Як вийти з ситуації з дефіцитом пального для тих хто працює на власному авто?

12.05.2022

В Україні діють обмеження на продаж пального для авто. На більшості АЗС подейкуди нема можливості купити паливо (або вона з'являється дуже рідко), а брендові заправки з певними обмеженнями продають його тільки через мобільні додатки або картки. Наприклад, в компанії ОККО та WOG бензин та ДП продають лише за наявності карти бренду або додатка та не більше 10 літрів для одного авто.

Сучасний ринок праці пропонує безліч вакансій для водіїв на власному авто. Як же їм купити пальне у нових умовах?

Як зберегти роботу на власному авто коли нема бензину?

В сьогоднішніх реаліях є декілька оптимальних рішень:

  • - Пересісти на електромобіль — найти зарядну станцію для електромобіля в місті не є проблематично, а при необхідності можна зарядити авто дома. Таким чином можна не тільки позбутися проблем з заправкою, але й ще отримати ще один плюс — більш низьку вартість обслуговування та експлуатації. Оскільки електроенергія в рази дешевша за паливо для автомобілів, економія для водія у фінансовому плані очевидна.
  • - Встановити ГБО — автогаз в Україні продається без обмежень, але слід зазначити, що газ сьогодні в ціні зрівнявся з бензином, і якщо раніше ГБО встановлювали, щоб зекономити на паливі, то зараз це неактуально. 

Як купити паливо на ОККО та WOG

29 квітня мережі АЗС WOG повідомила що буде відпускати водіям 10 літрів бензину на добу, але при певних умовах. Відпускатимуть по 10 літрів бензину в бак авто лише за умови наявності карти лояльності PRIDE.

Для отримання карти достатньо завантажити програму PRIDE та зареєструватися в ній. Система автоматично контролюватиме придбану кількість палива. При цьому WOG зняли обмеження продажу палива у каністри. Це вимушені заходи, щоб забезпечити можливість заправлення автомобільних служб критичної інфраструктури, медиків та захисників України.

ОККО також ввели свої обмеження на продаж палива. Відпускають від 10 літрів палива класу PULLS 95 та PULLS Diesel за наявності картки Fishka та 5 літрів – за її відсутності. Наступну заправку автомобіля в мережі ОККО можна здійснити вже через 2 години. Обмеження не поширюються на автогаз – його продають у необмеженій кількості.

Для того, щоб отримати електронну карту Fishka, потрібно просто завантажити однойменну програму для Android або iOS і пройти реєстрацію. Також в ОККО можна отримати паливні картки зателефонувавши на телефон гарячої лінії 0 800 501 101 (пропозиція тільки для юридичних осіб).

Зверніть увагу! У мережі АЗС "ОККО" досі зберігаються обмеження заправки авто бензином А-95 та ДП — тільки для автомобілів критичної інфраструктури, медиків та ЗСУ та лише за паливними картами та талонами. 

Які передумови дефіциту палива в Україні

Дефіцит палива – результат воєнних дій в Україні. Найбільший нафтопереробний завод в Україні — Кременчуцький НПЗ — припинив свою роботу після масованих ударів з боку РФ 2 квітня. Завод забезпечував паливом близько 15% українського ринку.

"Інфраструктура заводу знищена. Завод не працює", - написав у своєму Telegram-каналі голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Друга суттєва причина дефіциту палива в Україні — знищення ракетними ударами великої кількості резервуарів зберігання нафти по всій території України.

Повне ембарго України на паливо та нафтопродукти Росії, а як наслідок закупівля його в країнах Європи, ускладнює логістику у сфері доставлення палива до країни. Звідси — бензинова криза на АЗС та обмеження щодо її продажу.

Чималу роль відіграла пропозиція Верховної Ради скасувати раніше запроваджене 7% ПДВ замість 20% довоєнного податку. Після набуття чинності законопроєкту ціни на пальне можуть зрости в середньому на 10-12 гривень за літр. 

ua.jooble

теги: бензин дизель паливо дефіцит вартисть черги знайти заправка наявніть

Новости по теме

Mugen работает над новой версией Civic Type-R (обновлено)

22.06.2009: Она будет предназначена для рынка стран Европы и базироваться на известной японской версии автомобиля – Mugen Honda Civic Type-RR. Главное отличие разрабатываемой версии от хорошо известной в Японии и за ее пределами Type-RR заключается в типе кузова. Если Type-RR построен на базе седана, то...

Virgin вряд ли станет титульным спонсором Brawn GP

22.06.2009: Британский миллиардер Ричард Брэнсон дал понять, что его концерн Virgin Group вряд ли в следующем году станет титульным спонсором Brawn GР. В начале сезона Virgin подписала контракт с командой из Брэкли, и стороны изучали возможность расширения сотрудничества. Однако успехи Brawn GP в чемпионате...

Honda снова подтвердила выпуск V4 в 2010 году

22.06.2009: "Первая модель серии "V4 Concept Bike" поступит в продажу в первой половине 2010 года. Не позднее", - заявил президент Honda Motor Europe Шигеру Такаги. Это уже второе официальное подтверждение от компании по поводу выпуска V4 в 2010 году. Помимо анонсированной ранее сенсационной технологии безв...

Pioneer отложил продажу акций автопроизводителю Honda Motor

22.06.2009: Японский производитель автомобильных навигационных систем и аудио оборудования Pioneer отложил продажу акций автопроизводителю Honda Motor и сообщил о намерении провести переговоры по поводу привлечения 40 млрд. йен ($413 млн.) с другими инвесторами. Согласно отчету, опубликованному на сайте ком...