Я забув пароль Зареєструватись

Франшиза по ГО RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#821752»14-05-2009 13:34Франшиза по ГО
+0
Ребята, такая ситуация.
После ДТП восстанавливал машину по чужой ГО. Сумма 17500 гришек. Со страховой и СТО все давно позади. А чел морозится с февраля с выплатой франшизы. Знаю, что можно отправить ему заказное письмо. Как грамотно с юридической точки зрения его написать? И есть ли смысл намекнуть на возможность взыскать в судебном порядке компенсацию за потерю товарного вида автомобиля? Опять же каков может быть размер этой компенсаци?
Заранее спасибо.
Делай, что должен, и будь, что будет.
#821853»14-05-2009 14:59Франшиза по ГО
+0
-Veter-, действительно так хочется пободаться за 510 грн.?  Confused
Утрата товарной стоимости не взыскивается. Максимум что можете еще получить - это компенсацию морального ущерба в связи с повреждением автомобиля.
#821863»14-05-2009 15:07Франшиза по ГО
+0
Я хочу получить 510 рублей. Больше мне с него ничего не нада. И так был настроение испортил...
Делай, что должен, и будь, что будет.
#821944»14-05-2009 16:06Франшиза по ГО
+0
-Veter-, ну если так...

Такому-то ________

Щодо відшкодування майнової шкоди

Шановний __________!
"___" __________ 2008 р. там-то о такій-то відбулася ДТП за участю автомобіля (Ваш)_______________, держномер ____, _____ рік випуску під керуванням (мною) та автомобіля (його), держномер ____, ____ рік випуску під керуванням (ним).
Постановою такого-то суду від _____ р. Ви були визнані винним у зазначеному ДТП та на Вас було накладено штраф у розмірі ___ грн. / позбавлено право керування ТЗ строком на ___ місяців.
Розмір шкоди, заподіяної мені у звязку з пошкодженням мого автомобіля у зазначеному ДТП склав _________ грн. та був встановлений актом автотоварознавчого дослідження від ______ № _____.
Ваша цивільна відповідальність як власника наземного транспортного засобу була застрахована у страховій компанії _____________ за договором (полісом) № _________ від __________ р. Зазначена страхова компанія ________ р. саплатила мені страховке відшкодування у рахунок відшкодування зподіяної Вами шкоди за вирахуванням предбаченої договором страхування франшизи у розмірі 510 грн.
Відповідно до ст. 1166, п. 1 ч. 1 ст. 1188, 1192 Цивільного кодексу України, шкода, завдана Вами у результаті ДТП повинна бути відшкодована у розмірі вартості виконання робіт, у т.ч. ждеталей і частин, необхідних для здіснення відновлення мого автомобіля.
Як зазначалося вище, несплачена сума коштів на відшкодування заподіяної Вами мені шкоди внаслідок ДТП складає 510 грн.
НА мої неодноразові усні звернення Ви не реагуєте та не виконуєто свого законодавчого обовязку з відшкодування завданої шкоди.

Враховуючи наведене, прошу Вас добровільно провернути мені 510 грн. з метою повної компенсації заподіяної мені майнової шкоди у результаті зазначеної ДТП протягом _________ днів з дати отримання цього листа.
Коштиможете передати мені особисто при зустрічі. Зі свого боку, у разі добровільної сплати Вами коштів, я не матиму до Вас жодних додаткових вимог повязаних з пошкодженням мого автомобіля та заподіяння моральної шкоди.

У разі невиконання Вами мого прохання змушений буду звернутися до суду з позовом про стягнення з Вас 510 грн., судових витрат, у т.ч .оплати праці адвоката, та додатково моральної шкоди, що була мені завдана Вами у звязку з пошкодженням мого автомобіля внаслідок ДТП. У такому разі стягувана сума буде явно неспівмірною з 510 грн.

З повагою, ________________
Дата, підпис.

За бажанням можете написати свій телефон, місце і час зустрічі, готовність дати розписку про відсутність претензій і т.д.

Лист направляйте з повідомленням про вручення. Копію листа, чеку пошти і повідомлення залишіть собі.
#828872»26-05-2009 13:00Франшиза по ГО
+0
Yeti, огромное спасибо!
Надумаеш на машину какую графику - милости просим! :)

Added after 95 hours 21 minutes:

Итак, благодаря любезно выложенному Yeti текту письма, чел одумался и привез денях.
Посему темку можно прикрыть, а текст где-то сохранить.
Yeti, beer!
Делай, что должен, и будь, что будет.

Форум : HONDA Право