Я забув пароль Зареєструватись

Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу" RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#706762»24-12-2008 19:50Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
ПОЯСНЕННЯ
до протоколу складеного «___» ___________ 200__ року


Я, ____________________________________________________________, керував автомобілем марки _______________________________, реєстраційний № ____________________ та був зупиненний співробітником ДАІ ____________________________________________________, який склав протокол та виніс постанову про адміністративне правопорушення на підставі відсутності у мене тимчасового реєстраційного талону.

Винним себе не визнаю з наступних підстав:

Постановою КМУ від 10.10.2001р. № 1306 «Про правила дорожнього руху» (далі Постанова) передбачено наступне:
- п. 2.1(б) водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб, а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб та тимчасовий реєстраційний талон.
- п.1.10 власником транспортного засобу є фізична чи юридична особа, яка володіє майновими правами на транспортний засіб та має на це відповідні документи.
У відповідності до:
- ст. 190 Цивільного кодексу України - майнові права визнаються речовими правами.
- ст. 395 Цивільного кодексу України - речовими правами на чуже майно є право володіння.
- ст. 397 Цивільного кодексу України - володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
- ст. 398 Цивільного кодексу України – право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах встановлених законом.

Окрім того, жодним нормативним актом в Україні не визначено поняття, форма та порядок отримання свідоцтва на право спільної власності та тимчасового реєстраційного талону.
Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2002р. № 335 передбачав порядок отримання, форму тимчасового реєстраційного талону тощо, але втратив свою чинність, згідно з висновком Міністерства юстиції України від 14.02.2006р. № 2/60 та 02.03.06р. та був виключений з Державного реєстру нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади.
У відповідності до ст. 19 Конституції України правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України.

З вищевикладеного вбачається, що оскільки тимчасовий реєстраційний талон не передбачений чинним законодавством України, то його наявність у водія не є обов’язковою.

Також окремо звертаю увагу на те, що на виконання ст. 254 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП), уповноваженою на те особою, складається у двох екземплярах протокол про адміністративне правопорушення за ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом водіями, які не мають при собі або не прид’явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів тощо).
Другий екземпляр протоколу під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.
У разі, якщо даний протокол (по ст. 126 КУпАП) складений посадовими особами органів внутрішніх справ (в т.ч. підрозділами ДАІ), то такий протокол не має жодної юридичної сили і є неправомірною дією, оскільки він складений неуповноваженою на це посадовою особою, адже у відповідності до ст. 255 КУпАП, до переліку статей, по яких вищевказані посадові особи уповноважені складати протоколи, не відноситься ст. 126 КУпАП.
Отже, протокол може бути складений, але складається він не органами внутрішніх справ та не працівниками ДАІ.

Таким чином:
1. В автомобілі, за кермом, перебував я, особа яка має майнове право володіння з відповідним документом – ДОВІРЕНІСТЮ;
2. Я, відповідно до п. 1.10. Постанови КМУ від 10.10.2001р. № 1306 «Про правила дорожнього руху» є власником автомобіля, оскільки маю майнове право володіння на підставі Лізингової Угоди № __________ від ______________ та відповідну ДОВІРЕНІСТЬ на даний транспортний засіб;
3. Мною було пред’явлено працівнику ДАІ наступні документи:
• посвідчення водія________________________________________________________;
• талон до посвідчення водія________________________________________________;
• свідоцтво про реєстрацію ТЗ_______ № ____ видане_________________________________________________________________;
• поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів № _________________________________________;
• довіреність від імені _________________________________________ посвідчена_____________________________________________________, яка дає мені право на керування цим транспортним засобом;
4. Вважаю складений, працівником ДАІ, протокол, таким що не має жодної юридичної сили.
Отже, переконаний, що складу правопорушення в моїх діях немає.


«___» ____________ 200_ року підпис _______________


Редаговано: GUNYA (25-12-2008 11:44)
#706846»24-12-2008 22:17Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
GUNYA, извините, а Вы читаете то, что пишете или копи\пейст рулит?
Драка будет все получат
И тут я понял, что взяли мало водки.
#707018»25-12-2008 08:28Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
GUNYA, ух ты! Класс!! А есть еще чё?
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#707160»25-12-2008 10:53Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
Просто, в каком смысле читаете то что пишете?  Confused В названии темы написано, нашол! Читать,читал! Может что то не правильно написано?

Added after 26 minutes:

 Tolstiy, Очень хочется услышать Ваше мнение как юрист по поводу выше написаного по скольку вожу такую бумагу вместо ВРТ. Уж больно надоела выкачка с народа денег всеми законными и не законными способами!
#707286»25-12-2008 11:26Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
GUNYA, я думаю,  Просто имел ввиду грамматические ошибки в названии темы.
#707307»25-12-2008 11:38Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
GUNYA, читаем  1.Постановою КМУ від 10.10.2001р. № 1306 «Про правила дорожнього руху» (далі Постанова) передбачено наступне:
- п. 2.1(б) водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб, а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон.
читаем 2.З вищевикладеного вбачається, що оскільки тимчасовий реєстраційний талон не передбачений чинним законодавством України, то його наявність у водія не є обов’язковою.
а додаток один, и сам себе противоречит. Дальше
Я, відповідно до п. 1.10. Постанови КМУ від 10.10.2001р. № 1306 «Про правила дорожнього руху» є власником автомобіля, оскільки маю майнове право володіння на підставі Лізингової Угоди № __________ від ______________ та відповідну ДОВІРЕНІСТЬ на даний транспортний засіб;

какой лизинг? а много раз на Вас составили протокол об отсутствии ВРТ? Я уже много писал в других ПОДОБНЫХ темах и еще раз все с самого начала очень сложно...кроме того, что с написания этой штуки уже законодательство изменили)))))
- "Здесь разворот есть?"
- "Есть! Но он платный!"
#707328»25-12-2008 11:47Нашол такую штуку может кому то пригодится "Додаток до протоколу"
+0
Спасибо! Просто иногда забываю в какой стране мы живем!

Форум : HONDA Право