Я забув пароль Зареєструватись

Вид на жительство и машина RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1242257»03-06-2011 19:26Вид на жительство и машина
+0
Дамы и господа! Есть украинский паспорт и вид на жительство в Польше или Словакии. Может ли человек с таким паспортом купить машину в Германии (ЕС) и на ней ездить на немецких номерах  Украине? Если да, то какова процедура в общем?
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.
#1242402»04-06-2011 13:27Вид на жительство и машина
+0
Еще в начале 2000х было письмо таможни, которое однозначно гласило:

Гражданин Украины не может въехать на территорию Украины на купленном на его имя за рубежом транспортном средстве без уплаты пошлин и налогов. Даже стоящем на постоянном учете в другой стране.
Если мне не изменяет склероз, это правило не менялось.

Самый лучший источник данных по этому вопросу-непосредственно таможенные инспектора контрольно-пропускных пунктов. Тут даже законодательное поле настолько противоречивое, что можно долго пальцем в небо тыкать.
No tengo fronteras
Скромность-кратчайший пусть в неизвестность и бедность ;)
#1242483»04-06-2011 22:38Вид на жительство и машина
+0
Умови та порядок тимчасового ввезення громадянами транспортних засобів (далі – ТЗ) на митну територію України встановлено Законом України від 13.09.2001 № 2681-ІІІ „Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України” (далі – Закон) і Технологією прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, затвердженою наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України від 11.06.2008 № 505/642, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14.08.2008 за № 753/15444 (далі – Технологія).

Так, статтею 11 Закону встановлено, що тимчасове ввезення ТЗ на митну територію України без сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів, дозволяється:

громадянам-нерезидентам для власних потреб терміном до одного року;
громадянам України, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у консульській установі України, на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року.
Відповідно до цієї статті Закону тимчасове ввезення транспортних засобів за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності на митну територію України громадянами-резидентами дозволяється терміном до одного року після сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів.

Відповідно до вимог статті 1 Закону:
резиденти – громадяни, які мають постійне місце проживання на території України, у тому числі ті, що тимчасово перебувають за кордоном <…>;
нерезиденти – громадяни, які мають постійне місце проживання за межами України, в тому числі ті, що тимчасово перебувають на території України <…>;
постійне місце проживання – місце проживання на території будь-якої держави не менше одного року громадянина, який не має постійного місця проживання на території інших держав і має намір проживати на території цієї держави протягом будь-якого строку, не обмежуючи таке проживання певною метою, і за умови, що таке проживання не є наслідком виконання цією особою службових обов’язків або зобов’язань за договором (контрактом).

Відповідно до положень статті 11 Закону громадяни України, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України, у разі відвідання України мають право тимчасово під зобов’язання про зворотнє вивезення ввезти один власний ТЗ, який класифікується у товарній позиції 8703 (крім товарної позиції 870310) згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності, та причеп до нього (за умови ввезення разом з ТЗ), який класифікується у товарній підпозиції 871610 згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності, на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року, без сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів.

Такий ТЗ:

а) може бути ввезений за наявності документів, що підтверджують реєстрацію ТЗ на території іноземної країни, яка підтверджує право власності на нього та дозволяє його експлуатацію, за наявності страхового договору з цивільної відповідальності перед третьою особою, що поширюється на території України;

б) не може використовуватися для цілей підприємницької (господарської) діяльності в Україні, в тому числі надаватися в оренду або передаватися за довіреністю у користування іншим особам.

Відповідальність за невивезення за митний кордон України ТЗ, що були тимчасово ввезені на митну територію України під зобов’язання про зворотне вивезення у строк, зазначений у зобов’язанні про зворотне вивезення, установлюється Митним кодексом України.

Added after 1 hours 9 minutes:

 KOOLER, Тут есть нюанс - человек получил в укр загранпаспорт отметку о ПМЖ (и сдал укр нац паспорт) - тогда он нерезидент и может ввозить авто до года. Либо он встал на временный консульский учет и тогда - до 60 дней в году. Если ни то, ни другое - то остается еще транзитный въезд под залог, наверное..
Кстати, после 2 мес использования авто нерезидентом на украине он должен поставить его на временный учет в МРЭО
#1242574»05-06-2011 11:16Вид на жительство и машина
+0
Вообще странно, потому что я 100% знаю, что паспорта украинские НЕ сдавали, ездят тут уже больше 60 дней и ни на какой учет в МРЕВ не вставали (номера на машинах - немецкие). Уточню насчет залога.
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.
#1242586»05-06-2011 12:16Вид на жительство и машина
+0
Ну, если генерировать потенциальные идеи "как это возможно", то есть еще дипломаты..
Вообще интересно, может есть еще возможности какие-то официальные, сообщи, плиз, если узнаешь!
#1242641»05-06-2011 19:40Вид на жительство и машина
+0
KOOLER, также очень интересен этот вопрос. Если что-то выяснится, отпишись
#1242804»06-06-2011 10:22Вид на жительство и машина
+0
чтобы не создавать новую тему:

предлагают за вменяемые деньги сделать прописку + консульский учет в польше + совладельцем на автомобиль. утверждают что нужно раз в 60 дней пересекать любую границу (выезд-въезд) а остальное время беспрепятственно ездить на ТС. с точки зрения закона, это реально?
спасибо
Авто из США! Самые лучшие тачки на самых лучших условиях! Хочешь тачку - спроси меня) +380677466655
#1242888»06-06-2011 12:38Вид на жительство и машина
+0
Это вот мой вариант на самом деле. При том, что машина физически никуда не ездит через 60 дней, а просто надо передать документы, чтобы сделали отметку о въезде и выезде.

spud:чтобы не создавать новую тему:

предлагают за вменяемые деньги сделать прописку + консульский учет в польше + совладельцем на автомобиль. утверждают что нужно раз в 60 дней пересекать любую границу (выезд-въезд) а остальное время беспрепятственно ездить на ТС. с точки зрения закона, это реально?
спасибо
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.

Форум : HONDA Право