Я забув пароль Зареєструватись

Питання-2: Крим+громадянство України+приватна власність. RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1658300»25-03-2014 08:00Питання-2: Крим+громадянство України+приватна власність.
+0
Розумію, що бардак зараз, але мама переживає дуже… Може хтось пояснить (в контексті приватної власності)…

Мама  живе у Сімферополі, має оформлену на себе приватну власність (будинок), де і прописана. Зі сльозами на очах каже, що не зрадить країну своїх батьків і паспорт України нікому не віддасть. Але місцеві інстанції  самі у шоці від ситуації і не можуть толком пояснити  – що буде, у такому випадку, з приватною власністю мами (з її житлом), яке автоматично опиняється на території РФ?
Якщо мама відмовиться від громадянства Росії та залишиться громадянкою України і оформить той «вид на жительство» в РФ – то що тоді буде з житлом? Законодавством ЯКОЇ країни буде тоді регулюватися це питання, питання приватної власності (бо там ще не встигли до кінця оформити всю землю)?
#1658306»25-03-2014 08:52Питання-2: Крим+громадянство України+приватна власність.
+0
по-моему, ответ дал Влад в теме "Питання1", если только тут не идея превыше всего
You only live once, but if you do it right, once is enough.
#1658326»25-03-2014 09:28Питання-2: Крим+громадянство України+приватна власність.
+0
М.Ю., я понимаю Ваше беспокойство, но я же синим по красному написал: post-1658140.html#1658140
Повторю еще раз: ДЕЙСТВУЮЩЕЙ НОРМАТИВНОЙ БАЗЫ НА ОККУПИРОВАННОЙ ТЕРРИТОРИИ ЕЩЕ НЕТ. Фактически ни по какому вопросу, в том числе вопросам, связанным с движимым/недвижимым имуществом.
Убедительно прошу не плодить темы.
Воробьиная, кромешная, пронзительная, хищная, отчаянная стая голосит во мне
#1658390»25-03-2014 12:13Питання-2: Крим+громадянство України+приватна власність.
+0
М.Ю., законодавство буде російське, бо Крим в очах РФ її субєкт. Дійсно, повинні зявитися регламенти, які визначатимуть процедурні питанння адміністративного поглинення Криму россією (перереєстрація в рос. реєстрах, видача документів рос. зразка, тощо), але закони діятимуть російські. Звісно, якщо Крим не повернеться до України найближчим часом.

По Вашому конкретному питанню щодо будинку та землі під ним презюмую, що право власності на будинок можна/треба буде перереєструвати в рос. реєстрі. А от землю під будинком доведеться отримувати за рос. законами. Вони ж визначатимуть права неросіян на отримання землі. Наприклад, чи матиме право іноземець (нехай і з посвідкою на проживання) на безкоштовну приватизацію земельного участка визначатимуть рос. закони. Дійсно, не виключаю, що для Криму можуть прийняти особливий порядок. Але я б не чекав цього від пу. Twisted Evil Для нього це дієвий механізм схилення кримчан до отримання рос. громадянства.

Із 24 березня суди на території Криму приймають тільки ті заяви, автори яких опираються на норми російського законодавства.
Про це повідомив голова Апеляційного суду Криму Валерій Чорнобук у коментарі "Центру журналістських розслідувань".
"Суди республіки Крим працюють на підставі Конституції РФ, на підставі тих процесуальних законів, які зазначені в законі про порядок прийняття в Російську Федерацію й утворення в її складі нового суб'єкта РФ", - сказав він.
"Є вже рішення, винесені іменем Російської Федерації", - додав Чорнобук.
Що стосується справ, провадження по яких було розпочато відповідно до законів України, голова Апеляційного суду Криму повідомив, що провадження по них буде доведено до кінця, але вже за законами РФ.
"Справи ці не припинені, не відкладені. Вони зараз розглядаються за процесуальними законами Російської Федерації. За процесуальними законами й за законами норм права, які існують у Російській Федерації", - сказав Чорнобук.
http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/25/7020207/
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)
#1658518»25-03-2014 17:44Питання-2: Крим+громадянство України+приватна власність.
+0
Дякую, must(a)ng!

Буду, мабуть, радити мамі подвійне громадянство ("по умолчанию")... якщо при цьому не відберуть паспорт України...
Сподіваюсь, Україна потім від нас не відмовиться.

Вибачте, що емоційно насмітила...  реверанс

Форум : HONDA Право