини першої статті 3 влучити слова «та чергового технічного огляду»;

2) статтю 5 викласти у такій редакції:
Строки сплати податку
Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних
машин і механізмів сплачується:
фізичними особами - перед проведенням першої реєстрації в Україні, реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів;
юридичними особами - щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця, що настає за звітним кварталом.
За придбані протягом року юридичними особами транспортні засоби, крім тих, що вперше реєструються в Україні, податок сплачується перед їх реєстрацією за місяці, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу. За транспортні засоби, які вперше реєструються в Україні, податок сплачується перед їх першою реєстрацією. Розрахунок суми податку за такі транспортні засоби в 10-денний термін після їх реєстрації подається до відповідного податкового органу.
За транспортні засоби, зняті юридичними особами протягом року
з реєстрації (перереєстровані), здійснюється перерахунок розміру податку, крім податку, сплаченого при першій реєстрації в Україні. Розмір податку перераховується перед зняттям їх з реєстрації (перереєстрацією) за місяці, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, наступного за тим, в якому транспортний засіб знято з реєстрації (перереєстровано).
Фізичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату податку за попередній (у разі здійснення сплати) та за поточний роки, а платники, звільнені від сплати цього податку, - відповідний документ, що дає право на користування цими пільгами.
Юридичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку транспортних засобів, платіжні доручення про сплату податку з написом (поміткою) установи банку про зарахування податку по наземних
транспортних засобах до територіальних дорожніх фондів, а по
водних транспортних засобах - до відповідних бюджетів місцевого
самоврядування (сільських, селищних, міських).
У разі відсутності документів про сплату податку або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні, реєстрація, перереєстрація, зняття з обліку транспортних засобів не провадяться.

4. Внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до № 51, ст.1122; 1985 р., 24, ст.553, № 44, ст.1056; 1986 р., № 15, ст.326, № 27, ст.539, № 29, ст.585, № 52, ст.1057; 1987 р., № 12, ст.226, № 25, ст.453, 454, № 35, ст.674, № 49, ст.1009; 1988 р.,  № 33, ст.808, № 52, ст.1184; 1989 р., № 19, ст.182, № 45, ст.634, № 49, ст.673; 1990 р., № 5, ст.59, 60, № 12, ст.194, № 18, ст.278, № 20, ст.313, № 22, ст.367; 1991 р., № 7, ст.45; № 11, ст.106; Відомості Верховної Ради України, 1991 р.,  № 39, ст.514, № 40, ст.527, № 45, ст.600; 1992 р., № 5, ст.40, № 32, ст.457, № 39 ст.570, № 47, ст.648; 1993 р., № 6, ст.35, № 15, ст.134, № 18, ст.189, № 22, ст.232, № 24, ст.256, № 34, ст.354, № 46, ст.427; 1994 р., № 12, ст.58, № 19, ст.111, № 20, ст.114, № 28, ст.236, 237, № 38, ст.349, № 41, ст.375, № 46, ст.413, № 49, ст.431; 1995 р., № 3, ст.20, № 10, ст.64, № 13, ст.85, 87, № 15, ст.103,  № 22, ст.169, № 29, ст.223, № 34, ст.268; 1996 р., № 15, ст.70, № 25, ст.104, № 31, ст.145, № 46, ст.247, 251, № 52, ст.294, 305; 1997 р., № 1, ст.1, № 14, ст.114, № 29, ст.192; 1998 р., № 11 – 12, ст.45, № 35, ст.241; 1999 р., № 5 – 6, ст.45, № 16, ст.96, № 19, ст.173, № 34, ст.285, № 41, ст.373, № 49, ст.429; 2000 р., № 10, ст.79, № 23, ст.179, № 24, ст.183, № 30, ст.240, № 35, ст.280, № 45, ст.377, № 46, ст.396, № 50, ст.436; 2001 р., № 1, ст.3, № 13, ст.66, № 22, ст.107, № 23, ст.115 – 117, № 27, ст.132, № 41, ст.201; 2002 р., № 2, ст.10, № 5, ст.33, № 6, ст.45, № 11, ст.81, № 17, ст.121, № 29, ст.195, № 50, ст.366; 2003 р., № 1, ст.2, № 10, ст.87, № 13, ст.91, № 23, ст.147, № 26, ст.196, № 27, ст.209,  № 28, ст.214, № 29, ст.233, № 30, ст.242, 244; 2004 р., № 7, ст.58, № 8, ст.65,  № 12, ст.156, № 14, ст.194, № 19, ст.251, № 32, ст.394, № 36, ст.434, № 38, ст.469; 2005 р., № 1, ст.1, № 4, ст.106, № 5, ст.110, 118, № 10, ст.187, № 25, ст.335, № 27, ст.359, № 28, ст.374, № 48, ст.483, № 52, ст.565; 2006 р., № 5 – 6, ст.74, № 13, ст.110, № 19 – 20, ст.160, 162, № 30, ст.258, № 31, ст.402, № 33, ст.280; 2007 р., № 9, ст.67, № 10, ст.91, № 13, ст.130, № 16, ст.213, 219, № 31, ст.402, № 34, ст.445) (Із змінами, внесеними згідно із Законом № 586-VI  від 24.09.2008р.)  такі зміни:

1) у диспозиції частини другої статті 121 слова «державного технічного огляду» замінити словами «перевірки технічного стану»;

2) частину другу статті 127-1 вилучити;

3) у диспозиції частини другої статті 128 слова «державного технічного огляду» замінити словами «перевірки технічного стану».

Розділ ІІ. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набуває чинності через шістдесят днів з дня опублікування, крім зміни до частини другої статті 16 Закону України “Про дорожній рух” щодо довідки про проходження медичного огляду, яка набуває чинності через один рік з дня опублікування цього Закону.

2. Кабінету Міністрів України протягом шестидесяти днів з дня опублікування цього Закону:
1) привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону;
2) забезпечити приведення нормативно-правових актів центральних органів виконавчої влади у відповідність до цього Закону.
3) забезпечити передачу Державтоінспекцією Міністерства внутрішніх справ України центральному органу виконавчої влади з питань автомобільного транспорту реєстрів суб'єктів господарювання, уповноважених здійснювати перевірку технічного стану транспортних засобів.

Голова Верховної Ради України
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#746907»17-02-2009 13:08Обязательный техосмотр отменят?
+0
Tolstiy:АААААААААААА!! Кто читал законопрект????? Shock Черновецкий отдыхает))
Проект

Вноситься народним
депутатом України
А. С. Гриценком
(посвідчення №335)


ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законів України
щодо скасування державного технічного огляду транспортних засобів

Розділ І. Зміни до законів України

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

1. Внести до Закону України "Про дорожній рух" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 31, ст.338; 1999 р., № 19, ст.173; 2002 р., № 26, ст.176; 2003 р., № 29, ст.233; 2004 р., № 22, ст.317; 2005 р., № 1, ст.1, № 5, ст.116;  2006 р., № 22, ст.184; № 586-VI  від 24.09. 2008 р.) такі зміни:

1) Частину другу статті 12 викласти у такій редакції:
Посадові особи, які відповідають за експлуатацію і технічний стан транспортних засобів, зобов'язані:
забезпечувати добір, підвищення кваліфікації та професійного рівня водіїв, здійснювати контроль за станом їхнього здоров'я і дотриманням режиму праці та відпочинку;
забезпечувати належний технічний стан транспортних засобів та
дотримання екологічних вимог їх експлуатації; не допускати до керування транспортними засобами осіб, які не мають права на керування транспортним засобом відповідної категорії, не пройшли у встановлений законодавством строк медичного огляду, перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції; не випускати на лінію транспортні засоби, технічний стан яких не відповідає вимогам державних стандартів, правил дорожнього руху, а також якщо вони не зареєстровані у встановленому законодавством порядку, переобладнані з порушенням вимог законодавства або не пройшли перевірки технічного стану;

2) у статті 16:
частину другу після слів «передавати для перевірки посвідчення,» доповнити словами «довідку про проходження медичного огляду,»;
у частині другій слова «на  державний технічний огляд;» замінити словами «для перевірки технічного стану»;

3) у частині другій статті 29 слова «порядку і пройшли державний технічний огляд (за винятком транспортних засобів, що не підлягають огляду)» замінити словами «законодавством порядку і пройшли перевірку технічного стану (за винятком транспортних засобів, що не підлягають такій перевірці)»;

4) статтю 35 викласти у такій редакції:
Перевірка технічного стану транспортних засобів
Транспортні засоби, що беруть участь у дорожньому русі, а також причепи (напівпричепи) до них підлягають обов'язковій перевірці технічного стану в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Перевірка технічного стану транспортних засобів проводиться виключно суб'єктами господарювання, акредитованими в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, які мають відповідну ліцензію. Перевірка проводиться в порядку і за плату, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.
На кожний транспортний засіб, що визнаний технічно справним, видається талон про проходження перевірки технічного стану. Закупівля за державні кошти бланків таких талонів здійснюється органами, які ведуть реєстри суб'єктів господарювання, що проводять перевірку технічного стану. Зазначені суб’єкти господарювання отримують такі бланки за плату, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.
Забороняється експлуатація транспортних засобів, що не
пройшли обов'язкової чергової перевірки технічного стану.
Центральний орган виконавчої влади з питань автомобільного транспорту створює та веде реєстр суб'єктів господарювання, уповноважених
здійснювати перевірку технічного стану автомобілів, автобусів,
мотоциклів та мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних
машин, причепів та напівпричепів до них, мотоколясок та інших
прирівняних до них транспортних засобів, та здійснює державний
контроль за додержанням цими суб'єктами вимог законодавства у цій сфері.
Уповноважений орган Міністерства аграрної політики України створює та веде реєстр суб'єктів господарювання, уповноважених здійснювати перевірку технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, та здійснює державний контроль за одержанням цими суб'єктами вимог законодавства у цій сфері.
Суб'єкти господарювання, що здійснюють перевірку технічного стану транспортних засобів, у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України подають реєструючим органам інформацію про транспортні засоби, що пройшли перевірку технічного стану.
У разі непроходження транспортним засобом перевірки технічного стану протягом п'яти і більше років або встановлення факту його знаходження в розукомплектованому і y непридатному для експлуатації стані, або неможливості знайти його власника Державтоінспекцією Міністерства внутрішніх справ України чи уповноваженим органом Міністерства аграрної політики України відповідно вживаються заходи щодо вибраковування (списання) та зняття з державної (відомчої) реєстрації цього транспортного засобу.
Порядок проведення перевірки технічного стану транспортних
засобів, зареєстрованих іншими уповноваженими державними органами, встановлюється цими уповноваженими органами;

5) у статті 37:
у частині першій слова «проходження державного технічного огляду» замінити словами «перевірку технічного стану»;
у частині другій слова «проходження державного технічного огляду» замінити словами «перевірку технічного стану».

2. Внести до Закону України "Про автомобільний транспорт" (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 22, ст.105; 2006 р., № 32, ст.273) такі зміни:

Статтю 23 викласти у такій редакції:
Контроль технічного стану транспортних засобів
Контроль технічного стану транспортних засобів включає:
перевірку технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками;
перевірку технічного стану транспортних засобів суб'єктами господарювання, уповноваженими в порядку, який встановлює Кабінет Міністрів України.
У період між перевірками технічного стану відповідність технічного стану транспортних засобів вимогам законодавства забезпечує перевізник. На таксі, яке за результатами перевірки технічного стану відповідає нормативним вимогам до технічного стану, видається талон про проходження перевірки технічного стану з відміткою "таксі".
Порядок проведення перевірки технічного стану транспортних
засобів визначає Кабінет Міністрів України.
Перевірка технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками здійснюється в порядку, який визначає центральний орган виконавчої влади з питань  автомобільного транспорту.

3. Внести до Закону України “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” ( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1992, N 11, ст.150 )  { Вводиться в дію Постановою ВР    N 1964-XII ( 1964-12 ) від 11.12.91, ВВР, 1992, N 11, ст.151 }  { Із змінами, внесеними згідно з Декретом   N 34-93  від 09.04.93, ВВР, 1993, N 23, ст.251                                    Законом    N 287/94-ВР від 14.12.94, ВВР, 1995, N 1, ст. 3 }  { В редакції Закону    N 75/97-ВР від 18.02.97, ВВР, 1997, N 15, ст.117 } { Із змінами, внесеними згідно із Законами   N 25/98-ВР від 15.01.98, ВВР, 1998, N 25, ст.147   N 320-XIV ( 320-14 ) від 17.12.98, ВВР, 1999, N 5-6, ст.39   N 986-XIV ( 986-14 ) від 16.07.99, ВВР, 1999, N 40, ст.361   N 1375-XIV ( 1375-14 ) від 13.01.2000, ВВР, 2000, N 10, ст.78   N 1926-III ( 1926-14 ) від 13.07.2000, ВВР, 2000, N 43, ст.363   N 2181-III ( 2181-14 ) від 21.12.2000, ВВР, 2001, N 10, ст.44   N 1158-IV  ( 1158-15 ) від 15.10.2003, ВВР, 2004, N  8, ст.67   N 2505-IV  ( 2505-15 ) від 25.03.2005, ВВР, 2005, N 17, N 18-19,  ст.267 } { В редакції Закону   N 427-V ( 427-16 ) від 06.12.2006, ВВР, 2007, N 9, ст.68 } {Із змінами, внесеними згідно із Законами № 586-VI  від 24.09.2008р.; N 797-VI (797-17 ) від 25.12.2008 } такі зміни:

1) у пункті другому, частини першої статті 3 влучити слова «та чергового технічного огляду»;

2) статтю 5 викласти у такій редакції:
Строки сплати податку
Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних
машин і механізмів сплачується:
фізичними особами - перед проведенням першої реєстрації в Україні, реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів;
юридичними особами - щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця, що настає за звітним кварталом.
За придбані протягом року юридичними особами транспортні засоби, крім тих, що вперше реєструються в Україні, податок сплачується перед їх реєстрацією за місяці, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу. За транспортні засоби, які вперше реєструються в Україні, податок сплачується перед їх першою реєстрацією. Розрахунок суми податку за такі транспортні засоби в 10-денний термін після їх реєстрації подається до відповідного податкового органу.
За транспортні засоби, зняті юридичними особами протягом року
з реєстрації (перереєстровані), здійснюється перерахунок розміру податку, крім податку, сплаченого при першій реєстрації в Україні. Розмір податку перераховується перед зняттям їх з реєстрації (перереєстрацією) за місяці, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, наступного за тим, в якому транспортний засіб знято з реєстрації (перереєстровано).
Фізичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату податку за попередній (у разі здійснення сплати) та за поточний роки, а платники, звільнені від сплати цього податку, - відповідний документ, що дає право на користування цими пільгами.
Юридичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють першу реєстрацію в Україні, реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку транспортних засобів, платіжні доручення про сплату податку з написом (поміткою) установи банку про зарахування податку по наземних
транспортних засобах до територіальних дорожніх фондів, а по
водних транспортних засобах - до відповідних бюджетів місцевого
самоврядування (сільських, селищних, міських).
У разі відсутності документів про сплату податку або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні, реєстрація, перереєстрація, зняття з обліку транспортних засобів не провадяться.

4. Внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до № 51, ст.1122; 1985 р., 24, ст.553, № 44, ст.1056; 1986 р., № 15, ст.326, № 27, ст.539, № 29, ст.585, № 52, ст.1057; 1987 р., № 12, ст.226, № 25, ст.453, 454, № 35, ст.674, № 49, ст.1009; 1988 р.,  № 33, ст.808, № 52, ст.1184; 1989 р., № 19, ст.182, № 45, ст.634, № 49, ст.673; 1990 р., № 5, ст.59, 60, № 12, ст.194, № 18, ст.278, № 20, ст.313, № 22, ст.367; 1991 р., № 7, ст.45; № 11, ст.106; Відомості Верховної Ради України, 1991 р.,  № 39, ст.514, № 40, ст.527, № 45, ст.600; 1992 р., № 5, ст.40, № 32, ст.457, № 39 ст.570, № 47, ст.648; 1993 р., № 6, ст.35, № 15, ст.134, № 18, ст.189, № 22, ст.232, № 24, ст.256, № 34, ст.354, № 46, ст.427; 1994 р., № 12, ст.58, № 19, ст.111, № 20, ст.114, № 28, ст.236, 237, № 38, ст.349, № 41, ст.375, № 46, ст.413, № 49, ст.431; 1995 р., № 3, ст.20, № 10, ст.64, № 13, ст.85, 87, № 15, ст.103,  № 22, ст.169, № 29, ст.223, № 34, ст.268; 1996 р., № 15, ст.70, № 25, ст.104, № 31, ст.145, № 46, ст.247, 251, № 52, ст.294, 305; 1997 р., № 1, ст.1, № 14, ст.114, № 29, ст.192; 1998 р., № 11 – 12, ст.45, № 35, ст.241; 1999 р., № 5 – 6, ст.45, № 16, ст.96, № 19, ст.173, № 34, ст.285, № 41, ст.373, № 49, ст.429; 2000 р., № 10, ст.79, № 23, ст.179, № 24, ст.183, № 30, ст.240, № 35, ст.280, № 45, ст.377, № 46, ст.396, № 50, ст.436; 2001 р., № 1, ст.3, № 13, ст.66, № 22, ст.107, № 23, ст.115 – 117, № 27, ст.132, № 41, ст.201; 2002 р., № 2, ст.10, № 5, ст.33, № 6, ст.45, № 11, ст.81, № 17, ст.121, № 29, ст.195, № 50, ст.366; 2003 р., № 1, ст.2, № 10, ст.87, № 13, ст.91, № 23, ст.147, № 26, ст.196, № 27, ст.209,  № 28, ст.214, № 29, ст.233, № 30, ст.242, 244; 2004 р., № 7, ст.58, № 8, ст.65,  № 12, ст.156, № 14, ст.194, № 19, ст.251, № 32, ст.394, № 36, ст.434, № 38, ст.469; 2005 р., № 1, ст.1, № 4, ст.106, № 5, ст.110, 118, № 10, ст.187, № 25, ст.335, № 27, ст.359, № 28, ст.374, № 48, ст.483, № 52, ст.565; 2006 р., № 5 – 6, ст.74, № 13, ст.110, № 19 – 20, ст.160, 162, № 30, ст.258, № 31, ст.402, № 33, ст.280; 2007 р., № 9, ст.67, № 10, ст.91, № 13, ст.130, № 16, ст.213, 219, № 31, ст.402, № 34, ст.445) (Із змінами, внесеними згідно із Законом № 586-VI  від 24.09.2008р.)  такі зміни:

1) у диспозиції частини другої статті 121 слова «державного технічного огляду» замінити словами «перевірки технічного стану»;

2) частину другу статті 127-1 вилучити;

3) у диспозиції частини другої статті 128 слова «державного технічного огляду» замінити словами «перевірки технічного стану».

Розділ ІІ. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набуває чинності через шістдесят днів з дня опублікування, крім зміни до частини другої статті 16 Закону України “Про дорожній рух” щодо довідки про проходження медичного огляду, яка набуває чинності через один рік з дня опублікування цього Закону.

2. Кабінету Міністрів України протягом шестидесяти днів з дня опублікування цього Закону:
1) привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону;
2) забезпечити приведення нормативно-правових актів центральних органів виконавчої влади у відповідність до цього Закону.
3) забезпечити передачу Державтоінспекцією Міністерства внутрішніх справ України центральному органу виконавчої влади з питань автомобільного транспорту реєстрів суб'єктів господарювання, уповноважених здійснювати перевірку технічного стану транспортних засобів.

Голова Верховної Ради України
БРРРРРРРРРРР  Shock Ничего не поняла Rolling Eyes
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#746910»17-02-2009 13:14Обязательный техосмотр отменят?
+0
Буг-га-га .. а у меня уже талон до 2011
Ставьте перед собой большие цели, в них легче попасть.
#746947»17-02-2009 13:44Обязательный техосмотр отменят?
+0
я так понял закон ещё не приняли и примут ли хз?  Rolling Eyes
Хоти пока живешь и живи пока хочется  -о67-927-94-Зшесть
#746959»17-02-2009 13:58Обязательный техосмотр отменят?
+0
Red_Joker, ты ужу ТО прошел???  Shock  Shock  Shock
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#746979»17-02-2009 14:22Обязательный техосмотр отменят?
+0
Не вижу тут ничего страшного или смешного. В европе и шатах обязательного техосмотра нет. все на совести самого водителя.
а теперь ответьте, кто сам чесно ездит техосмотр делать и талон получать?
У меня третий автомобиль и я НИ РАЗУ в гаи сам ТО не делал. И не буду. Даже не знаю, что это такое.
Да, возможно там много глупостей, к которым мы не привыкл - например - медицинская справка. но сама идея, чем плоха?
#746994»17-02-2009 14:32Обязательный техосмотр отменят?
+0
Tolstiy:
2) у статті 16:
частину другу після слів «передавати для перевірки посвідчення,» доповнити словами «довідку про проходження медичного огляду,»;
у частині другій слова «на  державний технічний огляд;» замінити словами «для перевірки технічного стану»;

Стаття 16. Основні права та обов'язки водія
               транспортного засобу

   

    Водій зобов'язаний:
    мати  при  собі та  на  вимогу  працівників міліції
, а водії
військових   транспортних   засобів   на   вимогу  посадових  осіб
військової  інспекції  безпеки  дорожнього  руху Військової служби
правопорядку  у  Збройних  Силах  України передавати для перевірки посвідчення,    реєстраційні  та  інші  документи,  що підтверджують
право   на   керування   транспортним  засобом,  а  також  дорожні
(маршрутні)  листи  і  документи  на вантаж, що перевозиться (крім
власників   транспортних   засобів,   які   використовують   їх  в
індивідуальних  некомерційних  цілях),  а у випадках, передбачених
законодавством,   страховий   поліс   (сертифікат)  про  укладання
договору      обов'язкового      страхування     цивільно-правової
відповідальності   власників   наземних  транспортних  засобів  та
ліцензійну  картку  на  автомобільний  транспортний  засіб  у разі
надання  послуг з перевезення пасажирів і вантажів; ( Абзац другий
частини  другої статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законами
N  743-IV  (  743-15  )  від 15.05.2003, N 1961-IV ( 1961-15 ) від
01.07.2004, N 3370-IV ( 3370-15 ) від 19.01.2006 )

мед справка может стать обязаловом?
ЗЫ: по поводу гостехосмотра - сейчас и так ездит куча корчей с талоном осмотра, если примут законопроект больше их не станет(имхо), просто одна из кормушек для гайцов прикроется.
Tolstiy:Перевірка технічного стану транспортних засобів проводиться виключно суб'єктами господарювання, акредитованими в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, які мають відповідну ліцензію.

Все это ляжет на официалов, а обслуживаясь в гараже все равно прийдеться ехать на лицензированную сто и платить по сумашедшим нормо-часам Confused - не радует...
Lf: 093 8796132
#747029»17-02-2009 15:12Обязательный техосмотр отменят?
+0
Instalyator: Все это ляжет на официалов, а обслуживаясь в гараже все равно прийдеться ехать на лицензированную сто и платить по сумашедшим нормо-часам Confused - не радует...
Вот-вот и не факт, что там обслужат лучше, а денег возьмут нормально.
З.Ы. Мне мою машину обслуживает мой муж на частном СТО, где он работает механиком - я в ее отличном техническом состоянии уверена на все 101%, так как сама задалбываю его всеми скрипами, стуками и грюками, которые мне иногда просто кажутся (музыку забыла громче включить) Cool Так что я машину содержу в порядке в первую очередь для себя, а не для дяди из ГАИ...
Когда-то на своих Жигулях получала талон ТО и проходила диагностику - прошла, из замечений только неправильно выставленные фары...
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#747053»17-02-2009 15:33Обязательный техосмотр отменят?
+0
Баден:Red_Joker, ты ужу ТО прошел???  Shock  Shock  Shock

Конечно, теперь в талоне пробивают и месяц, но зато цвет гламурный  Laughing
Ставьте перед собой большие цели, в них легче попасть.
#747055»17-02-2009 15:47Обязательный техосмотр отменят?
+0
По большому счёту - правильно.
Вообще неплохо бы придать оф статус техосмотру у официалов.
Ибо две структуры параллельно следят за тем, что "моя машина жива, здорова и неопасна".
А тем, кто не на гарантии и к официалам не ездит в установленные сроки - отдельно установить обязательный пробег и срок между ТО.

А раз в год обязать всех водителей(независимо от наличия машины, состояния её покрышек или тормозов!!) проходить мини-тесты по правилам и экспресс медосмотр НА МЕСТЕ.
Решил посетить, записался, приехал, 10 минут на тест, 10 минут на медосмотр, рефреш прав(штамп ил новые) - и пагнал.

Ну лан, помечтали, и ффатит. Very Happy
Гаи кормушку, думаю, не отдаст :) Скинутся на подарок в ВР, но не отдадут  Laughing

Added after 11 minutes:

Zorg:Не вижу тут ничего страшного или смешного. В европе и шатах обязательного техосмотра нет. все на совести самого водителя.
а теперь ответьте, кто сам чесно ездит техосмотр делать и талон получать?
У меня третий автомобиль и я НИ РАЗУ в гаи сам ТО не делал. И не буду. Даже не знаю, что это такое.
Да, возможно там много глупостей, к которым мы не привыкл - например - медицинская справка. но сама идея, чем плоха?

+1000.

set123, ты думаешь, эти корчи не поедут если им надо будет поехать? Получат они талон на ура. И ещё непонятно будет кто окажется корчем в гаи - грамотно тюненый эвик или сваренный из двух жигулей запорожец без педали тормоза. :)

Справка от врача - СКОЛЬКО ЛЮДЕЙ НЕ ДОПУСТИЛИ К УПРАВЛЕНИЮ??? КОМУ НЕ ДАЛИ СПРАВКУ??? Laughing
Даже слепой и глухой наркоман, который при враче наощупь будет вену искать - и тот запросто справку может получить Very Happy
Это тупейший разводняк.
Описать что-то, что надо контролировать, создать структуру, которая "должна будет контролировать" это, создать "партнёрскую структуру", которая помогает "решать" - классический "отбор мощности с вала"(сорри, с кэшфлоу :) ).

А ну вспомните машины, которые не смогли пройти ТО? Сколько их? Кто лично знает людей, которые не смогли получить права из-за справки? Very Happy

"ОЯЕБУ!"(с)  Laughing
#747086»17-02-2009 15:58Обязательный техосмотр отменят?
+0
Red_Joker:
Баден:Red_Joker, ты ужу ТО прошел???  Shock  Shock  Shock

Конечно, теперь в талоне пробивают и месяц, но зато цвет гламурный  Laughing
А, так ты машину себе прикупил, так тебе и выдали Wink А цвет какой, хвиолетовый??? Rolling Eyes
Он так органично впишится по цвету моего РЯВлика Embarassed
Секрет безопасного вождения: "Представьте, что права вы забыли дома..."
#747101»17-02-2009 16:07Обязательный техосмотр отменят?
+0
chief39, Тормоз придумали трусы !
Сергій Васильович настільки погано паркувався, що на капоті йому часто писали "Дура".
#747106»17-02-2009 16:13Обязательный техосмотр отменят?
+0
Цвэт зашибись
Драка будет все получат
И тут я понял, что взяли мало водки.

#747140»17-02-2009 16:35Обязательный техосмотр отменят?
+0
Cool как раз мне под цвет машины и глаз
#747143»17-02-2009 16:38Обязательный техосмотр отменят?
+0
V:Cool как раз мне под цвет машины и глаз



Глаз???? Very Happy
Драка будет все получат
И тут я понял, что взяли мало водки.
#747144»17-02-2009 16:39Обязательный техосмотр отменят?
+0
урааа, урраа, вообще если в мире так то чем мы хуже, всё равно корчи как ездили так и будут ездить за деньги всё купится, а так хоть кормушка закроется.
#747148»17-02-2009 16:41Обязательный техосмотр отменят?
+0
Mystery,  А чему ты радуешься, еще ничего хорошего наши слуги народа не сделали, всмысле для народа. Laughing
Сергій Васильович настільки погано паркувався, що на капоті йому часто писали "Дура".

Форум : HONDA Теревені