Я забув пароль Зареєструватись

0
minus plus

Sziget и венгерский Шенген RSS

HONDA Путешествия и отдых

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#561313»13-06-2008 10:32Sziget и венгерский Шенген
+0
Через сайт фестиваля купили 2 электронных билета на Sziget с кемпингом. Вопрос остался в визе. Насколько "круты" в венгерском консульстве после вступления в Шенген? Стоит ли идти в косульство самостоятельно, показав лишь электронный билет на фестиваль или они могут потребовать больше документов? Какова верятность отказа венграми при наличии лишь распечатанного электронного билета и открытых виз в Штаты и Британию?

#565676»20-06-2008 11:44Sziget и венгерский Шенген
+0
самые верные ответы можно получить только обратившись в само посольство.

Посольство Угорської Республіки в Україні і його Консульський відділ.
Київ 01034, вул. Рейтарська,33.
Тел. Посольства: (38) (044) 230-80-01, 230-80-02, 230-80-03
Факс:
(38)(044) 272-20-90

Консульський відділ
Пан Шандор Алмаші
- Завідуючий консульським відділом
Тел.:
(38) (044) 238-63-81,  238-63-82, 238-63-84,
Факс: (38)(044) 230-80-04
e-mail: consulatekyiv(a)hotmail.com  

Години прийому:
пн-чт  9.00-12.00, 14.00-16.00
пт  9.00-12.00, 13.30-14.30
сб., нд. - вихідний


Інформація про правила оформлення віз після приєднання Угорщини до Шенгенської Угоди
Європа без кордонів
Держави-учасниці Шенгенської Угоди
До шенгенських держав з 1 січня 2008 року відноситься 24 країни: 22 із 27 членів Європейського Союзу (Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Голландія, Польща, Латвія, Литва, Люксембург, Угорщина, Мальта, Німеччина, Італія, Португалія, Іспанія, Словаччина, Словенія і Швеція), а також Норвегія і Ісландія. У той самий час такі країн-члени Європейського Союзу, як Болгарія, Кіпр, Об’єднане Королівство, Ірландія і Румунія не є учасниками Шенгенської Угоди.
Безвізові поїздки
До Угорщини без візи можуть їхати громадяни країн-членів ЄС і Європейського Економічного Простору, а також громадяни наступних країн:
Сполучені Штати Америки, Андорра, Аргентина, Австралія, Бразилія, Бруней, Чилі, Коста Ріка, Гватемала, Гондурас, Гонконг (тільки ті особи, які мають паспорт „Hong Kong Special Administrative Region”), Хорватія, Ісландія, Ізраїль, Японія, Канада, Республіка Корея, Ліхтенштейн, Макао (тільки ті особи, які мають паспорт "Regio Administrativa Especial de Macau"), Малайзія, Мехіко, Монако, Нікарагуа, Норвегія, Панама, Парагвай, Сальвадор, Сан Маріно, Швейцарія, Сінгапур, Нова Зеландія, Уругвай, Ватикан, Венесуела.
Після надбання Угорщиною повноправного шенгенського членства
- візи і дозволи на проживання оформлені шенгеськими країнами діятимуть на території Угорщини, у той же час
- оформлені угорськими закордонними представництвами шенгенські візи і оформлені угорськими органами дозволи на проживання будуть діяти на всій шенгенській території.
Візовий в’їзд в Угорщину
Шенгенські візові і в’їздні правила стосуються тільки перебування, що не перевищує 90 днів. Правила довгострокового перебування, що перевищує 90 днів, визначаються власним законодавством кожної країни-члена. Правила оформлення шенгенських віз в консульствах різних країн в основній частині єдині, візові збори однакові.
Важливо знати, що віза є попереднім дозволом на в’їзд, вона не дає автоматичного права на в’їзд для її власника. Передумови в’їзду і перебування можуть перевіряти у подорожуючого при перетині кордону, і якщо він не зможе надати необхідного підтвердження, то його повернуть з кордону.
Пільги по оформленню віз можуть надаватися на підставі угоди про спрощене оформлення віз. Таку угоду європейський Союз має з Росією, а до 1 січня 2008 року очікується надбання чинності таких угод з Албанією, Боснією і Герцеговиною, Македонією, Молдавією, Чорногорією, Сербією, Україною.
Де потрібно подавати заяву на візу?
Хоча шенгенська віза надає можливість для свобідного пересування по всьому шенгенському просторі, заяву на отримання візи необхідно подавати до представництва тієї країни, яка є головною метою візиту, або якщо поїздка планується у декілька країн, то до представництва країни, через яку планують в’їхати в шенгенський простір.
В пунктах перетину кордону оформлення віз не проводиться, виняток робиться тільки для членів сім’ї громадян країн Європейського Економічного Простору, а іншим іноземцям лише за дуже виняткових передумов.
Хто має право подавати візову заяву?
Закордонні представництва компетентні розглядати візові заяви наступних осіб:
- громадяни країни, в якій акредитоване представництво
- громадяни, що постійно проживають в країні, в якій акредитоване представництво
- громадяни тих країн, де немає угорського представництва
Візові збори з 1 січня 2008 року
Збір за оформлення аеропортної транзитної візи, транзитної візи або візи для короткострокового перебування
60 EUR
Збір за оформлення візи для проживання
60 EUR
Збір за оформлення візи для виконання сезонних робіт
40 EUR
Безкоштовне оформлення візи
- вписані в паспорт батьків діти віком до 14 років
- члени сім’ї громадян країн Європейського Економічного Простору
- діти віком до 6 років, які мають окремий паспорт
- дитячі групи чисельністю більш ніж 5 осіб
У разі відмови в оформлені візи збір не повертається.
Документи, що необхідні для подання візової заяви
- закордонний паспорт, термін дії якого перевищує термін дії витребуваної візи на 3 місяці;
- 1 кольорове фото на документи, що виготовлене не більше ніж 6 місяців тому;
- повністю і розбірливо заповнена, підписана візова анкета;
- анкета безкоштовна, отримати можна в консульствах або на сайті Міністерства закордонних справ (www.mfa.gov.hu). Шенгенська анкета уніфікована, тому анкету будь-якої шенгенської країни можна використати для отримання угорської візи;
- медична страховка (дійсна на весь період перебування і на територію всіх шенгенських країн, страхування подорожуючого на невідкладну медичну допомогу та на можливе транспортування на батьківщину з медичних причин в сумі не менш ніж 30000 євро);
- документ, що підтверджує легальне перебування, якщо заявник не є громадянином країни, де проживає.
Для оформлення візи, крім виконання загальних передумов, потрібно документально підтвердити наявність матеріального забезпечення і мету поїздки.
Крім доданих до візової анкети документів консул має право попросити пред’явити інші документи, довідки.
За правилами розгляд візової заяви може тривати 30 днів.
Відмова у наданні візи
Консул може відмовити у наданні візи на підставі наявності заборони на в’їзд або виявлених при перевірці документів негараздів. Подання фальшованих документів саме по собі є причиною для відмови.
Про причину відмови консульство дає пояснення лише особисто заявнику. Заявник має право попросити надати пояснення в письмовій формі.
Правового способу перегляду справи немає, але заявник має право подати скаргу, якщо має зауваження по процедурі оформлення документів.
Шенгенська Інформаційна Система (SIS)
Перед оформленням візи в обов’язковому порядку проводиться перевірка в Шенгенській Інформаційній Системі (SIS). Якщо дані заявника присутні в переліку осіб, яким заборонений в’їзд, то віза може бути оформлена лише у надзвичайних ситуаціях.
Згідно загальних принципів захисту даних громадяни мають право
- ознайомлюватися зі своїми даними, що зберігаються в SIS;
- просити виправлення або вилучення хибних даних;
- звертатися до суду або компетентного органу з приводу виправлення, вилучення даних або визначення розміру нанесених збитків.
Якщо будь-яка особа після приєднання Угорщини до Шенгенської Угоди побажає отримати інформацію про те, чи знаходяться її дані в SIS, або попросить уточнити або вилучити свої дані в SIS, зможе звернутися зі своєю заявою до Бюро SIRENE при Головному Управління Поліції Угорської Республіки або до Комісара з питань захисту даних. Якщо особа вважатиме, що отримана від Бюро SIRENE інформація є невідповідною, то в цьому разі може звернутися за допомогою до Комісара з питань захисту даних.
Адреса Бюро SIRENE при Головному Управління Поліції Угорської Республіки:
1139 Budapest, Teve utca 4-6.
www.police.hu
Адреса Бюро Комісара з питань захисту даних:
1051 Budapest, Nádor utca 22.
www.obh.hu
За подальшою, докладною інформацією, що пов’язана з оформленням віз, звертайтеся на сайт Міністерства закордонних справ (www.mfa.gov.hu), або на сайти угорських закордонних представництв.

вот что пишут:

С того момента, как Польша, Венгрия и Чехия присоединились к странам Шенгенского договора, украинцам, желающим посетить эти братские державы, приходится оформлять не национальную визу, а шенгенскую. Это требует значительно больших затрат времени, денег и, чего греха таить, нервов заявителя. Процедура получения виз усложнилась, список необходимых документов вырос.

Тем не менее, украинцам все-таки проще получить шенгенскую визу в посольствах упомянутых стран, настроенных по отношению к нам более лояльно, чем страны Западной Европы. Например, те же Франция, Германия или Италия предъявляют очень высокие требования к визовой истории туристов из стран СНГ и могут отказать в визе или во въезде в страну без явной причины.

После нового года, с момента присоединения Чехии, Польши и Венгрии к странам шенгена, все украинские турагенты прошли переаттестацию в посольствах этих стран, после чего количество аккредитованных уменьшилось на три четверти. Ужесточив критерии отбора для турагентов, посольства тем самым увеличили степень доверия к тем фирмам, которые прошли аттестацию. Каждому турагенту, аккредитованному в посольстве, назначены индивидуальные дни и часы приема, поэтому если оформлять визу с помощью турагенств проще и быстрее, чем бегать в посольства самому.

Польша и Венгрия упростили процедуру получения однократной визы для жителей приграничных районов Украины, – им не нужно предъявлять банковские выписки, справки с места работы, покупать страховой полис и так далее. Однако если вы не зарегистрированы в Закарпатской или Львовской областях, рассчитывать на облегченный вариант не стоит.

Сбор за оформление визы теперь одинаков для всех консульств и составляет 35 евро. Сроки оформления визы каждое посольство устанавливает самостоятельно. Чаще всего он составляет от 10 до 30 дней, в зависимости от состояния документов. Посольства выдают несколько видов виз, в зависимости от цели поездки. Принципиальных различий в их оформлении нет, разве что, заявляя получение многократной визы, нужно предоставить документы, подтверждающие необходимость регулярных поездок.

Одноразовая виза разрешает однократный въезд и пребывание с целью туристических, деловых поездок или других на срок до 90 дней. Двукратная виза разрешает два въезда и пребывание на срок до 90 дней. Мульти-виза (многократная) дает возможность совершать частые поездки во все страны шенгенского договора, возвращаться в Украину и снова выезжать в Европу, однако общее количество дней пребывания в странах Шенгена не может превышать 90 дней.

Единого перечня документов для оформления виз в страны шенгенской зоны, не существует. Каждое посольство предъявляет свои требования к заявителям. Тем не менее, будьте готовы к тому, что от вас потребуют нижеследующие бумаги:

   *
     Заграничный паспорт, срок действия которого истекает не позднее 3-х месяцев после окончания поездки, без следов видимых механических повреждений, и ксерокопия его первой страницы.
   *
     Заполненная визовая анкета (один-два экземпляра) с фотографией 3,5 х 4,5 см.
   *
     Копии всех заполненных страниц действующего внутреннего паспорта.
   *
     Страховой полис, покрывающий затраты на лечение, заключенный на сумму не менее 30 000 евро и действительный на весь период пребывания на территории шенгенской зоны (плюс одна ксерокопия полиса).
   *
     Справка с места работы, на бланке с реквизитами фирмы, где должна быть указана занимаемая должность, уровень заработной платы, а также подтверждение, что рабочее место и оклад сохраняется за вами на время поездки.
   *
     Подтверждение принимающей стороны – заверенный в полиции оригинал (плюс одна копия) приглашения из страны въезда или справка из курортного учреждения страны въезда про покупку тура или путевки в санаторий, или туристический ваучер, или подтверждение, что в стране въезда за вами забронирован отель и билеты.
   *
     Справка из банка о состоянии вашего счета или документ с места работы о доходах, который подтверждает финансовую состоятельность заявителя.
   *
     Документы на финансовое обеспечение на весь период пребывания в странах шенгена, которое составляет от половины и более месячного прожиточного минимума в день, в зависимости от вида выданной визы (однократная, двукратная или многократная).

Документом, удостоверяющим наличие необходимой суммы, может быть выписка со счета в банке, открытом на территории страны въезда, или международная кредитная карта VISA, MASTER CARD, EUROCARD, МАЕSТRО, к которой прилагается заверенная выписка о состоянии счета данной кредитки.

Это краткий список необходимых документов, которые понадобятся при обращении в посольство каждой страны шенгенской зоны. Более подробно о правилах и сроках подачи документов, а также их полный перечень необходимо узнавать непосредственно в посольствах, чтобы получить полную информацию непосредственно "из первых рук". Если вы планируете поездку, обратиться в посольство следует заблаговременно, на несколько месяцев раньше, чтобы возможные изменения или дополнения в правилах оформления виз не застали вас врасплох.
--
Все буддисты начинают день с about:blank
О себе: Рига, Маки, Тапки © natke

Форум : HONDA Путешествия и отдых