Їду собі та їду! Крутий підйом, кам"яна дорога, (перед цим поміняв свічки і хотів подивитися на що здатна моя хондочка) розкочигарив її, 2 передача (в основному там лише на першій виїжджають). Вилетів я на цей підйом... але майже в кінці почув скрежіт дрібних камінців об крупне каміння і буксування моєї хондочки.... на асфальті взагалі писк

Зупиняюсь, вийшов... і бачу довгий (із середини підйому) гальмівний шлях правого заднього колеса

Здаю назад... нєа

Розібрав (тут же) колесо. Повно чорного пилу (мабуть через тертя колодок). вичистив, обстукав, ще трохи послабив ручника. Поїхав... без проблем.
Є дві версії:
1. внаслідок великого скупчення пилу, при наїзді на нерівну дорогу, трухнуло її і вона потрапила під колодки і корпус і її перекосило, що і заблокувало колесо.
2. ручник, там якщо не помиляюся самозатяжний механізм. (усі деталі були в чорному пилу, окрім гайки з зазубринами яка заклинюється спеціальною пластиною. Ця гайка самовільно крутиться лише для зажиму, в інше нєа). Можливо сильно перетягнувся сам тей механізм при трясці.
ваші версії.
Блін.... а якщо б таке на великій швидкості трапилося...