Я забув пароль Зареєструватись

Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму. RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#803358»22-04-2009 14:30Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Сегодня знакомую поймали на старый прибор (без видеофиксации, "Радис" в протоколе написано). Скорость - 88 км\ч в городе. Протокол, постанова, 255 грн. штраф по постанове.
Сегодня написал жалобу в прокуратуру, завтра ее отвезут.
Как ответят - выложу ответ.

Текст жалобы :

Прокурору Донецької області
УДАРЦОВУ
ЮРІЮ ВОЛОДИМИРОВИЧУ

Громадянки
******** ******** ************,
що мешкає за адресою :
м. Донецьк-142,
вул. ****************, б.**, кв.**



СКАРГА

на дії співробітника ДПС ДАІ МВС України


22 квітня 2009 року, близько 9:15 ранку я рухалася на своєму автомобілі TOYOTA Camry, д\н ** **** ** в м. Макіївка, по пр. Г.Данилова в напрямку м. Харцизьк. На перехресті з вул. Автотранспортною мене зупинив інспектор ДПС ДАІ м. Макіївки, який не представився, а показав мені якийсь прилад, на якому були вказані цифри „88”. Він повідомив, що я порушила швидкісний режим в межах міста і рухалася зі швидкістю 88 км\год. Я не погодилася з цією заявою, тому що рухалася зі швидкістю близько 40 км\год – в процесі руху я завжди уважно слідкую за додержанням правил дорожнього руху, спідометр мого автомобіля показує фактичну швидкість, автомобіль новий і пройшов державний технічний огляд у встановленому законодавством порядку. Я попросила інспектора навести мені матеріали, які можуть підтвердити моє правопорушення, адже прилад, яким інспектор ніби-то робив замір швидкості не має функцій фото- або відео-запису, тобто належність показів приладу до швидкості мого автомобіля встановити неможливо. Інспектор сказав, що прилад і є доказом моєї швидкості і не захотів слухати мої заперечення, що я їхала по правилам. Після цього інспектор пішов в свою машину і склав протокол про адміністративне правопорушення, серія АА №358162 (копія додається), який через 30 хвилин приніс мені для ознайомлення. Я уважно прочитала викладене в протоколі і знов заперечила правопорушення, але інспектор сказав, що я можу написати свої коментарі в спеціальному розділі протоколу, що я і зробила. В протоколі є запис про те, що інспектор має ознайомити мене зі ст. 268 КУпАП, але цього інспектор не зробив, тому підпис про те, що я ознайомлена я не поставила. Після цього інспектор заповнив бланк постанови по справі про адміністративне правопорушення, в якому постановив стягнути з мене штраф в розмірі 255 грн. Я спиталася у інспектора, чи маю я право подати клопотання щодо перенесення часу розгляду справи у зв’язку з тим, що хотіла б звернутися по допомогу адвоката, але інспектор сказав, що це є неможливим і постанова виноситься ним „на місці”. Після цього інспектор видав мені копію протоколу і копію постанови АН 282033 (копія додається), про що попросив розписатися. Отримавши копію, я була дуже здивована тим, що нижче мого підпису під моїми поясненнями у графі „Свідки, поняті” з’явився запис про наявність свідка, де нерозбірливим почерком було дописано чиєсь прізвище і адреса. Насправді жодних свідків на місці зупинки не було, а людей, що були присутні в моїй машині, інспектор в якості свідків додати до протоколу відмовився. Так само незрозуміло : свідком чого могла бути стороння людина ? Заміри швидкості інспектор робить самостійно, а протокол щодо мене складений саме за порушення швидкісного режиму, отже свідок міг бути або вигаданим, або просто знайомим інспектора, тому що свідчити про швидкість може тільки прилад.


Вважаю, що діями інспектора були порушені мої права, а саме  :

1. Згідно ст. 251 КУпАП,

„Доказами в справі про адміністративне правопорушення,  є будь-які фактичні дані,  на  основі  яких  у  визначеному  законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення,  винність  даної  особи  в  його вчиненні та інші обставини,  що  мають  значення  для  правильного  вирішення  справи.  Ці  дані   встановлюються    протоколом    про адміністративне    правопорушення,    поясненнями    особи,    яка притягається  до  адміністративної  відповідальності,  потерпілих, свідків,  висновком  експерта,  речовими  доказами,    показаннями технічних  приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки,   відеозапису   чи   засобів   фото-   і   кінозйомки, відеозапису,   які  використовуються  при  нагляді  за  виконанням правил,  норм  і  стандартів,  що  стосуються забезпечення безпеки дорожнього  руху,  протоколом  про вилучення речей і документів, а також іншими документами.”

Прилад, яким ніби-то робився замір моєї швидкості не має функцій фото- або відео- зйомки, тож його покази доказом мого правопорушення бути не можуть.

2. Згідно ст. 256 КУпАП,

„При складенні протоколу особі, яка притягається  до  адміністративної  відповідальності,  роз'яснюються  його  права  і  обов'язки,  передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться  відмітка у протоколі”.

Інспектор порушив порядок складання протоколу про адміністративні правопорушення, не роз’яснивши мені мої права та обов’язки, чим позбавив мене права на інформацію щодо можливостей захищати свої інтереси.

3. Згідно ст. 268 КУпАП,

„Особа,  яка притягається до адміністративної відповідальності
має  право:  знайомитися  з  матеріалами справи, давати пояснення,
подавати   докази,   заявляти   клопотання;  при  розгляді  справи
користуватися  юридичною  допомогою  адвоката,  іншого  фахівця  у
галузі  права,  який  за  законом  має  право  на надання правової
допомоги  особисто  чи  за  дорученням  юридичної особи, виступати
рідною  мовою  і  користуватися  послугами  перекладача,  якщо  не
володіє  мовою,  якою ведеться провадження; оскаржити постанову по
справі.  Справа про адміністративне правопорушення розглядається в
присутності    особи,   яка   притягається   до   адміністративної
відповідальності.  Під час відсутності цієї особи справу може бути
розглянуто   лише  у  випадках,  коли  є  дані  про  своєчасне  її
сповіщення  про  місце  і  час  розгляду  справи і якщо від неї не
надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.”

Інспектор не дозволив мені (сказав, що це неможливо) подати клопотання, щодо перенесення часу розгляду справи для звернення по допомогу адвоката, чим самим, по суті, позбавив мене законного права на захист своїх інтересів.

4. Інспектор додав до протоколу свідка, якого я особисто не бачила, не мала можливості ознайомитися з його показами (на що також маю право згідно ст. 268 КУпАП), тому частина матеріалів по справі фактично була прихована від мене інспектором. Свідчити про мою швидкість ніхто, окрім приладу не може, тому що інспектор робить заміри самостійно, тож вважаю що свідок або вигаданий, або не міг давати показів.


Керуючись вищенаведеними фактами,


ПРОШУ :


1. Дати правову оцінку діям інспектора ДПС ДАІ МВС України і, в разі необхідності, притягнути інспектора до відповідальності згідно законодавства України.
2. Визнати постанову АН 282033 по справі про адміністративне правопорушення щодо мене такою, що складена незаконно.
3. Внести протест на постанову АН 282033.
4. Повідомити мене про результат розгляду скарги.



Додатки :

1) Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія АА №358162
2) Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення АН 282033









23 квітня 2009р.                                                                        _____________________
Есть одна для всех врожденная ошибка - это убеждение, будто мы рождены для счастья.
#803635»22-04-2009 17:55Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Biohit, искренне желаю Вам успеха.

Biohit, в этой ситуации прокурор будет решать или уволить ГАИ-шника или оставить штраф в 255 грн. Думаю победит корпоративное единство и нежелание создать прецедент. ИМНО

Искренне желаю удачного разрешения жалобы.
#803660»22-04-2009 18:38Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Yeti, ну прокурор врядли уволит ГАИ-шника, потому-как это не его прерогатива, но протокол про корупцию реально составить могут..в плане не реально откуда взявшегося понятого..  
Biohit, действительно удачи..

ссори за офтоп
#803675»22-04-2009 19:08Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
интересно продолжение.....
ЭРОН-ДОН-ДОН...
#810900»30-04-2009 14:13Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Biohit, постоянно, и с восхищением, слежу за твоей борьбой... Браво! Так держать! Very Happy
Если бы понты светились, то ночью было бы светло.
#817030»08-05-2009 15:59Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
To Biohit
Недавно поднимал ЗУ "О милиции", появилась еще одна мысль (вернее довод) для жалоб по скоростному режиму. Поделюсь, может пригодится.
Согласно абз.3 п.21 ч.1 ст.11 ЗУ "О милиции" "міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається зокрема право використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху... "
Нужно обратить внимание на фразу "передбачені нормативно-правовими актами". Т.е. перечень технических средств должен быть определен нормативно (и это правильно, поскольку мне покажут на дороге "фен" неизвестной конструкции с какими-то цифрами и скажут, что это моя скорость).
Ну а далее стандартно, приводим определение нормативно-правового акта (к сожалению пока на законодательном уровне не определено, но можно воспользоваться Разъяснением Президиума ВАСУ (арбитражного) от 26.01.2000 №02-5/35, думаю можно сослаться и на Проект ЗУ "О нормативно-правовых актах" от 21.01.2008 р. №1343-1, который был принят ВР, но не подписан Президентом).
После этого ссылаемся на Указ Президента Украини от 03.10.92 №493/92 "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" согласно ст.1 которого "нормативно-правові акти, які видаються міністерствами, іншими органами виконавчої влади, органами господарського управління та контролю і які зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, підлягають державній реєстрації".
Далее ссылаемся на п.15 "Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади", утвержденного постановлением КМ Украины от 26.03.08 №248, согласно которого  "міністерства, інші центральні органи виконавчої влади направляють для виконання нормативно-правові акти лише після їх державної реєстрації та офіційного опублікування. У разі порушення зазначених вимог нормативно-правові акти вважаються такими, що не набрали чинності, і не можуть бути застосовані".

Таким образом, пока не зарегистрирован в Минюсте конкретный перечень технических средств фиксации правонарушений из применение является незаконным, а согласно ч.3 ст.70 КАС Украины "докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги".

Конечно я никого не призываю нарушать ПДР, но мы никогда не построим правовое государство, пока не заставим само государство соблюдать принятые им же законы.
#817060»08-05-2009 16:19Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
извените за оф.
а что делать с письмом"счастья", пришло, но немоя авто и человека етого незнаю.а адрес мой?
Скупой платит дважды,дурак платит трижды,лох платит всегда.
#817068»08-05-2009 16:26Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
vtec:извените за оф.
а что делать с письмом"счастья", пришло, но немоя авто и человека етого незнаю.а адрес мой?


Порвать и выбросить. Надеюсь в получении не расписывался.
#817203»08-05-2009 19:14Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
vtec, Игорек, приехать в ГАИ с этим конвертом и указать на явную ошибку.
Есть одна для всех врожденная ошибка - это убеждение, будто мы рождены для счастья.
#818387»11-05-2009 12:27Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Biohit, я его распечатал,
Скупой платит дважды,дурак платит трижды,лох платит всегда.
#826624»20-05-2009 09:15Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Все очень грамотно расписано по существу,думаю что итогом будет аннулирование штрафа и дисциплинарное взыскание гаишнику.Хотя я сам вижк как гайцы регулярно хвостами виляют перед замами прокуроров,так сказать "на будущее",и в баньки и в рестораны зовут....
Помните,Господь наблюдает за вами,поэтому живите так,чтоб Ему не было скучно...
Любите гадить за спиной других?Тогда вам придется эту спину всю жизнь впереди себя видеть!
#826750»20-05-2009 10:19Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Biohit,
Как всегда, Респект! И независимо, какой будет результат.
Вы делаете нас и нашу страну лучше!
Ми теж любимо мінівени.
#827701»21-05-2009 09:59Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Сорри, немного офф, но не хочется плодить схожие темы.
Кто знает процедуру и сроки занесения штрафов в базу?
Пришло письмо счастья, нарушение зафиксировано 1 мая в Житомирской области.
Постанова на штраф выписана 9 мая. Письмо счастья пришло 18 мая. По состоянию на 20 мая, штрафа в базе на мне не висит. Вопрос, через какой срок штраф вносится в базу? Есть подозрение, что т.к. письмо с уведомлением о доставке, они могут подождать пока уведомление дойдет до них, а потом вносить штрф в базу, а может и нет.
#828176»21-05-2009 17:09Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
заодно и я напишу,
сфотографировали меня 30 апреля на одесской трассе, кировоградская область.
Сфотографирован был тихушником. Никто не остановил, и моск не мучил.
Письмо просто валялось в ящике, на конверте есть штемпель только кировоградской почты, киевской нету.
В конверте пришло уведомление о нарушении, копия постановы и фото, распечатанное на цветном принтере. Копии протокола нет, но, как я читал, протокола может и не быть.
Как грамотно написать в суд, что нарушен порядок отправки подобного письма, и десять дней для опротестования и подачи иска и всего прочего, и, в свете поста  scrom, когда и как проверить, что штраф действительно в базе есть?
Arbeit macht frei
#828180»21-05-2009 17:16Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
Прошу прощения,но чтобы не плодить темы воспользуюсь Вашей.
С моей точки зрения статья в тему.
 "Из-за "Визира" безосновательно оштрафованы 1,5 тыс водителей"

http://minprom.com.ua/page8/news13822.html
#829540»23-05-2009 15:41Ну вот, подвернулось дельце по скоростному режиму.
+0
genosse:заодно и я напишу,
сфотографировали меня 30 апреля на одесской трассе, кировоградская область.
Сфотографирован был тихушником. Никто не остановил, и моск не мучил.
Письмо просто валялось в ящике, на конверте есть штемпель только кировоградской почты, киевской нету.
В конверте пришло уведомление о нарушении, копия постановы и фото, распечатанное на цветном принтере. Копии протокола нет, но, как я читал, протокола может и не быть.
Как грамотно написать в суд, что нарушен порядок отправки подобного письма, и десять дней для опротестования и подачи иска и всего прочего, и, в свете поста  scrom, когда и как проверить, что штраф действительно в базе есть?





А зачем тебе писать в суд? Тебе письмо не вручали под роспись, значит ты его не получал.


В исковом заявлении просишь суд востановит пропушеный срок, прилагаешь копию конверта с отметкой почты, там должна быть дата получения.

Форум : HONDA Право