От, купив Хонду і одразу зареєструвався у форумі. Це моя перша іномарка, а тому багато нових вражень і, відповідно, багато запитань.
Як і більшість новачків, не впевнений, що розміщаю тему у правильному розділі, але тут вона мені здається до місця.
Спочатку про машинку (все, що знаю, бо з усім ще не встиг розібратися) - Honda Civic, 1993 р.в., седан, 1,5 л., 16 клап., карбюратор, газ/бензин, ц/з, кондиціонер, ел. склопідйомники, ел. люк, старенька касетна магнітола, штатна акустика (по 1 колонці в передніх дверях) - оце й все.
Спочатку загальне враження від авто - загалом гарний стан, іржі ніде не видно, салон добре зберігся, електрика в основному працює (недоліки далі), досить тиха (особливо на газі), по ходовій особливих питань ще не виявили (на СТО сказали поміняти два сайлентблока на задній підвісці і з однієї сторони подушку під двигуном, але це не критично - зі слів майстра), динаміка задовільна (навіть на газі), і, взагалі, з вітчизняними авто (навіть новішими, ніж 93 р.в.) порівнювати не можна, ні за ходовими характеристиками, ні за комфортом, ні за комплектацією (з таких міркувань і обирався автомобіль - на нову іномарку коштів не вистачало, а Хонда, хоч і 93 р.в., здалася кращою за нову вітчизняну).
Коли купував машину, все ніби було робоче, однак за тиждень експлуатації виявлено ряд недоліків і, відповідно, виник ряд запитань.
І так, недоліки:
- нестабільні оберти двигуна (коли прогрівається, тримаються 800-900, однак в процесі їзди після розгону і зупинки оберти на холостому ходу можуть нижче 1500 не опускатися, а можуть опуститися десь до 200, дуже рідко може й захлонути, при цьому, незалежно, чи на холостому ходу тримається 800, чи 1500 обертів - при роботі кондиціонера машина 100% глохне

от і перше питання: які оберти повинні бути на холостому ходу? кажуть, норма - 700-850?
звідси друге питання: до кого їхати регулювати оберти - до карбюратощика чи електрика? (з однієї сторони холості оберти залежать від роботи карбюратора (в т.ч. клапана хол.хода), а з іншої - їх в цій машині регулює електроніка, якщо не помиляюся)
заодно буду вдячний, якщо порадите хорошого майстра
- глючить спідометр і, відповідно, одометр і загальний лічильник пробігу (не пам*ятаю, як називається). Як я розумію, робота цих приладів залежить від ел. датчика і проводів, які від нього йдуть до панелі і швидше за все десь відходять контакти. Знову виникає питання про хорошого електрика;
- перебої в роботі сигнала (часом не працює, приблизно 50% на 50%) - знову питання до електрика;
- на 2500 і на 3000 обертів двигуна чути дзижчання (коробка, двигун?), на інших обертах машина йде тихо. Ніяких проблем при русі, коли чути звук, не виникає. Які думки? Що це може бути? Це серйозно? До кого їхати дивитися?
- задня передача (десь в 60% випадків) включається із зусиллям і з характерним звуком (кхж-ж), це смертельно? без заміни чи серйозного ремонту усунути можна?
Якщо хтось знає щось про хворі місця такої машини, пліз, розкажіть - вік добра не забуду!
Про усунуті недоліки, нові враження розповім по мірі їх виникнення.
Заздалегідь вдячний за хелп.