Я забув пароль Зареєструватись

Роботодавцям на замітку, працівникам для стрьома RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1800233»13-01-2016 12:57Роботодавцям на замітку, працівникам для стрьома
+0
zib.com.ua/ua/pda/120918.html

13.01.2016 10:32
Європейський суд з прав людини відхилив позов румунського інженера щодо звільнення його з роботи за розміщення приватних повідомлень на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у робочий час. Причина звільнення визнана обґрунтованою.

Як передає "ЗіБ" з посиланням на Deutsche Welle, судді Малої палати ЄСПЛ визначили, що роботодавець має право перевіряти, чи його співробітники на робочому місці виконували свої службові обов’язки і не використовували комп’ютер компанії для приватних цілей. Перевірка сторінки в соцмережі може вважатися втручанням у приватне життя, однак судді ЄСПЛ вважають, що в даній ситуації така перевірка є виправданою.
Румунського інженера, якому зараз 36 років, звільнили ще в 2007 році після роботи впродовж трьох років на приватну компанію. Роботодавець перевірив його Facebook-сторінку та виявив, що інженер використовував робочий комп'ютер для обміну повідомленнями зі своїм братом та дівчиною про стан здоров'я та особисте життя.
Чоловік пройшов усі судові інстанції в своїй країні, однак не добився позитивного для себе рішення і подав позов до ЄСПЛ. Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов і тепер румун має право впродовж трьох місяців подати апеляцію.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 17 Закону «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» українські суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику ЄСПЛ як джерело права.


будьте уважні та обережні)

Форум : HONDA Право