В Японії стартували продажі Clarity Fuel Cell - автомобіля, що працює на водневих паливних елементах.

14.03.2016

Модель поєднує не тільки передові інженерні рішення Honda, але і функціональність, та яскравий сучасний дизайн.

Варто відзначити, що це перший автомобіль подібного типу, призначений для п'яти пасажирів. При конструюванні моделі фахівці керувалися принципом максимального збільшення простору в салоні, для цього було оптимізовано розташування трансмісії і силових агрегатів. Розміри паливних елементів і енергоблоку були зменшені за допомогою сучасних технологій до габаритів, порівнянних із двигуном V6.

Новинка оснащена спеціальним паливним баком, де під високим тиском зберігається газоподібний водень. У поєднанні з ефективністю силових агрегатів, це дозволяє досягти неймовірних показників - автомобіль здатний долати відстані близько 750 км без дозаправки. Поповнення паливного бака займає всього три хвилини, що можна порівняти з показниками звичайних бензинових двигунів.

Крім того, в продаж надходить і портативний зовнішній пристрій виведення потужності, завдяки якому автомобіль може служити джерелом живлення. Енергоблок можливо використовувати в якості постачальника електроенергії для потреб домашніх господарств.

У перший рік продажів Honda сконцентрується на корпоративних продажах, фахівці збиратимуть інформацію про роботу автомобіля і аналізувати всі думки власників. Зазначимо, що вартість автомобіля на японському ринку біля 67 000 дол.США.

Виробництво моделі налагоджено на заводі компанії в префектурі Тотігі, Японія. Надалі планується задіяти й інші підприємства, а до кінця 2016 року Clarity Fuel Cell надійде в продаж в Європі і США.

Технології водневих паливних систем здатні вирішити найголовніші проблеми сучасного автомобілебудування, такі як: залежність від споживання нафтопродуктів і забруднення навколишнього середовища.

honda ua

Honda.UA

теги: honda clarity fuel cell топливная ячейка кларити

Новости по теме

Водородная Honda Clarity уже в Европе

01.12.2016: Компания Honda доставила в Европу первую партию Clarity Fuel Cell, силовая установка которых выполнена на водородных топливных элементах. Пока японцы привезли шесть таких пятиместных седанов, которые будут тестироваться клиентами в Лондоне и Копенгагене в рамках демонстрационного тура, организов...

Премьеры Нью Йорка - новый Honda Civic

02.04.2016: Японская Honda привезла в Нью-Йорк прототип серийной модели Civic нового поколения - Clarity Fuel Cell, работающий на водородных топливных элементах. Дебют десятого поколения Civic ожидается осенью во Франкфурте, а пока можно представить, как новинка будет выглядеть.  Похоже, новое поколени...

Honda FCX Clarity: водородное будущее на эстонском острове. Тест-драйв

11.06.2010: Инженеры Honda в один голос твердят — за водородом и электричеством будущее. Через 50 лет дизельные двигатели окажутся в музеях машиностроения, а на бензиновых будут ездить лишь сентиментально настроенные старики. Извилистые дороги острова Сааремаа не дают отвлечься на дивные пейзажи за ...

Honda представила домашнюю станцию для заправки водородных авто

01.02.2010: Исторически так сложилось, что солнечная Калифорния стала местом, где испытываются альтернативные виды топлива. Все нужные для исследований и разработок моменты благоприятно складываются именно там: лояльное правительство, теплый климат, потенциально большой контингент богатых покупателей.