Я забув пароль Зареєструватись

Выживут ли СПД как вид с нового года??? RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1125502»27-10-2010 19:41Выживут ли СПД как вид с нового года???
+0
С 1 января 2011 г. вступает в силу Закон Украины «О едином социальном взносе».

«Стаття 4. Платники єдиного внеску"
1. Платниками єдиного внеску є:
1) роботодавці:
підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у свідоцтві про державну реєстрацію її як підприємця), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами;»  

А, как Вы все знаете, в "свідоцтві про державну реєстрацію" не указывается вид деятельности (указывается в оплате единого налога).

Как результат - при желании проверка начислит на доход, который получает частный предприниматель, соц.взнос в размере 34,7% (начисление) и 2,6% (удержание). Это взносы, установленные Законом для физ.лиц, работающих по договорам подряда. То есть, компаниям будет не выгодно привлекать подрядчиков частных предпринимателей с будущего года.

Вопрос: или лыжи не едут, или я неправильно трактую???
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»
#1125505»27-10-2010 19:45Re: Выживут ли СПД как вид с нового года???
+0
Студент:...
1. Платниками єдиного внеску є:
1) роботодавці:
...


Может это касается только тех ФОП-ов которые имеют работников кроме себя самого?
#1125729»28-10-2010 10:31Выживут ли СПД как вид с нового года???
+0
Закон називається "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Колега, не вводь в оману  Wink
На мою думку, "роботодавцем" платник стає саме тому, що у відносинах з ним ФОП не діє як ФОП, тобто не здійснює види діяльності, які вказані у його свідоцтві про сплату єдиного податку.
А в законі ляп, вкотре ляп. Гадаю, що буде відповідний лист Пенсійного фонду або ж зміни до закону у Податковому кодексі. Ще 2 місяці є.

Форум : HONDA Право