Я забув пароль Зареєструватись

Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент RSS

HONDA Право

Добавить в Facebook Добавить в Twitter
#1014093»12-03-2010 16:33Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
Камрады, еще раз призываю, не бойтесь жаловаться на госорганы, и Вас услышат. Не можете жаловаться сами (боитесь, стесняетесь, нет хватки) - наймите для этого штат бабушек, они любую организацию замордуют.

Итак, возникло у меня желание купить себе новую игрушку. Для этого на ebay.com была приобретена б\у зеркалка Nikon D200. Цена такая, что попадала под таможенную пошлину. Но, учитывая состояние и пробег, общие затраты и проведя мониторинг рынка, оказалось, что здесь можно купить за те же деньги убитую в хлам. Решено, покупаем. Была найдена камера в идеальном состоянии и полном комплекте. Buy it Now, с карточки заплати, доставка по EMS. Ждем. Проходит неделя, начинается вторая. Получаю письмо, что моя посылка находится в зоне таможенного оформления Киевской центральной специализированной таможни. Хватаю паспорт гражданина, фотки президентов и погнал. Оп-ля, а не тут то было. Дальнейшие приключения читаем ниже:

Итак, документ №1. Жалоба.
----------------------------------------------------
Начальнику Київської центральної спеціалізованої митниці
Сьомкі Сергію Миколайовичу
01033, Київ, вул. Тарасівська, 15-а

Копія: Голові Державної митної служби України
Макаренку Анатолію Вікторовичу
04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-г

СКАРГА на дії (бездіяльність) співробітників Київської центральної спеціалізованої митниці

Мною було отримано Повідомлення №26-03-10-878 від 17.11.2009 року Державного підприємства спеціального зв’язку про те, що міжнародне поштове відправлення (№________), що надійшло на моє ім’я зі Сполучених Штатів Америки знаходиться в зоні митного контролю Київської центральної спеціалізованої митниці, для оподаткування ввізним митом, податком на доданку вартість та в установлених законодавством випадках акцизним та іншими зборами. В Повідомлені було вказано, що інформацію стосовно зазначеного відправлення я можу отримати у Відділі митного оформлення №2 Київської центральної спеціалізованої митниці за телефоном 044 245 62 20.
Однак, протягом тривалого часу додзвонитися за вказаним номером не виявилося можливим, оскільки за зазначеним номером ніхто не відповідав. Спроби отримати будь-яку інформацію про відправлення на місці за адресою Привокзальна площа, буд. 3 також були марними, оскільки за внутрішніми телефонами відділу (вн. тел. 353) також постійно ніхто не відповідав, а за інформацією охорони приміщення, співробітників немає на місці, тому, що вони «десь бігають» (мабуть, десь проводяться змагання з бігу, в яких беруть участь співробітники відділу, що спричинило затримки і неможливість отримати відправлення). Будь-яка спроба дізнатися інформацію за іншими внутрішніми телефонами відділів Київської центральної спеціалізованої митниці (вн. тел. 338, 349) приводила лише до того, що всі посилалися на необхідність дзвонити за телефонами відділу митного оформлення (знову ті самі телефонні номери-привиди вн.353, міський 044 245 62 20). Але й ці спроби виявилися марними з вищезазначених причин.  
Лише 23.11.2009 року сталося диво! За внутрішнім телефоном відділу (вн. тел. 353) відповіли на дзвінок. Але, на запитання чи можна отримати інформацію про те, яким чином здійснюється отримання відправлення мені було запропоновано «зателефонувати завтра, оскільки буде інша зміна». Мабуть, співробітник поточної зміни за оформлення всіх відправлень, чи лише за відправлення отримані в якийсь конкретний день/час/дату/погоду/швидкість вітру. Однак ні! На моє питання у відповідь я отримав, що співробітник поточної зміни має право здійснювати оформлення всіх відправлень. Але на моє прохання надати інформацію щодо оформлення відправлення на моє ім’я, я знову отримав пропозицію «зателефонувати завтра, оскільки буде інша зміна». Крім того, мені було аргументовано необхідність «телефонувати завтра», тим, що співробітник «не бачить документів щодо мого відправлення». Диво та й годі! Мабуть, в змаганнях з бігу можуть брати участь лише сліпі учасники. Чи ні? Звісно, що документів неможливо було побачити, оскільки співробітник відділу навіть не спитав в мене будь-якої інформації ні щодо мене ні щодо відправлення, аби ідентифікувати документи! Це можна пояснити лише наявністю в співробітника екстрасенсорних здібностей, які дозволили йому отримати таку інформацію для ідентифікації документів дистанційно  (мабуть, через космос)! Крім того, співробітником відділу було зазначено, що відправлення знаходиться на оформленні «лише тиждень». Мої аргументи, що відправлення знаходиться на оформленні не «лише тиждень», а «вже аж тиждень як» співробітником відділу взято до уваги не було.
На час подій в приміщенні Привокзальна площа, буд. 3 було щонайменше 5 осіб, які зіштовхнулися з аналогічною неможливістю отримати адресовані їм відправлення протягом тривалого часу (деякі, протягом 3 тижнів). Небажаючи повторити їх лиху долю, я був вимушений зателефонувати до заступника начальника відділу/в.о. начальника відділу за номером 044 289 04 55. Однак, моє звернення не призвело до позитивного результату. Заступником начальника відділу мені було запропоновано залишити свій контактний телефон і дані щодо відправлення, після чого мені було обіцяно якнайшвидше вирішення питання, про що мені буде повідомлено. Однак, цього й досі зроблено не було.
При повторному зверненні до заступника начальника відділу мені вже було повідомлено, що співробітник відділу дійсно постійно десь бігає, й на запит заступника начальника відділу не надав інформації щодо стадії оформлення відправлення, тому заступник начальника відділу не може надати такої інформації мені (мабуть, невиконання запитів керівництва дозволяється внутрішніми документами Київської центральної спеціалізованої митниці). Крім того, мені було запропоновано знову зателефонувати за тими самими телефонними номерами-привидами (вн.353, міський 044 245 62 20) після 25 листопада (рік, до речі, зазначено не було, що призвело до того, що в мене був серцевий напад), оскільки саме цієї дати має вийти на роботу ще один співробітник відділу, який і візьметься за оформлення відправлення. Тобто, тільки «візьметься». Тобто, без будь-якої гарантії на якнайшвидше вирішення питання. Мої аргументи, що відправлення вже протягом тижня знаходиться на оформлені, і будь-якої інформації щодо можливості його отримання я й досі не можу отримати, було таки взято до уваги заступником начальника відділу, і мені знову було запропоновано «зателефонувати завтра»! Мабуть, словосполучення «зателефонуйте завтра» якимсь чином внесено до посадових інструкцій всіх співробітників Київської центральної спеціалізованої митниці і є обов’язковим для  використання під час спілкування з громадянами.
І ось нарешті сьогодні вже добігає кінця вчорашнє «завтра»! Відтепер до телефонних номерів-привидів (вн. 353, міський 044 245 62 20) додався й ще один – 044 289 04 55. І остання надія таки отримати відправлення в мене згасла! Однак, я дуже бажаю дізнатися, яким чином можна отримати відправлення, й чи наступить колись це міфічне «завтра», і чи буде воно колись «сьогодні» по відношення до «вчора», чи так і буде «завтра» по відношенню до сьогодні.
Беручи до уваги вищевикладене, дії (бездіяльність) співробітників Київської центральної спеціалізованої митниці, можна розцінити лише як:
1. Неможливість отримати інформацію щодо відправлення, а, відтак - і саме відправлення, пояснюється некомпетентністю співробітників Київської центральної спеціалізованої митниці;
2.  Неможливість отримати інформацію щодо відправлення, а, відтак - і саме відправлення, пояснюється умисним саботуванням співробітниками роботи Київської центральної спеціалізованої митниці.

Для швидкості реагування дана скарга продубльована факсимільним зв’язком на ім’я Начальника Київської центральної спеціалізованої митниці Сьомки Сергія Миколайовича за номером 044 287 66 69 та на ім’я Голови Державної митної служби України Макаренка Анатолія Вікторовича за номером 044 247 28 51, а також мережею Інтернет засобами електронної пошти на адресу dovira(a)customs.gov.ua

З огляду на викладене,

ПРОШУ:
1. Якнайшвидше вжити заходів щодо налагодження роботи Відділу митного оформлення №2 Київської центральної спеціалізованої митниці. Про вжиті заходи повідомити мені за адресою:  
2. Надати інформацію про дату, час та місце, де мені дійсно можливо отримати відправлення  №________, що надійшло на моє ім’я зі Сполучених Штатів Америки.
3. В разі неможливості надати інформацію про дату, час та місце, де мені дійсно можливо отримати відправлення  №__________, що надійшло на моє ім’я зі Сполучених Штатів Америки, прошу Вас надати адресу та номер бігової доріжки, де бігає співробітник Відділу митного оформлення №2 Київської центральної спеціалізованої митниці, відповідальний за оформлення відправлень. Тоді, оскільки відправлення мені конче потрібне, я й сам вдягнуся у спортивну форму і на бігу все ж таки зможу дізнатися у співробітника хоч якусь інформацію Відділу митного оформлення №2 Київської центральної спеціалізованої митниці щодо мого відправлення.


З повагою та надіє на розуміння,

Дата, подпись

-----------------------------------------------------------

Данная жалоба была отправлена факсом и по мылу в четверг в 18:30 (то есть когда госорганы уже ушли на покой), и оригиналы завезены самолично на следующий день (в пятницу) утром под открытие.

Уже в пятницу в 12 часов мне перезвонили от руководства держмитслужбы и сказали, что получили скаргу, разбираются, уточнили некоторые моменты по телефону.

В 17:30 пятницы еще раз перезвонили, уже рангом чуть пониже (руководство киевской спецтаможни) и слезно просили в понедельник с самого утра приехать в гости на чай. Случилось чудо, посылка нашлась, и уже даже прошла таможенный контроль, оценена экспертом и определена таможенная пошлина! Ах, как быстро умеют работать, если жеппу ски3.14drом намазать! На вопрос "сколько" была названа цифра, от которой чуть не уронил телефон в кофе. Мол типа камера новая, оценена как новая (по цене оценена как тут продается новый Д700 йопта). На все мои аргументы, что камера типа б\у и старая, ноль эмоций. Новая и ниипьот! Мои предложения предоставить распечатки с ибея, пейпала и почты, как доказательства того, что камера б\у и ее реальную цену аргумент убийственный - это не документы. Давайте БАМАГУ С ПИЧАТЬЮ! Какую, йопта, туалетную? Отправлено физлицом с Америки (нет печати), физлицу в Украину (нет печати). Наших подписи, как оказалось, не достаточно для того, чтобы заверить документ. Ну думаю, я Вам, лядям, сделаю небо в алмазах и документально подтвержу, что это не гавно, а алмазы.

Понедельник, 8 утра, еще сплю. Звонок от все того же руководства спецтаможни, с напоминанием, что мы на 9 договорились на встречу. Гы йопта. Мне еще спать 15 минут. Ну ничего, встаю, бреюсь, моюсь, похмеляюсь, снимаю Гриндерсы и камуфляж, одеваю кастюмчик ат Бриони, штиблеты от дядьки Гуча, котлы швицарския, оседлал коня и паскакал на встречу, посылку свою многострадальную выручать. Но по пути не забыл через канцелярию документ зарегистрировать.

Итак, документ №2. Обоснование цены посылки. Только Киевспецтаможня (держмитслужбе вряд-ли это будет интересно).
----------------------------------------------------
Начальнику Київської центральної спеціалізованої митниці
Сьомкі Сергію Миколайовичу
01033, Київ, вул. Тарасівська, 15-а

На моє ім’я зі Сполучених Штатів Америки надійшло міжнародне поштове відправлення №________, яке на даний час знаходиться в зоні митного контролю Київської центральної спеціалізованої митниці для оподаткування ввізним митом, податком на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизним та іншими зборами.
З метою визначення розміру ввізного мита, податку на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизну та інших передбачених законодавством зборів, надаю документальне підтвердження вартості та стану відправлення з поясненнями.
Відправлення містить придбану мною на міжнародному Інтернет-аукціоні EBAY (надалі – Інтернет-аукціон) бувшу у вжитку цифрову дзеркальну фотокамеру марки Nikon модель D200, серійний номер _______ (надалі по тексту – Фотокамера) .

Визначення вартості Фотокамери можливе за наступною інформацією, підтвердженою документально (додається).
1. В описі Фотокамери на Інтернет-аукціоні зазначено, що камера є бувшою у вжитку, іі вартість - ______ дол.США. Вартість пересилання Фотокамери до України - ______ дол. США - (див. арк. №7 додатків).
2. Перед придбанням Фотокамери я отримав інформацію від продавця про кількість знімків, зроблених Фотокамерою, що становило близько 12 (дванадцяти) тисяч кадрів (див. арк. №11 додатків).
3. Фотокамера була придбана мною, її вартість на час придбання складала ____ дол.США . Вартість пересилання Фотокамери до України складала ___ дол. США - (див. арк. №7, арк. №13, арк. №16 додатків).
4. Мною було сплачено за Фотокамеру ______ грн., вартість пересилання Фотокамери до України ___ грн., всього ______ грн., що на день сплати по обмінному курсу АТ «Райффайзен Банк Аваль» (8,28грн. за 1,00дол.США) складало за Фотокамеру _____ дол.США, вартість пересилання Фотокамери до України _____ дол. США , всього ____ дол.США – (див. арк. №18, арк. № 23 додатків).
5. Після сплати мною було отримано інформацію від продавця, що в наданні мені інформації щодо кількості знімків, зроблених Фотокамерою, сталася помилка, і дійсна кількість знімків, зроблених Фотокамерою, складає близько 20 (двадцяти) тисяч. У зв’язку з цим продавцем було запропоновано повернути мені сплачені мною за Фотокамеру грошові кошти без надсилання мені Фотокамери, або надати продавцем мені знижку на Фотокамеру в розмірі 30,00 дол.США (тридцять доларів і 00 центів США) з надсиланням мені Фотокамери (див. арк. №20 додатків). Мною було обрано знижку  (див. арк. №22 додатків). Зазначена сума знижки в розмірі 30,00 дол.США (тридцять доларів і 00 центів США) була мені повернута продавцем, що на день повернення по обмінному курсу АТ «Райффайзен Банк Аваль» (8,28грн. за 1,00дол.США) складало 248,46 грн. (двісті сорок вісім гривень і 46 копійок) – (див. арк. №23, арк. №24  додатків).
Вищезазначені факти та документи беззаперечно свідчать, що вартість Фотокамери, яка надійшла на моє ім’я у відправлені, складає _______ грн., що в еквіваленті по курсу АТ «Райффайзен Банк Аваль» на день проведення платежів (8,28грн. за 1,00дол.США) становить _____ дол.США .

Визначення стану Фотокамери (нова/бувша у вжитку) можливе за наступними ознаками:
1. Фізичний стан корпусу Фотокамери. На бувших у вжитку продуктах відсутні оригінальні захисні плівки, запобіжники тощо. На Фотокамері відсутні оригінальні захисні плівки, запобіжники тощо.
2. Фізичний стан Байонету фотокамери (пояснення терміну див. арк.№1 додатків). При суміщенні об’єктиву з цифровою дзеркальною фотокамерою на Байонеті залишаються характерні відмітини.
3. Фізичний стан акумуляторної батареї Фотокамери. При підключенні батареї до фотокамери на контактах батареї та фотокамери залишаються характерні відмітини.
4. Кількість зроблених Фотокамерою знімків. Визначення кількості зроблених Фотокамерою знімків здійснюється за допомогою перегляду EXIF-інформації (пояснення терміну див. арк.№1 додатків) останнього зробленого знімку за допомогою спеціального програмного забезпечення, наприклад, програм для ПК - EXIF READER, EXIF VIEWER тощо. Фотокамерою, що надійшла у відправленні було зроблено близько 20 (двадцяти) тисяч знімків.
5. За допомогою інформації від виробника. Цифрову дзеркальну фотокамеру марки Nikon модель D200 було знято з виробництва у 2008 році (див. арк. №2, арк. №4 додатків).
6. Інформація від продавця. В описі Фотокамери на Інтернет-аукціоні зазначено, що камера бувша у вжитку (див. арк. №8 додатків). Крім того, отримана мною інформація від продавця також беззаперечно свідчить, що Фотокамера є бувшою у вжитку (див. арк. №11, арк. №20 додатків).
Вищезазначені факти та документи беззаперечно свідчать, що Фотокамера, яка надійшла на моє ім’я у відправлені є бувшою у вжитку.

Згідно чинного законодавства України (Закон України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" від 27.01.1995 N 32/95-ВР, Закон України "Про обов'язковий примірник документів" від 09.04.1999 N 595-XIV) документом є матеріальна форма одержання, зберігання, використання і поширення інформації, зафіксованої на папері, магнітній, кіно-, фотоплівці, оптичному диску або іншому носієві. З огляду на викладене, згідно чинного законодавства України, всі додатки до цього листа, є документами, а інформація, наведена в цих документах, як результат, є документально підтвердженою.

Беручи до уваги наведену вище інформацію та факти, які підтверджуються мною документально (додаються), а також час, який Фотокамера вже знаходиться в зоні митного контролю Київської центральної спеціалізованої митниці для оподаткування ввізним митом, податком на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизним та іншими зборами,

ПРОШУ:

1. Визначити ввізну вартість міжнародного поштового відправлення №EC701979676US, що надійшло на моє ім’я зі Сполучених Штатів Америки, в розмірі _______ грн., що в еквіваленті по курсу АТ «Райффайзен Банк Аваль» на день проведення платежів (8,28грн. за 1,00дол.США) становить ______ дол.США , оскільки вона є документально підтвердженою.
2. Якнайшвидше розрахувати розмір ввізного мита, податку на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизний та інші збори виходячи з документально підтвердженої вартості Фотокамери ____ грн., що в еквіваленті по курсу АТ «Райффайзен Банк Аваль» на день проведення платежів (8,28грн. за 1,00дол.США) становить _____ дол.США .
3. При розрахунку ввізного мита, податку на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизного та інших зборів прийняти до уваги, що вартість, яку було сплачено мною за Фотокамеру, є документально підтвердженою і складає _____ грн. , що в еквіваленті по курсу АТ «Райффайзен Банк Аваль» на день проведення платежів (8,28грн. за 1,00дол.США) становить ____ дол.США.
4. При розрахунку ввізного мита, податку на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизного та інших зборів прийняти до уваги, що Фотокамера є бувшою у вжитку, застарілою моделлю і знята з виробництва у 2008 році, що є фактично та документально підтвердженим.  

Додатки:
1. Пояснення технічних термінів, що використовуються в листі на 1 арк.
2. Копія інформації від виробника про зняття з виробництва цифрової дзеркальної фотокамери марки Nikon модель D200 на 4 арк.
3. Опис Фотокамери під час продажу на Інтернет-аукціоні EBAY на 5 арк.
4. Копія листа електронної пошти від продавця про додаткове надання  інформація щодо кількості знімків, зроблених фотокамерою на 2 арк.
5. Копія листа електронної пошти від Інтерент-аукціону EBAY, як доказ придбання мною Фотокамери на 3 арк.
6. Копія листа електронної пошти від Інтерент-аукціону EBAY з рахунком-фактурою (Інвойсом) як доказ придбання мною Фотокамери та її вартості на час придбання на 2 арк.
7. Копія листа електронної пошти від електронної платіжної системи PAYPAL як доказ сплати мною за Фотокамеру на 2 арк.
8. Копія листа електронної пошти від продавця про додаткове надання інформація щодо кількості знімків, зроблених фотокамерою на 2 арк.
9. Копія листа електронної пошти продавцю про мою згоду на отримання знижки на 1 арк.
10. Оригінал звіту від АТ «Райффайзен Банк Аваль» про рух по картковому рахунку на 1 арк.
11. Копія листа електронної пошти від електронної платіжної системи PAYPAL про часткове повернення сплачених за Фотокамеру коштів на 2 арк.

З повагою та надіє на розуміння,

Дата, подпись

----------------------------------------------------

К документу приложил тупо распечатки с оперы страниц ибея, почты, пейпала, википедии (термины), все вместе сшил, пронумеровал и подписал.

Приехал в таможню ровно в 9, милая барышня провела к руководству. На случайный вопрос по какому вопросу, ляпнул, что за камерой приехал. Вот тут у нее глаза и открылись, а улыбка до ушей. Грит мол по жалобе все руководство на ушах стоит, а сотрудники просто рыдают, ищут где их коллеги бегают.

Вобщем на встрече на долгие рассказы, как плохо живется таможенникам, и что надо платить по полной, молча отдал копию документа №2. Вот тут то и открылись глаза у таможни. А как увидели, что через канцелярию прошло и официалом пахнет - ваще скисли дядьки. Поднял трубку, и рявкнул "отдайте человеку посылку"! И долго пытался уговорить, что мол таможенники же не специалисты, мол как могли, так и оценили, а по срокам - так это их почтовая служба подставила и т.д. На мой вопрос "а хуле ваще пля непрофессионалы беруться делать то, что не умеют, а?" Не умеете - не беритесь! А то строите из себя львов-героев, а в результате - суть хомячки полоумные. В ответ только хлоп-хлоп глазками, как мальвина, и невнятное блеяние "ну дык... платят мало". Так хуле ж сидите, то? Увольтесь нахрен, за эти же деньги прийдет человек, который будет РАБОТАТЬ, а не сидеть и ныть, что мало платят.

Вот такие вот службы у нас есть.

В результате у меня:
- 2 недели бесполезных попыток забрать камеру
- 1 час на написание жалобы
- 2 часа на подготовку обоснования цены
- 4 часа на встречу
- 15 минут на забрать камеру
У таможни:
- новый радиотелефон, позволяющий сотруднику отвечать на звонки будучи на складе
- дополнительный сотрудник с компьютером, переведенный с другого департамента, чтобы контролировать передвижения посылок и дополнительно готовить документы
- клятвенные заверения руководства киевспецтаможни в вечной любви и верности
- взгляды "как ленин на буржуазию" у парочки сотрудников (видать, вовлеченных в процесс)
- рукопожатия от остальной части сотрудников, встретившихся по пути на выход.
- реально работающая система в первый месяц. Но, звонил я давеча снова им, дозвонился только с третьего раза. Еще, чтоли, заказать какой хлам с ибея...

Документ №3. Таки решили вопрос.
----------------------------------------------
Начальнику Київської центральної спеціалізованої митниці
Сьомкі Сергію Миколайовичу
01033, Київ, вул. Тарасівська, 15-а

Копія: Голові Державної митної служби України
Макаренку Анатолію Вікторовичу
04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-г

Шановний Сергію Миколайовичу!

Повідомляю Вам, що на мою скаргу (вхідний № ____ від _________ року) на дії (бездіяльність) співробітників Київської центральної спеціалізованої митниці мені було надано всі необхідні роз’яснення та коментарі.
З огляду на викладене питання, підняті в моїй скарзі, прошу вважати вирішеними.
Крім того, прошу Вас посприяти в додатковому матеріально-технічному забезпеченні Київської центральної спеціалізованої митниці з метою прискорення процесу митного оформлення міжнародних відправлень у зв’язку зі вступом України до світової спільноти та постійним збільшенням об’ємів міжнародних відправлень.

Для швидкості реагування даний лист продубльовано факсимільним зв’язком на Ваше ім’я за номером 044 287 66 69 та на ім’я Голови Державної митної служби України Макаренка Анатолія Вікторовича за номером 044 247 28 51, а також мережею Інтернет засобами електронної пошти на адресу dovira(a)customs.gov.ua


З повагою та надіє на подальшу плідну спрівпрацю,

Дата, подпись

--------------------------------------------------

Coming soon госархив vs. Студент
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»
#1014341»13-03-2010 09:50Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
Еле осилил. Так сколько денег взяли или я где-то пропустил?

PS чтоб небыло таких заморочек, всегда заказываю через Макса, чуть дороже, но нет головняка.
Don't Worry, Be Happy!
#1014346»13-03-2010 09:59Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
DimaK:Еле осилил. Так сколько денег взяли или я где-то пропустил?

PS чтоб небыло таких заморочек, всегда заказываю через Макса, чуть дороже, но нет головняка.


Знаю кто возит. Но вот как-то хотелось напрямую попробовать :)

Денег взяли правильно.
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»
#1014589»14-03-2010 08:16Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
Студент, ты будешь отличным дедушкой-активистом %)
#1014592»14-03-2010 09:32Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
К сожалению только так можно заставить людей выполнять свои ПРЯМЫЕ обязанности...
#1014599»14-03-2010 10:37Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
Эти люди работают за мои деньги, которые я плачу в бюджет. Они ДОЛЖНЫ работать.
Не бойся сумы, не бойся тюрьмы, не бойся ни хлада, ни глада – а бойся единственно только того, кто скажет: Я ЗНАЮ, КАК НАДО!»
#1014607»14-03-2010 10:57Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
Студент, Так никто ж не спорит, что ДОЛЖНЫ работать. Другой вопрос как стимулировать.
#1014881»15-03-2010 10:02Почтовая служба and Киевская центральная специализированная таможня vs. Студент
+0
господа. Вы находитесь в ветке Право. Дискусии о морально-политическом облике таможни прошу вести в Базарах
Ой, всё

Форум : HONDA Право