Кредит - кошти та матеріальні цінності, які надаються резидентами або нерезидентами у користування юридичним або фізичним особам на визначений строк та під процент. Кредит розподіляється на фінансовий кредит, товарний кредит, інвестиційний податковий кредит та кредит під цінні папери, що засвідчують відносини позики.
(ВР України, Закон "Про оподаткування прибутку підприємств (в редакції Закону України N 283/97-ВР від 22.05.97)" від 28.12.1994 N 334/94-ВР)
Розстрочка платежу - розподіл суми платежу на декілька строків сплати за рішенням відповідного фінансового органу.
(Мінфін, Наказ "ІНСТРУКЦІЯ ПРО ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ДЕКРЕТУ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВІД 21 СІЧНЯ 1993 року N 8-93 "ПРО СТЯГНЕННЯ НЕ ВНЕСЕНИХ У СТРОК ПОДАТКІВ І НЕПОДАТКОВИХ ПЛАТЕЖІВ"" від 02.11.1993 N 84)
Детально не прорабатывал, но я бы не связывал понятие кредита и рассрочки. При рассрочке не возникает кредитных отношений, а обязательство погасить стоимость несколькими платежами (а не единоразово во время передачи товара).
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»