Я забув пароль Зареєструватись

Залог денег на текущем счету RSS

HONDA Финансы и Страхование

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1285842»15-09-2011 18:22Залог денег на текущем счету
+0
Ув. банкиры, нуждаюсь в вашем авторитетном мнении ибо нет времени курить всю маккулатуру регулятора.
О возможности залога им. прав по договору депозита я знаю. Меня интересует, могу ли я дать/взять в залог деньги (именно деньги, я не права) на текущем (а не депозитном) счету? И, если да, возможно ли их списание банком на счет залогодержателя без спец. согласия залогодателя (в порядке договорнонго списания, как я понимаю? Т.к. в противном случае по понятным причинам теряется весь смысл.

По закону (Об удовлетворении тербований кредиторов...) можно, но часто регулятор грит, что низзя, и в итоге таки низзя.

Стаття 33. Реалізація прав за забезпечувальними обтяженнями, предметом яких є гроші або цінні папери

Вимоги статті 27 цього Закону не застосовуються при зверненні стягнення на предмет забезпечувального обтяження, яким є гроші, боргові цінні папери, строк платежу за якими настав або які підлягають сплаті на вимогу. Обтяжувач, який звертає стягнення на такий предмет обтяження, зобов'язаний надіслати повідомлення про це боржнику та іншим обтяжувачам, на користь яких встановлено зареєстроване обтяження відповідного рухомого майна.

У разі якщо предметом забезпечувального обтяження є гроші, задоволення забезпеченої обтяженням вимоги обтяжувача здійснюється шляхом переказу йому грошової суми, достатньої для повного задоволення цієї вимоги. Такий переказ може здійснюватися банком у порядку договірного списання. (...).
Спасибо.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. (O.W.)

Форум : HONDA Финансы и Страхование