Я забув пароль Зареєструватись

Езда на машине с иностранной регистрацией? RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1119988»17-10-2010 19:43Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
Вопрос... Если я купил машину в Германии (по месту жительства), то я на ней могу заезжать в Украину? Если да - то на сколько?
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.
#1119996»17-10-2010 20:18Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
KOOLER, вот что отвечала таможня на похожий вопрос в декабре 2001г (имхо, с тех пор ничего не изменилось):

Вопрос: "Будучи гражданином Украины, я проживаю на территории республики Словакия (на основании Закона «О статусе заграничных словаков»). Там у меня есть машина, на которой я могу поехать в любую страну мира, кроме Украины, своей родины. Таможенники ставят условие, чтобы я выписался из Украины и переехал на постоянное место жительства в Словакию, только тогда я смогу на своей машине въехать в Украину. Я бы не хотел терять украинское гражданство. Нет ли другого выхода, например, написать расписку об обратном вывозе или получить какое-то временное разрешение на ввоз?
Константин Р."

Ответ: "К сожалению, сегодня ситуация с временным въездом на таможенную территорию Украины выглядит именно так, как пишет читатель.
Новый Закон Украины «О порядке ввоза и пересылки...» (от 13.09.2001 № 2681-III), вступивший в силу 23 ноября, радикальных изменений в порядок временного ввоза транспортных средств в Украину физическими лицами не вносит.
По-прежнему граждане-нерезиденты могут без проблем временно ввозить в Украину свой легковой автомобиль для собственных нужд на период до 1 года. Указанный срок может быть продлен Государственной таможенной службой Украины с учетом деятельности гражданина-нерезидента владельца машины на территории Украины (гуманитарная, научная, хозяйственная деятельность).
Однако следует учесть, что без постановки на учет в Госавтоинспекции автомобиль может находиться в Украине не более 2 месяцев. При превышении двухмесячного срока транспортное средство в обязательном порядке должно быть оформлено в таможне и поставлено на учет в ГАИ (номерные знаки и техпаспорт сдаются в ГАИ на хранение, взамен гражданин-нерезидент получает украинские номерные знаки и временный техталон). Выезд такого транспортного средства за пределы Украины и отчуждение без разрешения таможни запрещены.
Что касается граждан-резидентов, то они по-прежнему могут временно ввозить в Украину транспортные средства на срок до 1 года только при условии уплаты всех платежей, предусмотренных законодательством Украины при импорте автомобилей в нашу страну. Но даже уплатив все налоги и сборы, пользоваться автомобилем нельзя – это запрещено Законом Украины от 16.07.99 г. № 986-XIV. По завершении срока временного ввоза автомобиль должен быть вывезен за пределы таможенной территории Украины. То есть, во время временного ввоза можно только визуально любоваться машиной в гараже или на стоянке.
А теперь самое главное. Судя по информации, изложенной в письме читателя из Словакии, он туда на постоянное место жительства (ПМЖ) не выезжал, с территории Украины не выписывался, не сдавал свой паспорт гражданина Украины и в Словакии на консульском учете в посольстве Украины не состоит. То есть, он временно пребывает за рубежом и при этом является резидентом Украины. (Напомню определение понятия «резидент Украины»: это гражданин Украины, иностранный гражданин или лицо без гражданства, постоянно проживающее в Украине, в том числе и временно пребывающее за рубежом.)
Кроме того, понятие «постоянное место жительства» не предусматривает одновременное проживание на территории двух государств. «Постоянное место жительства» – это проживание на территории любого государства не менее одного года гражданина, который не проживает постоянно на территории других государств и имеет намерение проживать на территории этого государства на протяжении любого срока, не ограничивая такое проживание определенной целью, и при условии, что такое проживание не является следствием исполнения этим лицом служебных обязательств по договору, контракту.
Исходя из этого, работники пограничной таможни вполне законно не пропускают в Украину автомобиль читателя без уплаты всех платежей, предусмотренных законодательством, классифицируя его как гражданина-резидента. Уходя от дискуссии о том, насколько хороши у нас законы, остается одно – выполнять их."
Бандерiвцi - вони щось бiльше за просто українцiв, десь так само, як самураї трохi бiльше за просто японцiв
#1120107»18-10-2010 10:14Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
Залежить від громадянства і наявності посвідки на проживання за кордоном.

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України

Стаття 11. Тимчасове ввезення громадянами транспортних засобів на митну територію України

Тимчасове ввезення транспортних засобів за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності на митну територію України громадянами-резидентами дозволяється терміном до одного року після сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів, якщо інше не передбачене цим Законом. Цей термін може бути продовжено Державною митною службою України або уповноваженими Державною митною службою України митними органами з урахуванням гуманітарної, наукової, господарської та інших видів діяльності громадян, які ввезли такі транспортні засоби.

(частина перша статті 11 із змінами, внесеними
 згідно із Законом України від 20.05.2010 р. N 2275-VI)

Тимчасове ввезення транспортних засобів дозволяється громадянам-нерезидентам для власних потреб терміном до одного року. Цей термін може бути продовжено Державною митною службою України або уповноваженими Державною митною службою України митними органами з урахуванням гуманітарної, наукової, господарської та інших видів діяльності громадян, які ввезли такі транспортні засоби.

Громадяни України, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у консульській установі України, у разі відвідання України мають право тимчасово під зобов'язання про зворотнє вивезення ввезти один власний транспортний засіб, який класифікується у товарній позиції 8703 (крім товарної позиції 8703 - 10) згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД), та причеп до нього (за умови ввезення разом з транспортним засобом), який класифікується у товарній підпозиції 8716 - 10 згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року, без сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів.

(статтю 11 доповнено новою частиною третьою
 згідно із Законом України від 20.05.2010 р. N 2275-VI)

Такий транспортний засіб:

а) може бути ввезений за наявності документів, що підтверджують реєстрацію транспортного засобу на території іноземної країни, яка підтверджує право власності на нього та дозволяє його експлуатацію, за наявності страхового договору з цивільної відповідальністю перед третьою особою, що поширюється на території України;

б) не може використовуватися для цілей підприємницької (господарської) діяльності в Україні, в тому числі надаватися в оренду або передаватися за довіреністю у користування іншим особам.

Відповідальність за невивезення за митний кордон України транспортних засобів, що були тимчасово ввезені на митну територію України під зобов'язання про зворотнє вивезення у строк, зазначений у зобов'язанні про зворотнє вивезення, установлюється Митним кодексом України.

(статтю 11 доповнено новою частиною четвертою
 згідно із Законом України від 20.05.2010 р. N 2275-VI,
у зв'язку з цим частини третю - сьому вважати
 відповідно частинами п'ятою - дев'ятою)

Транспортні засоби за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, тимчасово ввезені під зобов'язання про зворотне вивезення, не можуть бути розкомплектовані на запасні частини, передані у володіння або користування іншим особам. Такі транспортні засоби можуть бути оформлені для постійного користування після сплати відповідних податків та зборів, передбачених законодавством при ввезенні транспортних засобів для вільного використання.

(частина п'ята статті 11 у редакції
 Закону України від 20.02.2009 р. N 1041-VI)

Тимчасове ввезення транспортних засобів за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності дозволяється за наявності документа, що підтверджує їх реєстрацію за межами України. У разі невиконання цієї умови зазначені транспортні засоби підлягають митному оформленню для постійного користування.

Транспортні засоби за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, тимчасово ввезені громадянами-нерезидентами на митну територію України для власного користування на термін, що перевищує два місяці, підлягають реєстрації в органах Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків, визначених Кабінетом Міністрів України.

Дія цієї статті не поширюється на транспортні засоби за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, що належать співробітникам дипломатичних представництв України та іноземних держав, міжнародних, міжурядових організацій і представництв іноземних держав при них, які не є резидентами України.

Тимчасове ввезення інших транспортних засобів здійснюється відповідно до статті 10 цього Закону.
#1120163»18-10-2010 11:38Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
Можно все-таки "как для тупых" объяснить, а не цитировать? :)
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.
#1120179»18-10-2010 12:02Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
KOOLER, до 60 днів на рік без "розмитнення" якщо маєте громадянство України і стоїте на консульському обліку поза межами України.
До 1 року з "розмитненням" якщо маєте громадянство України і стоїте на консульському обліку поза межами України.
#1120182»18-10-2010 12:05Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
Понятно. Спасибо ))

Yeti:KOOLER, до 60 днів на рік без "розмитнення" якщо маєте громадянство України і стоїте на консульському обліку поза межами України.
До 1 року з "розмитненням" якщо маєте громадянство України і стоїте на консульському обліку поза межами України.
Пися с ноготочек, ведерко и совочек.

#1120200»18-10-2010 12:31Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
Yeti, эти поправки к закону так и не были приняты. я прав?
--
Все буддисты начинают день с about:blank
О себе: Рига, Маки, Тапки © natke
#1120245»18-10-2010 13:34Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
ole:Yeti, эти поправки к закону так и не были приняты. я прав?


Уточни, будь ласка питання. У моєму першому повідомленні цитування чинного закону.

#1120269»18-10-2010 14:11Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
до 60 днів на рік без "розмитнення" якщо маєте громадянство України і стоїте на консульському обліку поза межами України.


эта поправка к закону была возвращена президентом или что-то в этом духе и норма пока не действует до 2011. по крайней мере так говорят по горячей линни таможни (на момент весны 2010).
--
Все буддисты начинают день с about:blank
О себе: Рига, Маки, Тапки © natke
#1120295»18-10-2010 15:03Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
ole, як бачиш, там зміни внесені у травні ц.р., навесні. Дивлюся історію останніх змін, вето там не було.

#1120299»18-10-2010 15:08Езда на машине с иностранной регистрацией?
+0
ок, дякую.
--
Все буддисты начинают день с about:blank
О себе: Рига, Маки, Тапки © natke

Форум : HONDA Право